Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Min far på 76 ble operert for 3,5 år siden for kreft i mave/spiserør. Han har det siste 1,5 år fått gradvis større problemer etter at han har inntatt måltider. Disse problemene har bestått i kvalme/oppkast.Han har nå fått påvist spredning av kreft til leveren gjennom vevsprøve. Gjennom bekjente har han fått informasjon om produkter av misteltein og haibrusk som skal ha en bra effekt i kreftbehandling.

Hvordan vurdere du disse produktene og hvilke produkter er å foretrekke?

På hvilke måte skal produktene brukes(sprøyter/tabletter/mikstur)?

Min far er bosatt i Drammen, vet du om fagpersoner som kan hjelp til med å sette sprøyter?

Hvem foreskriver disse produktene?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/89140-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-altrnativbehandling/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege

Misteltein

Misteltein er en plante som også finnes sør i Norge. Likevel er det i Tyskland og Sveits behandling med mistelteinekstrakter er mest utbredt. Planten regnes som legemiddel og selges via apotek. Ca. 30-40 leger skriver ut misteltein som støttebehandling ved kreft og de fleste er utøvere av antroposofisk medisin. Behandlingen gis oftest i tillegg til, og ikke i stedet for, vanlig onkologisk behandling. Jeg har selv gitt Iscador som støttebehandling til kreftpasienter de siste 15 år og flere antroposofiske leger har enda lengre erfaring. Kollega Arne Enge og undertegnede skrev i 1993 en artikkel i legetidsskriftet om behandling med misteltein. Der gjenga vi flere kontrollerte forsøk og virkningen synes hovedsaklig å være en stimulering av immunsystemet. Ved Kreftforeningens internasjonale kongress våren 2000 hadde professor Beut fra Tyskland et innlegg der han fortalte at flere forsøk var underveis og at man forsket videre på mistelteinprodukter fremstilt med rekombinant DNA teknikk. I Norge har professor Ian Pryme fra universitetet i Bergen fått støtte til å fremstille mistelteinlektiner som kan brukes i kapselform i stedet for sprøyter. Laboratorieforsøk med mus som lider av lymfekreft har så langt vært lovende. Forskningen ser ut til å konsentrere seg om en gruppe stoffer som kalles lektiner som kan stimulere immunsystemet. De fleste kreftspesialister er fortsatt skeptiske til misteltein og mener at dokumentasjonen for effekt fortsatt ikke er god nok og vektlegger at noen forsøk fra de siste år har vært negative. Radiumhospitalet er i gang med å undersøke stoffet Viscumin fra misteltein i et forsøk på 22 pasienter under ledelse av professor Steinar Aamdal.

Haibrusk

Bruken av haibrusk i kreftbehandling kommer opprinnelig fra USA der forskere på begynnelsen av 1980-tallet fant at haibrusk inneholder et stoff som hindrer kreftsvulster å danne nye blodårene. En forsker ved navn William Lane utga i 1992 boka ”Sharks don’t get cancer” som satte fart i interessen for haibrusk. Boka tar utgangspunkt i at haier svært sjelden utvikler kreft og at hemmeligheten sitter i brusken ettersom haien er en bruskfisk og ikke har skjelett. Det er gjort mange laboratorieforsøk som har vist interessante resultater, men forsøkene på mennesker er mangelvare. Jeg kjenner kun til noen ukontrollerte undersøkelser fra Cuba, men i dag foregår flere studier i USA på effekten av haibrusk. Undersøkelsene er en del av en stor satsning fra myndighetene for å etterprøve alternativ behandling. Om et par år vil vi sannsynligvis vite mer om effekten på for eksempel hjernekreft og prostatakreft. Haibrusk er forbundet med små bivirkninger, men det kan være vanskelig å få ned det anbefalte antall kapsler. Motstanderne av behandlingen hevder at det er tvilsomt om brusken kan bli tatt opp gjennom vårt tarmsystem i det hele tatt. Ved kvalme og svelgvansker kan kuren være vanskelig å gjennomføre.

Haibrusk kan kjøpes reseptfritt fra helsekostforretninger, men misteltein må skrives ut av lege på resept. Behandlingen brukes av alternative leger og de nærmeste vil være Kilden Helse og Balderklinikken i Oslo. Gjennom å kontakte en lege vil din far kunne få indiviuelt tilpassede råd og den oppfølging som er nødvendig.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...