Gjest kaffe-tørst Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Jeg vil lage cafe au lait som smaker som kaffebrenneriet sine, her hjemme!!! Jeg har en melkeskummer som fungerer bra, så skummet og melken får jeg til men det smaker ikke det samme. Hva skal jeg gjøre med kaffen? Hvor mye kaffe, hvor mye melk? Noen spesiell kaffe? Hjeeelp! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babooba Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Du bør bruke fransk eller italiensk kaffe, alla espresso. Sterk. En huritgvariant er å bruke Nestlés espressopulverkaffe. Tidligere fikk du den kun i prosjonsposer, men endelig har de fått den i norske butikker på glass også. Da er det bare å røre den inn i den varme melka. Kjapp og god café au lait. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-397910 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fabriana Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Hei, du bør lage espresso av både italiensk- og franskbrent kaffe. Like mye av hvert. Jeg er ganske sikker på at det er det de bruker, ihvertfall er det veldig godt når jeg lager det hjemme. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-397929 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Gå på kaffebar og få dem til å hjelpe deg i espresso-valget. Hvis du liker kaffen rund, går du for franskbrent - vil du ha kaffen sterkere, velger du italiensk. Ikke kjøp for mye i gangen, espresso er ferskvare. Dessuten: Pass på at du får riktig male-grad, altså hvor finmalt espressoen er. Dette varierer i forhold til hvilket utstyr du bruker. Det kommer an på hvilken kanne du har selvsagt, men tommelfingerregelen er vel at du bruker passe stor kanne samt passe temperatur. Skal du lage etpar kopper blir det feil med altfor stor kanne. Dette har visstnok noe med trykket å gjøre. Derfor: Friskt, kaldt vann opp til målemerket. Ha så mye espresso i at det blir fullt, men press ikke tungt etter. Medium temperatur på kokeplata - det skal verken gå for raskt eller for langsomt. I samme øyeblikk du hører at det koker opp tar du kanna av plata. Steame melk: Sånt fint utstyr har ikke jeg, derfor bruker jeg bare vanlig visp og visper som en gal. Det går greit. Prøv deg fram når det gjelder blandingsforholdet mellom espresso og melk. Mmmm... Ikke _helt_ slik drevne barister greier å få til, men ikke verst heller. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-397961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Hva slags kokeapparat har du til kaffen, da? http://home.no.net/birgitf/kaffe.htm 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-398147 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Albertine Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 ...og hvis du kjøper for mye kaffe så kan det utmerket godt fryses. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-398174 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Hvis du ikke vil investere i en slik maskin med espresso og steamer-dings, så får du iallefall investere i en liten espressokanne, og en god espressokaffe. Så er det bare å lirke og lure med hvor mye du liker av hver (helmelk og espresso) Selv er jeg en lattefantast, og drikker latte to ganger daglig, ekte hjemmelaget med melkeskummer fra Bialetti, selvfølgelig :-) Men siden sambo drikker vanlig kaffe orker jeg ikke bruke espresso, jeg bruker altså bare vanlig kaffe, litt sterk kanskje. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-398459 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Hvis du ikke vil investere i en slik maskin med espresso og steamer-dings, så får du iallefall investere i en liten espressokanne, og en god espressokaffe. Så er det bare å lirke og lure med hvor mye du liker av hver (helmelk og espresso) Selv er jeg en lattefantast, og drikker latte to ganger daglig, ekte hjemmelaget med melkeskummer fra Bialetti, selvfølgelig :-) Men siden sambo drikker vanlig kaffe orker jeg ikke bruke espresso, jeg bruker altså bare vanlig kaffe, litt sterk kanskje. Du æ'kke lattefantast dersom du bruker traktekaffe, altså! I beste fall Café au laît fantast... *krangler* (hva er det som gjør det så tungvint å lage espresso?) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-398468 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 18. oktober 2002 Del Skrevet 18. oktober 2002 Du æ'kke lattefantast dersom du bruker traktekaffe, altså! I beste fall Café au laît fantast... *krangler* (hva er det som gjør det så tungvint å lage espresso?) Jeg har ikke kanne, har ingen penger, og både kanne og espresso er dyrt. Men latten min er god. Jeg liker ikke cafe au lait engang, alt for mye kaffe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-399132 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 19. oktober 2002 Del Skrevet 19. oktober 2002 Jeg har ikke kanne, har ingen penger, og både kanne og espresso er dyrt. Men latten min er god. Jeg liker ikke cafe au lait engang, alt for mye kaffe. *tsk tsk* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77537-cafe-au-lait/#findComment-399447 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.