Soria Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Jeg har vært sløv med middagslagingen tidligere, men nå prøver jeg å lage middag hver dag. Problemet er at jeg har bare uføretrygd og fisk og kjøtt f.eks er kjempedyrt. Skulle helst brukt det mest mulig for jeg holder et kosthold med lav GI. Noen som har noen gode forslag til hva jeg kan lage? 0 Siter
rufsetufsa Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Terteskjell med fiskepudding. Fiskeboller. Joikaboller. Spaghetti. Grønnsakform med litt kjøttbiter og ostesaus gratinert i ovn. Supper. Lapskaus. -Og det var det vi pleier å ha på menyen. ;-) 0 Siter
Sør Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Hei, Ris har lav GI, og er billig i Norge. (Faktisk så billig at det smugles til EU!) Basmatiris har den laveste GI, men jasminris smaker bedre! Du får 20 kg ris for 200 kr, og det holder LENGE. ==== Hvis du er GI fanatiker spiser du vel linser til risen, men hvis du er "normal" så passer det meste. For eksempel: entrecote-kjøtt er billig. Du får ofte hel laks og ørret for 30 kr/kg i butikker - skjær det opp i skiver (steker). Med vennlig hilsen 0 Siter
Soria Skrevet 3. juni 2003 Forfatter Skrevet 3. juni 2003 Hei, Ris har lav GI, og er billig i Norge. (Faktisk så billig at det smugles til EU!) Basmatiris har den laveste GI, men jasminris smaker bedre! Du får 20 kg ris for 200 kr, og det holder LENGE. ==== Hvis du er GI fanatiker spiser du vel linser til risen, men hvis du er "normal" så passer det meste. For eksempel: entrecote-kjøtt er billig. Du får ofte hel laks og ørret for 30 kr/kg i butikker - skjær det opp i skiver (steker). Med vennlig hilsen Jeg egner meg ikke som fanatiker :-) Her var det ting jeg ikke var klar over. Takk skal du ha :-) 0 Siter
Atene Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Fisk og kjøtt behøver ikke å bli kjempedyrt. Kylling for eksempel. Ikke kjøp de dyre filetene, kjøp en hel rå kylling og fileter selv. Det er ingen sak å få en kylling til 25 kroner, hvis du følger med litt. Til en person holder det til fire middager hvis du er raus med tilbehøret. Fisk. Laks selges helt ned i 25 kroner kiloen. Kjøp hel, fileter selv og frys ned i passe porsjoner. Spe på med masse belgfrukter (erter, bønner, linser) som du kjøper i innvandrerbutikk, det er billig mat med lav GI. 0 Siter
Soria Skrevet 3. juni 2003 Forfatter Skrevet 3. juni 2003 Fisk og kjøtt behøver ikke å bli kjempedyrt. Kylling for eksempel. Ikke kjøp de dyre filetene, kjøp en hel rå kylling og fileter selv. Det er ingen sak å få en kylling til 25 kroner, hvis du følger med litt. Til en person holder det til fire middager hvis du er raus med tilbehøret. Fisk. Laks selges helt ned i 25 kroner kiloen. Kjøp hel, fileter selv og frys ned i passe porsjoner. Spe på med masse belgfrukter (erter, bønner, linser) som du kjøper i innvandrerbutikk, det er billig mat med lav GI. Tror jeg må få moren min til å lære meg å dele opp en kylling. Prøvde med høns en gang, det ble ikke mye helt etterpå *s* Hadde ikke engang tenkt på erter som tilbehør. Føler meg helt grønn når det gjelder hva jeg skal ha til så jeg ender opp med bare poteter eller ris. Pasta er enklere. 0 Siter
Soria Skrevet 3. juni 2003 Forfatter Skrevet 3. juni 2003 Terteskjell med fiskepudding. Fiskeboller. Joikaboller. Spaghetti. Grønnsakform med litt kjøttbiter og ostesaus gratinert i ovn. Supper. Lapskaus. -Og det var det vi pleier å ha på menyen. ;-) Hvilke grønnsaker bruker du i den grønnsakformen? 0 Siter
