Gjest ikke undertegnet Skrevet 30. mai 2003 Skrevet 30. mai 2003 Kan noen gi meg en god oppskrift og fremgangsmåte. Tusen takk 0 Siter
Gjest selje Skrevet 30. mai 2003 Skrevet 30. mai 2003 Dette er sånn "på feelingen-oppskrift", så om det er til noen hjelp, vet jeg ikke. Du tar f.ex. 10 rabarbraer, skjærer av blad og rot og skreller det av skinnet som følger lett med. På denne tida av sommeren er det ikke viktig å skrelle! Kutt i småbiter (ca halv lillefingerlengde), kok i lite vann (bare så det dekker), ha i sukker til søtt nok (smak!). Kan godt ha i litt kanel, og en slump rød saft (solbær/husholdnings). Kok til bitene er møre og begynner å oppløse seg, det går fort nå så tidlig på året, rabarbraen er sprø og ny. Rør ut to-tre spiseskjeer med potetmel i kaldt vann, trekk kjelen med kokende rabarbra av plata og visp potemelsjevningen fort i. Så l ar du det koke opp og trekker det av plata igjen. Om du koker mer, blir rabarbragrøten seig som tyggis. Hell i bolle og avkjøl. Rabrabrasyltetøy er med bare sukker og kanskje litt vaniljestang/vaniljesukker. I min tid (mors tid) kunne ikke rabarabrasyltetøy oppbevares, så det måtte spises straks. Nå for tida må fuglane vite. Det er sikkert bra til frysing. Personlig syns j eg rabarabragrøt og-syltetøy skal få være sesongvare. Prøv rabarbrapai! Bruk oppskrifta til eplepai. Ha vanliljeis eller løspisket krem på. 0 Siter
Gjest Masahiro Skrevet 2. juni 2003 Skrevet 2. juni 2003 Rabarbrasuppe Antall porsjoner:4 Ingredienser: 400 g rabarbra 14 dl vann 2-3 dl sukker 1 ss potetmel ½ dl vann Fremgangsmåte: Vask og skrell rababrastilkene hvis de er grovtrevlete. Kutt i biter. Ha i en kasserolle og hell over vannet. Kok opp og la trekke til rabarbraen er mør. Tilsett sukkeret, litt etter litt mens du smaker og rør til det er oppløst. Pisk potetmelet ut i litt kaldt vann og ha i suppa. Kok raskt opp men la den ikke koke etterpå. Server lun eller kald i ganske flatbunnete skåler med en kule vaniljeiskrem. Nam!!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.