Maya Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Hei! Jeg har et plommetre som i år har en enorm mengde plommer på. Så hva lager man av det? Spiser plommer for harde livet, men greier umulig å spise opp alt. Det må da være et par hundre kilo på det stakkars treet ) Noen forslag? Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kengu Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Det hender vi får noen bæreposer med plommer og da lager jeg alltid plommesyltetøy. Veldig enkelt og utrolig godt på vafler. Deler plommene i to og fjerner stenen. Koker opp sammen med sukker etter smak.Voilà- deilig plommesyltetøy 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
citoyen Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Likør, vel. Lassevis med plommelikør. Kan til og med brukes som gave. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappa Bjørn Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Det hender vi får noen bæreposer med plommer og da lager jeg alltid plommesyltetøy. Veldig enkelt og utrolig godt på vafler. Deler plommene i to og fjerner stenen. Koker opp sammen med sukker etter smak.Voilà- deilig plommesyltetøy Bruk litt Certo eller Jam også. Jeg lager masse syltetøy av plommer hverdt år som jeg igjen bruker i en terte jeg lager. Folk skryter fælt av den, og faren min ringer og maser på den hele tiden. Det er forøvrig svært bra kritikk for etter at Farmor døde så har stort sett alt som er spiselig smakt papp i følge min konservative far. Men terta må jeg stadig lage når han ringer og sier han er 10 minutter unna. Jeg skal finne frem oppskriften så kan du si i fra om du vil ha den. Det gjelder selvfølgelig alle andre som leser dette. Hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
naiv Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Bruk litt Certo eller Jam også. Jeg lager masse syltetøy av plommer hverdt år som jeg igjen bruker i en terte jeg lager. Folk skryter fælt av den, og faren min ringer og maser på den hele tiden. Det er forøvrig svært bra kritikk for etter at Farmor døde så har stort sett alt som er spiselig smakt papp i følge min konservative far. Men terta må jeg stadig lage når han ringer og sier han er 10 minutter unna. Jeg skal finne frem oppskriften så kan du si i fra om du vil ha den. Det gjelder selvfølgelig alle andre som leser dette. Hilsen Da kan du vel også slenge frem en god oppskrift på eplekake i langpanne? Jeg oversvømmes av epler.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Plommevin, plommekompott, plommesyltetøy? Det er alt jeg vet. Se etter i en kokebok eller noe, eller søk deg frem på nettet? Har ikke Norge en eller annen etat for sånne grønnsaker og frukter? På linje med Opplysningskontoret for fisk og vilt, og de som har all reklamen for kyllingkjøtt og sånn på tv. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 PS! glemte å si det: Har du forsøkt nettsiden http://www.matprat,no ? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappa Bjørn Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Da kan du vel også slenge frem en god oppskrift på eplekake i langpanne? Jeg oversvømmes av epler.. Vel, oppskriften på terte kan du lage med omtrent alt mulig. Vi har brukt fersken/aprikos, Blåbær og også epler, men da eplemos. Men eplekake kan du lage ganske enkelt.b Prøv denne: 125 gram Smør 1,5 dl sukker 2 egg 2,5 dl mel 1 ts bakepulver 2 ss fløte (Du kan bruke melk i stedet, med en dæsj vaniljesukker) Epler i tynne båter som er vendt i sukker og kanel. Lages i springform, 175 grader i ca 40 min. Prøv den. Terten derimot er som følger: 200 gram smør 200 gram sukker 400 gram mel 4 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 egg Rør smør og sukker hvitt, bland i alt annet til du har en smørdeig du an elte. Kle en langpanne med blandingen ved å trykke ut deigen på et og et parti. Spar litt deig til gitter. Kle langpannen med valgt syltetøy eller mos av frukt. Som sagt, plommesyltetøy gjør seg svært godt. kle et godt lag for så å kjevle resten av deigen. skjær den i striper som er ca 2 cm brde og legg disse i kryss over pannen. Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter. Kan anbefales! Til og med av min sære far som mener alt som har blitt oppfunnet etter sykkelen er noe svineri. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya Skrevet 12. september 2002 Forfatter Del Skrevet 12. september 2002 Plommevin, plommekompott, plommesyltetøy? Det er alt jeg vet. Se etter i en kokebok eller noe, eller søk deg frem på nettet? Har ikke Norge en eller annen etat for sånne grønnsaker og frukter? På linje med Opplysningskontoret for fisk og vilt, og de som har all reklamen for kyllingkjøtt og sånn på tv. Takk for tipsene. Har søkt på nettet og sett i masse kokebøker, så jeg har funnet noe, men tenkte det var noen med noen glupe tips ) Det er utrolige mengder, ser du .o) Og det bare på ett tre!!! Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya Skrevet 12. september 2002 Forfatter Del Skrevet 12. september 2002 Likør, vel. Lassevis med plommelikør. Kan til og med brukes som gave. Den var ikke dum. Har du en oppskrift? Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Pai med plommer er veldig godt! ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya Skrevet 12. september 2002 Forfatter Del Skrevet 12. september 2002 Det hender vi får noen bæreposer med plommer og da lager jeg alltid plommesyltetøy. Veldig enkelt og utrolig godt på vafler. Deler plommene i to og fjerner stenen. Koker opp sammen med sukker etter smak.Voilà- deilig plommesyltetøy Det hørtes godt ut! I tillegg er det to her i huset som bare eeeelsker vafler ) Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya Skrevet 12. september 2002 Forfatter Del Skrevet 12. september 2002 Vel, oppskriften på terte kan du lage med omtrent alt mulig. Vi har brukt fersken/aprikos, Blåbær og også epler, men da eplemos. Men eplekake kan du lage ganske enkelt.b Prøv denne: 125 gram Smør 1,5 dl sukker 2 egg 2,5 dl mel 1 ts bakepulver 2 ss fløte (Du kan bruke melk i stedet, med en dæsj vaniljesukker) Epler i tynne båter som er vendt i sukker og kanel. Lages i springform, 175 grader i ca 40 min. Prøv den. Terten derimot er som følger: 200 gram smør 200 gram sukker 400 gram mel 4 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 egg Rør smør og sukker hvitt, bland i alt annet til du har en smørdeig du an elte. Kle en langpanne med blandingen ved å trykke ut deigen på et og et parti. Spar litt deig til gitter. Kle langpannen med valgt syltetøy eller mos av frukt. Som sagt, plommesyltetøy gjør seg svært godt. kle et godt lag for så å kjevle resten av deigen. skjær den i striper som er ca 2 cm brde og legg disse i kryss over pannen. Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter. Kan anbefales! Til og med av min sære far som mener alt som har blitt oppfunnet etter sykkelen er noe svineri. Denne skal prøves!! Takk skal du ha ) Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
naiv Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Vel, oppskriften på terte kan du lage med omtrent alt mulig. Vi har brukt fersken/aprikos, Blåbær og også epler, men da eplemos. Men eplekake kan du lage ganske enkelt.b Prøv denne: 125 gram Smør 1,5 dl sukker 2 egg 2,5 dl mel 1 ts bakepulver 2 ss fløte (Du kan bruke melk i stedet, med en dæsj vaniljesukker) Epler i tynne båter som er vendt i sukker og kanel. Lages i springform, 175 grader i ca 40 min. Prøv den. Terten derimot er som følger: 200 gram smør 200 gram sukker 400 gram mel 4 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 egg Rør smør og sukker hvitt, bland i alt annet til du har en smørdeig du an elte. Kle en langpanne med blandingen ved å trykke ut deigen på et og et parti. Spar litt deig til gitter. Kle langpannen med valgt syltetøy eller mos av frukt. Som sagt, plommesyltetøy gjør seg svært godt. kle et godt lag for så å kjevle resten av deigen. skjær den i striper som er ca 2 cm brde og legg disse i kryss over pannen. Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter. Kan anbefales! Til og med av min sære far som mener alt som har blitt oppfunnet etter sykkelen er noe svineri. Takk Pappa Bjørn. Nå er de lagret. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya Skrevet 12. september 2002 Forfatter Del Skrevet 12. september 2002 Pai med plommer er veldig godt! ) Jeg er så klønete med matlaging, så jeg må få oppskriften av deg ) Kan den fryses? Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Jeg er så klønete med matlaging, så jeg må få oppskriften av deg ) Kan den fryses? Hilsen Maya Er egentlig ganske klønete til å lage mat selv, men siterer litt fra Ingrid Espelids rutete kokebok her: (tar ca 35 min å lage!) 2 dl hvetemel 2-3 ss sukker 1/2 dl hakkede nøttekjerner 75 g margarin el. smør Fyll: ca 500 g frukt eller bær 1/2 dl sukker Bland mel, sukker og nøtter i en bolle. Gni smøret inn med en gaffel,eller smuldre m fingrene. Skjær frukten i tynne skiver og legg dem i en smurt ildfast form. Strø smuldredeigen over. Serveres med iskrem eller litt vaniljesaus. Holdbar 2-3 dager på kjølig sted. Kan fryses i 3 mnd. Lykke til da! ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya Skrevet 12. september 2002 Forfatter Del Skrevet 12. september 2002 Er egentlig ganske klønete til å lage mat selv, men siterer litt fra Ingrid Espelids rutete kokebok her: (tar ca 35 min å lage!) 2 dl hvetemel 2-3 ss sukker 1/2 dl hakkede nøttekjerner 75 g margarin el. smør Fyll: ca 500 g frukt eller bær 1/2 dl sukker Bland mel, sukker og nøtter i en bolle. Gni smøret inn med en gaffel,eller smuldre m fingrene. Skjær frukten i tynne skiver og legg dem i en smurt ildfast form. Strø smuldredeigen over. Serveres med iskrem eller litt vaniljesaus. Holdbar 2-3 dager på kjølig sted. Kan fryses i 3 mnd. Lykke til da! ) Takk skal du ha ) Det blir jo nesten morsomt å se hva jeg kan få ut av dette ) Føler meg som den gammeldagse husmoren som driver å safter og sylter. Man får håpe det er noe som går over ) Hilsen Maya 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
citoyen Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Den var ikke dum. Har du en oppskrift? Hilsen Maya Denne ser grei ut: http://www.liqueurweb.com/no/likorlaging.htm 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Vi har mye blåplommer og det blir fin saft og syltetøy, ganske universelt egentlig. Mye søtt i seg selv, så du sparer penger til sukker. Hadde jeg bare orka .... jeg er redd trost, veps og maur koser seg med det i stedet. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 12. september 2002 Del Skrevet 12. september 2002 Takk skal du ha ) Det blir jo nesten morsomt å se hva jeg kan få ut av dette ) Føler meg som den gammeldagse husmoren som driver å safter og sylter. Man får håpe det er noe som går over ) Hilsen Maya Hehe! Ja, jeg lurte på å ta en liten telefon til mormor eller noe sånt. Hun hadde sansynligvis visst hva man gjør med 50 kg plommer. ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.