Sør Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Tror jeg må få moren min til å lære meg å dele opp en kylling. Prøvde med høns en gang, det ble ikke mye helt etterpå *s* Hadde ikke engang tenkt på erter som tilbehør. Føler meg helt grønn når det gjelder hva jeg skal ha til så jeg ender opp med bare poteter eller ris. Pasta er enklere. Hei, Pasta basert på durum-hvete (Fettucini/Tagliatelli, og mye annet) har lav GI. Du får kjøpt kyllingvinger til 19 kr/kg på tilbud. De trenger du ikke "hakke opp". Jeg tror kalkun er billigere enn kylling, men det finner du ut av. Med vennlig hilsen 0 Siter
Soria Skrevet 3. juni 2003 Forfatter Skrevet 3. juni 2003 Hei, Pasta basert på durum-hvete (Fettucini/Tagliatelli, og mye annet) har lav GI. Du får kjøpt kyllingvinger til 19 kr/kg på tilbud. De trenger du ikke "hakke opp". Jeg tror kalkun er billigere enn kylling, men det finner du ut av. Med vennlig hilsen Jeg hakket den ikke opp, jeg rev den i filler *s* Og takk igjen for forslagene :-) 0 Siter
rufsetufsa Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Hvilke grønnsaker bruker du i den grønnsakformen? Jeg bruker blomkål, brokkoli, purre, poteter og to kyllingfileter stekt i biter. Oppi dette har jeg en halv pose med sauseposen ost og urter, pluss vanlig tykk hvit saus. Ost på toppen. Nydelig. :-) 0 Siter
Soria Skrevet 3. juni 2003 Forfatter Skrevet 3. juni 2003 Jeg bruker blomkål, brokkoli, purre, poteter og to kyllingfileter stekt i biter. Oppi dette har jeg en halv pose med sauseposen ost og urter, pluss vanlig tykk hvit saus. Ost på toppen. Nydelig. :-) Takker :-) 0 Siter
Sør Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Jeg hakket den ikke opp, jeg rev den i filler *s* Og takk igjen for forslagene :-) Neste gang fjerner du fjærene FØRST! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Soria Skrevet 3. juni 2003 Forfatter Skrevet 3. juni 2003 Neste gang fjerner du fjærene FØRST! :-) Med vennlig hilsen *lol* 0 Siter
Gjest serafin Skrevet 3. juni 2003 Skrevet 3. juni 2003 Gå på Ikea der får du middag for under 40 0 Siter
Juliane1365380384 Skrevet 4. juni 2003 Skrevet 4. juni 2003 En søndag formiddag kan du steke en hel kalkun. Plukk av alt kjøttet, skjær det i biter og frys ned i porsjoner. Da har du magert kjøtt til alle mulige slags retter: gryteretter, pai, suppe, lapskaus, salat osv. 0 Siter
Sør Skrevet 4. juni 2003 Skrevet 4. juni 2003 En søndag formiddag kan du steke en hel kalkun. Plukk av alt kjøttet, skjær det i biter og frys ned i porsjoner. Da har du magert kjøtt til alle mulige slags retter: gryteretter, pai, suppe, lapskaus, salat osv. Hei, Du må minne Soria på at hun skal fjerne fjærene fra kalkunen først! ;-) Hun har dårlig erfaring med kyllinger/høner! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Soria Skrevet 4. juni 2003 Forfatter Skrevet 4. juni 2003 En søndag formiddag kan du steke en hel kalkun. Plukk av alt kjøttet, skjær det i biter og frys ned i porsjoner. Da har du magert kjøtt til alle mulige slags retter: gryteretter, pai, suppe, lapskaus, salat osv. Det var lurt. Takk for forslaget :-) 0 Siter
Juliane1365380384 Skrevet 4. juni 2003 Skrevet 4. juni 2003 Hei, Du må minne Soria på at hun skal fjerne fjærene fra kalkunen først! ;-) Hun har dårlig erfaring med kyllinger/høner! :-) Med vennlig hilsen ;-) 0 Siter
Soria Skrevet 4. juni 2003 Forfatter Skrevet 4. juni 2003 Hei, Du må minne Soria på at hun skal fjerne fjærene fra kalkunen først! ;-) Hun har dårlig erfaring med kyllinger/høner! :-) Med vennlig hilsen *s* 0 Siter
serendipity Skrevet 4. juni 2003 Skrevet 4. juni 2003 Rå høns er jo billig. Lever er billig, både leverdeig, og hel. Helstekt lever i fløtesaus er jo såå godt. Blokker med frossen sei er rimelig. Lapskaus kan jo også gjøres temelig rimelig, poteter, gulrøtter, purre, sellerirot, litt kjøtt og litt pølser. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.