Gå til innhold

Tilberede torsk?


Anbefalte innlegg

Gjest Pricilla

Jeg er grønn på fisk, har ikke spist det siden mamma lagde det til meg da jeg var 15 år. : ) NÅ er je4g da litt eldre og tenkte at det er på tide at jeg får inn fisk på matlista vår! ; ) (På tide!)

begynner forsiktig emd torskefilet... Skal den kokes eller bare trekke? Og hvor lenge? Dette er altså min aller føste fiskemiddag (untatt fiskeboller og grateng) jeg lager selv! Hehe...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mmm..fisk er godt!

Ha løk, pepper og et laurbærblad i vannet, kok opp og legg fisken i. Slå av varmen slik at fisken ikke fosskoker og la den ligge og slumre i ca 10 min - kjøttet skal være hvitt når middagen er klar.

Mandelpoteter, raspa gulrøtter og smeltet smør vispet sammen med lettrømme og litt pepper - yummi:-))

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628251
Del på andre sider

Gjest Pricilla

Mmm..fisk er godt!

Ha løk, pepper og et laurbærblad i vannet, kok opp og legg fisken i. Slå av varmen slik at fisken ikke fosskoker og la den ligge og slumre i ca 10 min - kjøttet skal være hvitt når middagen er klar.

Mandelpoteter, raspa gulrøtter og smeltet smør vispet sammen med lettrømme og litt pepper - yummi:-))

Takk for svar! ; ) Har kjøpt Lofoten fiskesaus og gulrøtter. Får prøve det andre du sa når jeg blir "proff" fiskespiser! ;) *ler* begynner smått...

To dråper eddik i kokevannet gjør torsken helt kritthvit.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628253
Del på andre sider

Jeg pleier aldri å koke(trekke) torskefileten.

Jeg steker den!Må dyppes i melblanding først(3ss mel,en strøken ss salt og litt pepper)

Ellers kan du også legge torskefileten i en ildfastform sammen med grønnsaker og helle fiskesausen over.Stekes i ovnen ca 30 min.Kjempegodt det også :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628262
Del på andre sider

Trekke.

Kok opp saltet vann, kanskje har du også hatt oppi noen pepperkorn og et laurbærblad.

Legg fisken oppi gryta og trekk til side slik at det akkurat _ikke_ koker. La stå og trekke noen minutter.

Tilbehør, så tradisjonelt som mulig: Kokte poteter, kokte gulrøtter (evt. raspet), smeltet smør og flatbrød. Det er også godt med stekt bacon til.

Isvann er beste drikken til, synes jeg. Noen foretrekker øl og atter andre en passe kjølig rødvin.

Fint å bli voksen :) Bon appetitt!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628268
Del på andre sider

Gjest Pricilla

Trekke.

Kok opp saltet vann, kanskje har du også hatt oppi noen pepperkorn og et laurbærblad.

Legg fisken oppi gryta og trekk til side slik at det akkurat _ikke_ koker. La stå og trekke noen minutter.

Tilbehør, så tradisjonelt som mulig: Kokte poteter, kokte gulrøtter (evt. raspet), smeltet smør og flatbrød. Det er også godt med stekt bacon til.

Isvann er beste drikken til, synes jeg. Noen foretrekker øl og atter andre en passe kjølig rødvin.

Fint å bli voksen :) Bon appetitt!

Voksen og voksen fru Blom! ; ) Fikk det for meg at jeg ikke liker fisk da jeg var 13. Måtte spise det noen agnger hjemme, nmen siden det ble masse plukk pga beina, så lagde mamma noe annet til meg når det var fisk på menyen.

Har nå tatt til fornuft (sju år etter) og skal ha fisk på menyen en gang i uka!

Kommer nok til å spørre om mere fisk etterhvert.. Blir kjedelig med bare torsk.

Får man kjøpt laubærblad i vanlige dagligvarer? veit ikke hvordan det ser ut engang! ; )

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628282
Del på andre sider

Annonse

Voksen og voksen fru Blom! ; ) Fikk det for meg at jeg ikke liker fisk da jeg var 13. Måtte spise det noen agnger hjemme, nmen siden det ble masse plukk pga beina, så lagde mamma noe annet til meg når det var fisk på menyen.

Har nå tatt til fornuft (sju år etter) og skal ha fisk på menyen en gang i uka!

Kommer nok til å spørre om mere fisk etterhvert.. Blir kjedelig med bare torsk.

Får man kjøpt laubærblad i vanlige dagligvarer? veit ikke hvordan det ser ut engang! ; )

Heia,

vår alles gourmetsjappe Rimi eller Rema har godsakene i pose - tørket, men brukandes :-)

pffft...kantina stengt og sulten gnager!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628289
Del på andre sider

Voksen og voksen fru Blom! ; ) Fikk det for meg at jeg ikke liker fisk da jeg var 13. Måtte spise det noen agnger hjemme, nmen siden det ble masse plukk pga beina, så lagde mamma noe annet til meg når det var fisk på menyen.

Har nå tatt til fornuft (sju år etter) og skal ha fisk på menyen en gang i uka!

Kommer nok til å spørre om mere fisk etterhvert.. Blir kjedelig med bare torsk.

Får man kjøpt laubærblad i vanlige dagligvarer? veit ikke hvordan det ser ut engang! ; )

Her kan du lese litt om urter og anvendelse. Bilder er det også ;-)

http://home.online.no/~gjessin/

Hvis du er fersk i kjøkkenveien er det kjempefint å ta seg en tur på østkanten og glo, spørre, kjøpe i 'stanersjappene. Billig, godt og mye trivsel på handleturen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628295
Del på andre sider

Gjest Pricilla

Her kan du lese litt om urter og anvendelse. Bilder er det også ;-)

http://home.online.no/~gjessin/

Hvis du er fersk i kjøkkenveien er det kjempefint å ta seg en tur på østkanten og glo, spørre, kjøpe i 'stanersjappene. Billig, godt og mye trivsel på handleturen.

Bor midt i gryta og handler ofte på grønnsakssjappene. men kjøper bare det jeg bruker..

De har mye bedre og billigere grønnsaker og frukt der. Får bvel teste laubær også! Elsker masse urter i mat, men lager det ikke selv. Er mer flink med krydder, men det hade ikke gjort noe å hatt litt peiling på urter og! ; ) takk for tips.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628383
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...