Gå til innhold

Potetsalat (kald)


Anbefalte innlegg

Gjest Hayley
Skrevet

Noen som har en god oppskrift på potetsalat? Det er så godt nå i grillsesongen....

serendipity
Skrevet

Uff jeg husker ikke helt, men

Poteter (ca. 3 små per. pers)

Rømme (ca. 3 deler rømme og 1 del majones) Jeg liker best endel mer rømme enn majones.

Majones

Bittelitt presset sitronsaft

Finhakket rå løk

Finhakket stangselleri

Finhakket sylteagurk

Bittelitt sennep

Kvernet havsalt

Og hvit pepper

Kjempegod :-)

Gjest hobbykokken
Skrevet

Jeg har to oppskrifter som jeg synes er veldig gode. En med og en uten majones:

Uten majones (til 4 personer)

10 kokte, kalde, mellomstore poteter.

3/4 dl sylteagurk skåret i terninger

1/2 rød løk

en god neve frisk basilikum

ca. 1/2 dl. olivenolje

pepper

maldon salt

skrell potetene og del dem i terninger. Tilsett løken og suragurkene. hakk basilikummen og bland den med olivenolje. Tilsett salt og pepper. Bland olivendressingen med salaten. Namnam

Med majones 4 porsjoner (vet ikke om blandingsforholdene stemmer, pleier å ta den på feelingen):

8-10 poteter

1/2 dl sylteagurker

1/2 rød løk

en stilk stangselleri (kan sløyfes)

et fedd hvitløk

1 dl pisket creme fraiche

2 dl majones

1 ss kapers

gresløk og persille

salt og pepper

Skjær potetene i terninger og bland med løk, selleri, sylteagurk og hvitløk. Pisk creme fraichen som kremfløte og bland med majonesen. Tilsett kapersen, urtene og smak til med salt og pepper. Bland sammen med salaten.

Namnam

Gjest mettimett
Skrevet

Jeg har to oppskrifter som jeg synes er veldig gode. En med og en uten majones:

Uten majones (til 4 personer)

10 kokte, kalde, mellomstore poteter.

3/4 dl sylteagurk skåret i terninger

1/2 rød løk

en god neve frisk basilikum

ca. 1/2 dl. olivenolje

pepper

maldon salt

skrell potetene og del dem i terninger. Tilsett løken og suragurkene. hakk basilikummen og bland den med olivenolje. Tilsett salt og pepper. Bland olivendressingen med salaten. Namnam

Med majones 4 porsjoner (vet ikke om blandingsforholdene stemmer, pleier å ta den på feelingen):

8-10 poteter

1/2 dl sylteagurker

1/2 rød løk

en stilk stangselleri (kan sløyfes)

et fedd hvitløk

1 dl pisket creme fraiche

2 dl majones

1 ss kapers

gresløk og persille

salt og pepper

Skjær potetene i terninger og bland med løk, selleri, sylteagurk og hvitløk. Pisk creme fraichen som kremfløte og bland med majonesen. Tilsett kapersen, urtene og smak til med salt og pepper. Bland sammen med salaten.

Namnam

Den der uten majones var bare knallgod !! Gledet meg på hjemvegen til å lage den, og den svarte til forventningene !!

Den andre var jo litt feitere da - får gjemme den til helgen.

Gjest hobbykokken
Skrevet

Den der uten majones var bare knallgod !! Gledet meg på hjemvegen til å lage den, og den svarte til forventningene !!

Den andre var jo litt feitere da - får gjemme den til helgen.

Hyggelig å høre=) Når jeg tenker meg om tror jeg at jeg pleier å bruke 2 dl creme fraiche og 1 dl majones. Ikke omvendt. Den er også utrolig god, men kanskje ikke hverdagskost=)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...