Mizar Skrevet 12. oktober 2002 Skrevet 12. oktober 2002 Har funnet en oppskrift der man trenger durumhvete. Noen som vet om det er mulig å lage pasta med vanlig hvetemel? Har ikke lagd pasta før. Noen tips? 0 Siter
joppa Skrevet 12. oktober 2002 Skrevet 12. oktober 2002 Du kan lage pasta av vanlig hvetemel. Durumhvete egner seg til pasta som skal tørkes, men hvis du bare skal rulle den ut og koke den med det samme bruker du vanlig hvetemel (eller finbakstmel har jeg hørt, har ikke prøvd det selv). Pastaen lager du av egg og mel, ev. litt olje og salt. Rør sammen og kna deigen til den har bra konsistent og ikke er klissete. Den skal heller ikke være for tørr, for da "sprekker" den. Kjevle den tynt-tynt eller bruk (helst) pastamaskin - lag pasta i den fasongen du ønsker og kok den til slutt i mye fosskokende, saltet vann. Fersk pasta må ikke koke for lenge! Den er ferdig når den flyter opp (1 minutt hvis pastaen er tynn!). Gudd løkk! 0 Siter
lina1365380363 Skrevet 13. oktober 2002 Skrevet 13. oktober 2002 Du må bruke durumhvete og egg. Ikke vanlig hvetemel. hilsen............ 0 Siter
Line Skrevet 14. oktober 2002 Skrevet 14. oktober 2002 http://www.dagbladet.no/magasinet/2002/10/12/351009.html 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.