Gå til innhold

PBL (problembasert læring))


Gjest Best alene

Anbefalte innlegg

Gjest Best alene

Har noen kjennskap til denne studieteknikken? det går ut på at studentene skal løse større oppgaver i grupper. Jeg har lite erfaring meg gruppearbeid og lurer litt på hvordan det foregår. For eksempel når vi er en gruppe på 10 stk, som skal skrive en oppgave sammen. Hvordan blir dette gjort egentlig. Skal alle sitte sammen forann datamaskinen og si litt hver? Høres så slitsomt ut. Hvor mye av oppgaven må løses i fellesskap og hvor mye er det mulig å gjøre individuelt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kommer helt an på medlemmene i den aktuelle gruppa, det er ingen ubetingete regler for gruppearbeid. Man må diskutere seg frem til løsninger hele veien.. Det kan både gå lekende lett og fryktelig tungt, avhengig av individene i gruppa. Er man i en god gruppe er det en veldig god følelse å jobbe slik, og det kan bli veldig fuktbart.

Er det en stor gruppe (10 er stort..), kan det være lurt å ha et medlem som er kontaktpunktet i gruppa -det kan særlig være lurt om det er ujevnt nivå av kunnskap osv. Er man på likt nivå kan det være mest fruktbart at alle står mer eller mindre på likefot.

Scenarioet at alle snakker i munnen på hverandre mens én skiver på pc'en hørtes ut som en veldig tungvint og langdryg prosess.. Det er vanligere å dele inn oppgavene i undergrupper, eller til enkeltmedlemmene, og så sammensette dette etterhvert. At alle gjør alt er liksom ikke vitsen med gruppearbeid..

Du kan søke litt på organisasjonspsykologi om du vil lese mer om gruppeprosesser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...