Gå til innhold

SF-mål m.m HASTER!!


Lutten

Anbefalte innlegg

Hei!Har akkurat kommet fra jordmoren og ble kjempe usikker og bekymret!! Mitt spm.: jeg er i uke 30,4 (termin 26.12.00)og mitt SF-mål var i dag 33 cm - og det var usedvanlig høyt sa hun.Måtte kanskje til ny ultralyd og mange flere sjekker.Hva kan det ha seg?Er det unormalt stort?Låg to-tre rubikker over standardmålet. Og en ting til i dag hadde fosterlyden gått kraftig ned - låg nå på 116 - og har hatt 140 alle de andre gangene!! Hun kunne ikke gi meg en forklaring på dette...men sa at det kanskje nå var for mye fostervann?? Kan du hjelpe meg litt?Kan det gå galt nå? Er utrolig redd for det - har hatt to aborter i tidligere stadium. Føler meg helt fin form ellers... Please svar meg snarest - skal til ny ekstrakontroll i neste uke,men føler det er en evighet til i bekymring!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hun lyttet ikke til feil hjertelyd da slik at det var din (noe stressede) hun hørte? Har hørt om tilfeller der det har skjedd. Hvis legen min var i tvil pleide han å kjenne på pulsen på håndleddet mitt samtidig som han lyttet på fosterets hjertelyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trine Endsjø, jordmor

Dette med fosterlyden, synes jeg ikke du skal ta så tungt. Fosterlyden varierer akkurat som hos oss utenfor mors liv. Kanskje barnet sov. Det viktige er at du kjenner bra med liv, og følger litt ekstra med nå som du er engstelig. Dette er barnets måte å kommunisere med oss mødre på. Hvis den er i vanskeligheter, legger den seg i ro, for å spare på kreftene. Er den vital, kan du være rimelig trygg.

Når du har såpass høyt SF-mål, er det nok på sin plass med videre undersøkelser. Synes du selv at du har vokst veldig i det siste? Gjør du ikke det, kan det tenkes at det er snakk om at barnet lå litt spesielt, eller at målingen ikke er utført korrekt, noe jeg tviler på hvis du går til en erfaren jordmor. Det kan jo tenkes at du har for mye fostervann, og da må man finne årsaken til dette.

Du spør om ditt SF-mål er unormalt stort. Jeg kan ikke svare på det uten at jeg ser din fullstendige SF-kurve. Det må ses i sammenheng. Har du hele tiden ligget i øvre normalområde, behøver det ikke være så ekstremt med 33 cm i uke 30, men har du ligget på den røde streken, er nok dette en ganske voldsom vekstøkning. Lykke til videre.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...