Gå til innhold

Ostekake


Gjest østfold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Svanhild

Vibekes ostekake

1 pk. Bixit (havrekjeks)

100 g. smør

2 ts. sukker

1/2 ts. kanel

1 kartong kremfløte (3 dl.)

1 kartong lettrømme

1 pk. Philadelphia-ost (vanlig)

100 g. melis

1 1/2 ts. vaniljesukker

1 pk. sitrongele (2,5 dl. vann)

-----------------------------

1 pk. Kirsebærgele (3 dl. vann)

Knus kjeks og bland i smeltet smør, sukker og kanel. Trykk ut blandingen i en rund kakeform (24 cm). Visp kremfløten ganske stiv, bland i rømme, osten, melis, vaniljesukker og sitrongeleen som er avkjølt men ikke stivnet.

Settes kaldt mens kirsebærgeleen avkjøles. Øs denne forsiktig på toppen av kaken - forsiktig så det ikke blir hull i den andre blandingen. Avkjøles - og nytes deretter!!!!!

Nam,nam!!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er veldig god, skal faktisk lage den i dag.

Knus ca 250 g søte kjeks ( jeg liker bunnen på ostekaker så jeg knuser alltid to hele pakker), jeg bruker enten bixit eller Maryland Cookies for litt annerledes smak. Smelt 90 g smør og bland det sammen med den knuste kjeksen (du må selvsagt bruke mer smør hvis du bruker mer kjeks). Klem denne massen ut i bunnen av en kakeform (24 cm).

Bland 250 g bær (jeg bruker bringebær og rips, nydelig!) med 2-3 ss sukker, mos den gladd i foodprocessor eller med stavmikser. Sil bærpureen for å få bort bringebærfrø.

Visp 500 g kremost myk, tilsett 1 dl sitronsaft og 125 g sukker og miks det glatt. Visp 3 dl kremfløte og vend det forsiktig inn i kremosten.

Legg 12 plater gelatin i bløtt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut alt vannet og smelt det i vannbad sammen med saften av 1 appelsin. Avkjøl. Bland halvparten av gelatinen inn i kremosten og den andre halvparten inn i bærpureen. Legg klatter av kremost på ostekakebunnen og fyll åpne felter med bærpuré. Rør de to blandingene lett sammen med en kniv. Sett i kjøleskap i 4 timer til den er stivnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vibekes ostekake

1 pk. Bixit (havrekjeks)

100 g. smør

2 ts. sukker

1/2 ts. kanel

1 kartong kremfløte (3 dl.)

1 kartong lettrømme

1 pk. Philadelphia-ost (vanlig)

100 g. melis

1 1/2 ts. vaniljesukker

1 pk. sitrongele (2,5 dl. vann)

-----------------------------

1 pk. Kirsebærgele (3 dl. vann)

Knus kjeks og bland i smeltet smør, sukker og kanel. Trykk ut blandingen i en rund kakeform (24 cm). Visp kremfløten ganske stiv, bland i rømme, osten, melis, vaniljesukker og sitrongeleen som er avkjølt men ikke stivnet.

Settes kaldt mens kirsebærgeleen avkjøles. Øs denne forsiktig på toppen av kaken - forsiktig så det ikke blir hull i den andre blandingen. Avkjøles - og nytes deretter!!!!!

Nam,nam!!!!!!!

Den der er god!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

225 gr Digestive kjeks - smuldres og blandes med

100 gr smeltet smør ( Tine smør meierismør)

Massen trykkes ut i en paiform eller kakeform og settes kaldt

225 gr kremost (Philadelfia/ meierienes gurmet naturell)

et glass rømme 20% seterrømme

110 gr melis

2 ts vaniljesukker

En kartong fløte (1/4l) la det være litt igjen..ikke ha oppi alt.

Alt blandes godt

1 pk Sitron gele ( bruk bare 1/2 del vann) alså 2,5 dl vann

avkjøles og blandes i ostemassen

Hell alt oppå kjeksbunnen og sett alt kaldt til det stivner

Lag gele først, slik at den blir avkjølt før den blandes inn.

Appelsin gele på toppen...fint å legge små mandarin båter i geleen for pynting ;o)

Kjempegod :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...