punkyB Skrevet 14. mai 2003 Skrevet 14. mai 2003 Siktet rugmel og fin sammalt rug - er det forskjellige melsorter - hva er såfall forskjellen?? Kan det feks. være årsaken at jeg bruker feil melsort i Ingers rugbrød som blir paddeflate ..... jeg bruker siktet rugmel men det står fin sammalt rug i oppskriften. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 14. mai 2003 Skrevet 14. mai 2003 På meg høres det rett og slett ut som om ditt problem ikke er at du bruker feil mel, men at du simpelthen ser ut til å ha glemt gjær. Dette er urutinert, punky! 0 Siter
punkyB Skrevet 14. mai 2003 Forfatter Skrevet 14. mai 2003 På meg høres det rett og slett ut som om ditt problem ikke er at du bruker feil mel, men at du simpelthen ser ut til å ha glemt gjær. Dette er urutinert, punky! Å faen !!! Detta burde du sagt fra om før !!!!!!! *leser oppskriften litt mer nøye* 0 Siter
tiliti Skrevet 14. mai 2003 Skrevet 14. mai 2003 Siktet rugmel - som siktet hvetemel, bare av rug. ALtså uten skall. Siktet sammalt: som fint sammalt hvetemel. Altså med skall. 0 Siter
tiliti Skrevet 14. mai 2003 Skrevet 14. mai 2003 Siktet rugmel - som siktet hvetemel, bare av rug. ALtså uten skall. Siktet sammalt: som fint sammalt hvetemel. Altså med skall. Fint, ikke siktet .. der sist :-) Siktet rugmel - uten skall Fint sammalt rug - med skall, men finmalt. Som fint sammalt hvete som jo skiller seg ut fra siktet hvetemel. 0 Siter
punkyB Skrevet 14. mai 2003 Forfatter Skrevet 14. mai 2003 Siktet rugmel - som siktet hvetemel, bare av rug. ALtså uten skall. Siktet sammalt: som fint sammalt hvetemel. Altså med skall. Men kan jeg bruke det som unnskyldning for at brødene blir helt flate tror du??? Siktet mel er vel kanskje litt grovere da? 0 Siter
tiliti Skrevet 14. mai 2003 Skrevet 14. mai 2003 Men kan jeg bruke det som unnskyldning for at brødene blir helt flate tror du??? Siktet mel er vel kanskje litt grovere da? Siktet mel er helt fint, fint sammalt er grovere. 0 Siter
Soria Skrevet 15. mai 2003 Skrevet 15. mai 2003 Dette kunne jeg ha skrevet. Jeg kjøpte siktet rugmel for jeg fant ikke sammalt fint. Og mine brød blir også paddeflate. Men jeg gir meg ikke. Jeg skal få dem til :-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 15. mai 2003 Skrevet 15. mai 2003 Dette kunne jeg ha skrevet. Jeg kjøpte siktet rugmel for jeg fant ikke sammalt fint. Og mine brød blir også paddeflate. Men jeg gir meg ikke. Jeg skal få dem til :-) Kan du ikke spørre i butikken om de vil ta inn det melet du trenger? 0 Siter
punkyB Skrevet 15. mai 2003 Forfatter Skrevet 15. mai 2003 Dette kunne jeg ha skrevet. Jeg kjøpte siktet rugmel for jeg fant ikke sammalt fint. Og mine brød blir også paddeflate. Men jeg gir meg ikke. Jeg skal få dem til :-) Men kanskje vi har forklaringen da !! Det er ikke vi som er talentløse til å bake ..... bare til å kjøpe mel *S* 0 Siter
Atene Skrevet 15. mai 2003 Skrevet 15. mai 2003 Men kan jeg bruke det som unnskyldning for at brødene blir helt flate tror du??? Siktet mel er vel kanskje litt grovere da? Nei, det kan du ikke. Tvert imot. Jo mer fint mel i et brød, desto lettere hever det seg. Bruk lengre hevetid. Gjerne over natten. 0 Siter
punkyB Skrevet 15. mai 2003 Forfatter Skrevet 15. mai 2003 Nei, det kan du ikke. Tvert imot. Jo mer fint mel i et brød, desto lettere hever det seg. Bruk lengre hevetid. Gjerne over natten. Fillern da .... *S* 0 Siter
Soria Skrevet 15. mai 2003 Skrevet 15. mai 2003 Men kanskje vi har forklaringen da !! Det er ikke vi som er talentløse til å bake ..... bare til å kjøpe mel *S* *lol* 0 Siter
Soria Skrevet 15. mai 2003 Skrevet 15. mai 2003 Fillern da .... *S* Jeg pleier å si at jeg liker å bake, men det jeg lager egner seg ikke til å servere til folk :-) 0 Siter
punkyB Skrevet 16. mai 2003 Forfatter Skrevet 16. mai 2003 Hadde du de i brødformer? Jepp! *S* Har du bakt de samme brødene? Deigen er jo ganske rennende for så si det mildt. Jeg har ikke vekt - men bruker dl-mål , vet ikke om det blir noe tull der. Bløtelegger ikke helkornene. Bruker bare vann. Hever de bare akkurat som det står i oppskriftenm. De hever bra under selve hevingen - men i formene så hever de ikke noe - heller faller ned under steking. 'Elter' ikke så veldig lenge - dvs. bruker kjøkkenmaskinen så lenge. Har bakt de flere ganger - så jeg er gjennomført dårlig på dette brødet. 0 Siter
tiliti Skrevet 16. mai 2003 Skrevet 16. mai 2003 Jepp! *S* Har du bakt de samme brødene? Deigen er jo ganske rennende for så si det mildt. Jeg har ikke vekt - men bruker dl-mål , vet ikke om det blir noe tull der. Bløtelegger ikke helkornene. Bruker bare vann. Hever de bare akkurat som det står i oppskriftenm. De hever bra under selve hevingen - men i formene så hever de ikke noe - heller faller ned under steking. 'Elter' ikke så veldig lenge - dvs. bruker kjøkkenmaskinen så lenge. Har bakt de flere ganger - så jeg er gjennomført dårlig på dette brødet. søstra til mannen bakte sånne, men jeg har faktisk ikke spurt åssen det gikk. hehe. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.