Gå til innhold

En liten teori


Angela1365380318

Anbefalte innlegg

Angela1365380318

Som vi alle vet er selvmord smittsomt, altså om en kjent person tar livet sitt så gjør andre som har tenkt på det en stund det også. Det behøver ikke bare være kjente personger, medieomtale av "vanlige" folk skal også ungås så langt det lar seg gjøre heter det. (også av hensyn til pårørende)

Det eg har begynt å tenke på er, plutselig har vi hatt alle disse "familietragediene" en far dreper kone, barn og seg selv og vi har hatt flere tilfeller av dette på svært kort tid. Fagfolk er enige om at det er en psykisk ubalanse i en far som gjør noe slik (og det er det jo også hos personer som tar selvmord, fordi om det er noe helt annet)

har man a grunn til å tro at også familiedrap av denne typen også er smittsomt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest appendix

JEG tror det er smittsomt!

En går og har problemer. Så leser en om noen som har tatt den løsningen ut av problemene som en selv har tenkt på. Da ER det lettere å gjøre det etterpå.

Samme som kan hende i vennegjenger. Alle sliter med sine problemer. Plutselig tar ett av parene ut skilsmisse. Da er det ganske vanlig at det følger andre etter. Noen har tenkt på det, men ikke tørt ta skrittet. Så går noen foran. det er lettere å følge etter.

Noen ganger blir reaksjonene etter selvmord og mord litt sentimentalisert. Det er gråt og fine ord, tente lys og blomster, samhold blant de som er igjen. Det kan være farlig hvis det blir fremstilt for roserødt. Når en ser at andres etterlatte takler situasjonen, så er det lettere å ta et endelig skritt mot selvmord selv.

Mennesket er jo apekatter på godt og vondt. Det er samme reaksjonsmønsteret som når noen begynner å pusse opp hus i ei gate eller på et eldre byggefelt. Noen år etter har mange fulgt etter, alle se som bare har tenkt på det, og så foår det endelige puffet når naboen tar et tak. Denne gangen et puff i positiv retning.

Når det gjelder selvmord tror jeg noen burde fortelle mediene noe om hva som er bra og hva som er for mye i denne sammenheng!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...