kaja1365380389 Skrevet 9. oktober 2002 Del Skrevet 9. oktober 2002 Jeg har tatt gastroskopi med tynntarmsbiopsier, og det svaret jeg fikk fra sykehuset var at jeg ikke hadde noen laktase-enzymer og måtte holde meg unna melkeprodukter. Har nå i to måneder ikke spist noe med melk i. Tom brukt melkefri margarin osv.. Men jeg blir fortsatt dårlig av og til. Ikke like ofte som før, men på samme måten. Er det noen andre ting som det er vanlig å reagere på samtidig som laktose? Ble f.eks. dårlig av seigemenn i går. Alt annen jeg spiste på hele dagen var ting jeg vet jeg tåler og som garantert er melkefrie. Blir også dårlig av å spise epler og søte ting generelt.. Melkefri sjokolade går bra.. Finnes det noen søtningsstoffer kunstige eller naturlige som ligner så mye på laktose at jeg kan reagere på dem?? (Jeg har ifølge sykehuset ikke cøliaki).. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/76208-laktose/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Litjen Skrevet 19. oktober 2002 Del Skrevet 19. oktober 2002 Jeg fikk også for leeenge siden bekreftet at jeg hadde laktose intoleranse. Jeg holdt meg unna melk og melkeprodukter, men dessverre uten resultat. Prøvde alternativ behandling, men hun sa jeg hadde sopp i magen og derfor også måtte holde meg unna sukker og gjær. Jeg lo litt av det, men etter en god stund (flere år), uten forandring i symptomene mine, tenkte jeg at jeg skulle prøve "dietten" hennes... - og det hjalp!! Jeg har ikke kutta helt ut sukker, melk og gjær nå, men spiser i tillegg olivenbladekstrakt som er effektivt mot sopp (og mye annet!) Det kan hende dette er et helt annet problem enn det du sliter med, men det kan jo ikke koste mye å prøve å leve uten sukker, gjær og melk et par uker, bare for å se... Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/76208-laktose/#findComment-399938 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.