Gå til innhold

Hvordan lage pasta?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du kan lage pasta av vanlig hvetemel. Durumhvete egner seg til pasta som skal tørkes, men hvis du bare skal rulle den ut og koke den med det samme bruker du vanlig hvetemel (eller finbakstmel har jeg hørt, har ikke prøvd det selv).

Pastaen lager du av egg og mel, ev. litt olje og salt. Rør sammen og kna deigen til den har bra konsistent og ikke er klissete. Den skal heller ikke være for tørr, for da "sprekker" den. Kjevle den tynt-tynt eller bruk (helst) pastamaskin - lag pasta i den fasongen du ønsker og kok den til slutt i mye fosskokende, saltet vann. Fersk pasta må ikke koke for lenge! Den er ferdig når den flyter opp (1 minutt hvis pastaen er tynn!).

Gudd løkk!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/76667-hvordan-lage-pasta/#findComment-390954
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...