Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Kattarin

mens-syklus-forandringer?

Recommended Posts

Guest Kattarin

Hei. Jeg er i begynnelsen av 30 årene, har fått 3 barn, og det er 5 år siden jeg fikk den siste. Jeg har i de siste årene hatt veldig regelmessig mens. Men nå sist, så fikk jeg mensen igjen allerede etter 2 uker. Skjønte ikke hva det var, trodde det bare var brun utflod (varte i 5-6 dager), men da jeg ikke fikk mensen deretter, tenkte jeg at det må ha vært mensen jeg hadde. Har brukt primolut et par ganger det siste halvåret for å utsette mensen litt i forb. med turer, men det er et par mnd siden sist.

Jeg hadde uregelmessige og små blødninger før jeg ble gravid med førstemann, men nå har de vært regelmessige og store i de siste årene. De har vart i 9 dager, og har vært store blødninger. Er det en sjans for at jeg holder på å gå tilbake til det "gamle" nå som jeg ikke har født noen barn de siste årene? eller er det hormonforandringer det kan skyldes? Har også skiftet partner i det siste, og lurer på om det kan innvirke på syklus og hormoner.

Takknemlig for svar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Svar til Kattarin

Først må du sjekke at du ikke er gravid (du forteller ikke noe om evt prevensjon). Primolut brukt for lenge siden, betyr ikke noe nå. Partnerskifte bteyr ikke noe for syklus. Det kan være hormonforstyrrelser av samme type som du sannsynligvis tidligere har hatt med uregelmessig eggløsning, evt manglende eggløsning. Hvis du fortsetter med slike bødningsuregelmessigheter, bør du søke lege.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...