Gå til innhold

Har de spaltet personlighet?Kan du svare Berthold??


Gjest undrerlitt

Anbefalte innlegg

Gjest undrerlitt

Lurte på om du kunne svare på dette,og setter derfor inn innlegget engang til da det er ganske aktuelt tema.

Har de spaltet personlighet?

Jeg så på Det Norske Hus på TV3 for noen dager siden om en kvinne som hadde født 2 barn og levd et "normalt" liv,så bestemte hun at hun ville bli Mann,da det var egentlig dette hun hadde følt på i sitt liv.Har hørt andre historier også om transeksuelle som opplever dette.Det finnes også menn som bare liker å kle seg i dameklær og omvendt.Hvordan kan dette forklares psykologisk?Har disse personene en spaltet personlighet,som består av en kvinne og en mann(mange av de har jo eget navn på denne mannen eller kvinnen de er,alt ettersom)eller er de rett og slett ute etter oppmerksomhet? Hva med transvestitter,altså menn som kler seg som dame av og til,men lever som menn til daglig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Berthold Grunfeld, professor i psykiatri

Vanskelige ting å forklare kort i denne spalten. Det normale er at det foreligger et sammenfall mellom biologisk kjønn og den psykologiske opplevelsen av å korrespondere til dette kjønnet.

Hos transseksuelle er det en splittelse mellom biologisk og psykologisk kjønn. Personen føler meget intenst at han eller hun er kommet i feil kropp. Den biologiske mannen føler at han egentlig er psykologisk kvinne. Han ønsker behandling for tilstanden ved bruk av kjønnshormoner og operasjoner. Omvendt for biologiske kvinner, som føler at de er menn.

Menn som liker å kle seg i kvinneklær kaller vi transvestitter. Når mannen har kvinneklær på seg, fra innerst til ytterst, føler han et stort behag, ikke sjeldent av seksuell karakter, men også sosialt. Han ønsker ikke å skifte kjønn, bare foreta omkledning.

Det er usikkert om det fins kvinnelige transvestitter. Sannsynligvis gjør det det, men de er nok sjeldnere.

Hva somn ligger bak transseksualitet og transvestisme vet vi ikke. Teoriene er mange, men kunnskapen er begrenset. Når det gjelder transseksualitet tror jeg det er mest biologiske feilprogrammeringer i hjernen. Transvestisme er vanskeligere å forklare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...