Gå til innhold

Light saft eller vanlig saft?


astridny

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Nei, og det finnes mange diabetikere også....

Det finnes alltid mennesker som reagerer på nær sagt "hva som helst". Det betyr ikke at andre mennesker skal holde seg borte fra det.

Med vennlig hilsen

Forskjellen her er jo da at diabetikere har en sykdom som gjør at reguleringen av blodsukkeret ikke fungerer som den skal.

De som får reaksjoner mot aspartam er derimot friske mennesker. Det sier jo heller ikke så lite at aspartam er bakgrunnen for 75% av meldingene om reaksjoner på mat som rapporteres inn til US Food and Drug Administration.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forskjellen her er jo da at diabetikere har en sykdom som gjør at reguleringen av blodsukkeret ikke fungerer som den skal.

De som får reaksjoner mot aspartam er derimot friske mennesker. Det sier jo heller ikke så lite at aspartam er bakgrunnen for 75% av meldingene om reaksjoner på mat som rapporteres inn til US Food and Drug Administration.

Da kan man jo definere at de som reagerer på aspatam også er syke/allergiske....

Aspatam er et av de få søtstoffene som kan brukes av diabetikere. At man finner folk som reagerer på det, er en selvfølge. Folk reagerer på alt fra sopp til ost til tomater.

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er et kjemikalium? Alt som begynner på en E og slutte med et tall?

Bruker du salt på maten? Drysser du kjemikaliet NaCl på maten? Huff da!

Tror du konserveringsmiddelet benzoat er bedre/verre når du får det ferdig pakket i tyttebær? Eller multer? (Begge bærtypene inneholder benzoat naturlig - de er naturlig konservert.) Selv om noe er "naturlig" betyr ikke at det er risikofritt. Katter tåler f.eks. ikke benzoat og kreperer hvis den spiser f.eks. tyttebær (det går nok ikke bra hvis noen drysser benzoat over kattematen heller...).

Av en eller annen merkelig grunn er der en generell & unyansert (mis)oppfatningen om "kjemikalier". Hvorfor er det sånn, lurer jeg som kjemiker på da...

Tror nok at vi som ikke er kjemikere forbinder kjemikalier med DDT (ute på tynn is nå, svelg!!) og ting og tang som finns i vaskemidler el. Mao. kun ting som er skadelig å spise, selv om dette er feil, som du påpeker.

Det er bare hva jeg tror da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...