Borealis Skrevet 27. november 2000 Del Skrevet 27. november 2000 Jeg leste på nettet, at der er flere faktorer som avgjør hvilken insulin-respons en matvare utløser(altså det som avgjør hvilken tall-verdi en matvare har i den glykemiske indeksen). Altså virker både konsistens, bearbeidelse, fiberinnhold m.m inn på om et karbohydratrikt måltid er "raskt" eller "langsomt". Det jeg også fant ut, var at surhetsgraden også virker inn! Dess surere fødevarer, dess langsommere ble GI`n. Årsaken er visst at karbohydrat-omsetninga skjer best/raskest i et basisk miljø i tynntarmen. Min "private" lille teori er da, at årsaken til at eplecidereddik _kan_ virke slankende (1-2 ts i vann før flere av dagens hovedmåltider), er fordi den surgjør maten, og dermed nedsetter måltidets GI. Noen kommentarer til dette? Vennlig hilsen ho.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10997-om-glykemisk-indeks-eplecidereddik/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege Skrevet 30. november 2000 Del Skrevet 30. november 2000 Kjære Borealis. Dette var en interressant teori, men magesyren er en sterk syre med pH ned mot 2 slik at 1-2 ts eplecidereddik virker lite i forhold til det vi allerede har av syre i magesekken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10997-om-glykemisk-indeks-eplecidereddik/#findComment-57400 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.