Gjest Pricilla Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Jeg er grønn på fisk, har ikke spist det siden mamma lagde det til meg da jeg var 15 år. : ) NÅ er je4g da litt eldre og tenkte at det er på tide at jeg får inn fisk på matlista vår! ; ) (På tide!) begynner forsiktig emd torskefilet... Skal den kokes eller bare trekke? Og hvor lenge? Dette er altså min aller føste fiskemiddag (untatt fiskeboller og grateng) jeg lager selv! Hehe... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mio Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Mmm..fisk er godt! Ha løk, pepper og et laurbærblad i vannet, kok opp og legg fisken i. Slå av varmen slik at fisken ikke fosskoker og la den ligge og slumre i ca 10 min - kjøttet skal være hvitt når middagen er klar. Mandelpoteter, raspa gulrøtter og smeltet smør vispet sammen med lettrømme og litt pepper - yummi:-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628251 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pricilla Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Mmm..fisk er godt! Ha løk, pepper og et laurbærblad i vannet, kok opp og legg fisken i. Slå av varmen slik at fisken ikke fosskoker og la den ligge og slumre i ca 10 min - kjøttet skal være hvitt når middagen er klar. Mandelpoteter, raspa gulrøtter og smeltet smør vispet sammen med lettrømme og litt pepper - yummi:-)) Takk for svar! ; ) Har kjøpt Lofoten fiskesaus og gulrøtter. Får prøve det andre du sa når jeg blir "proff" fiskespiser! *ler* begynner smått... To dråper eddik i kokevannet gjør torsken helt kritthvit. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628253 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lynne Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Jeg pleier aldri å koke(trekke) torskefileten. Jeg steker den!Må dyppes i melblanding først(3ss mel,en strøken ss salt og litt pepper) Ellers kan du også legge torskefileten i en ildfastform sammen med grønnsaker og helle fiskesausen over.Stekes i ovnen ca 30 min.Kjempegodt det også 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Trekke. Kok opp saltet vann, kanskje har du også hatt oppi noen pepperkorn og et laurbærblad. Legg fisken oppi gryta og trekk til side slik at det akkurat _ikke_ koker. La stå og trekke noen minutter. Tilbehør, så tradisjonelt som mulig: Kokte poteter, kokte gulrøtter (evt. raspet), smeltet smør og flatbrød. Det er også godt med stekt bacon til. Isvann er beste drikken til, synes jeg. Noen foretrekker øl og atter andre en passe kjølig rødvin. Fint å bli voksen Bon appetitt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pricilla Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Trekke. Kok opp saltet vann, kanskje har du også hatt oppi noen pepperkorn og et laurbærblad. Legg fisken oppi gryta og trekk til side slik at det akkurat _ikke_ koker. La stå og trekke noen minutter. Tilbehør, så tradisjonelt som mulig: Kokte poteter, kokte gulrøtter (evt. raspet), smeltet smør og flatbrød. Det er også godt med stekt bacon til. Isvann er beste drikken til, synes jeg. Noen foretrekker øl og atter andre en passe kjølig rødvin. Fint å bli voksen Bon appetitt! Voksen og voksen fru Blom! ; ) Fikk det for meg at jeg ikke liker fisk da jeg var 13. Måtte spise det noen agnger hjemme, nmen siden det ble masse plukk pga beina, så lagde mamma noe annet til meg når det var fisk på menyen. Har nå tatt til fornuft (sju år etter) og skal ha fisk på menyen en gang i uka! Kommer nok til å spørre om mere fisk etterhvert.. Blir kjedelig med bare torsk. Får man kjøpt laubærblad i vanlige dagligvarer? veit ikke hvordan det ser ut engang! ; ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628282 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mio Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Voksen og voksen fru Blom! ; ) Fikk det for meg at jeg ikke liker fisk da jeg var 13. Måtte spise det noen agnger hjemme, nmen siden det ble masse plukk pga beina, så lagde mamma noe annet til meg når det var fisk på menyen. Har nå tatt til fornuft (sju år etter) og skal ha fisk på menyen en gang i uka! Kommer nok til å spørre om mere fisk etterhvert.. Blir kjedelig med bare torsk. Får man kjøpt laubærblad i vanlige dagligvarer? veit ikke hvordan det ser ut engang! ; ) Heia, vår alles gourmetsjappe Rimi eller Rema har godsakene i pose - tørket, men brukandes :-) pffft...kantina stengt og sulten gnager!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628289 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Voksen og voksen fru Blom! ; ) Fikk det for meg at jeg ikke liker fisk da jeg var 13. Måtte spise det noen agnger hjemme, nmen siden det ble masse plukk pga beina, så lagde mamma noe annet til meg når det var fisk på menyen. Har nå tatt til fornuft (sju år etter) og skal ha fisk på menyen en gang i uka! Kommer nok til å spørre om mere fisk etterhvert.. Blir kjedelig med bare torsk. Får man kjøpt laubærblad i vanlige dagligvarer? veit ikke hvordan det ser ut engang! ; ) Her kan du lese litt om urter og anvendelse. Bilder er det også ;-) http://home.online.no/~gjessin/ Hvis du er fersk i kjøkkenveien er det kjempefint å ta seg en tur på østkanten og glo, spørre, kjøpe i 'stanersjappene. Billig, godt og mye trivsel på handleturen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svada Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Her finner du masse gode fiske-retter: http://www.godfisk.no/ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628299 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pricilla Skrevet 30. mai 2003 Del Skrevet 30. mai 2003 Her kan du lese litt om urter og anvendelse. Bilder er det også ;-) http://home.online.no/~gjessin/ Hvis du er fersk i kjøkkenveien er det kjempefint å ta seg en tur på østkanten og glo, spørre, kjøpe i 'stanersjappene. Billig, godt og mye trivsel på handleturen. Bor midt i gryta og handler ofte på grønnsakssjappene. men kjøper bare det jeg bruker.. De har mye bedre og billigere grønnsaker og frukt der. Får bvel teste laubær også! Elsker masse urter i mat, men lager det ikke selv. Er mer flink med krydder, men det hade ikke gjort noe å hatt litt peiling på urter og! ; ) takk for tips. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/107180-tilberede-torsk/#findComment-628383 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.