Gå til innhold

Tomatsaus


Anbefalte innlegg

tut og kjør
Skrevet

Sånn ordentelig sak.....Med freske tomater, basiliku, rattitum og rattitam og alt hva det heter.....

Kan noen hjelpe :-)

Skrevet

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Skrevet

Du bør tilsette tomatpure når det er ca. 5 min. igjen. Bruk fra en halv til en boks. Har du ikke det, kan du bruke ketchup.

tut og kjør
Skrevet

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Høres deilig ut!!! Prøver i morgen ;-)

Skrevet

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Du mangler en meget viktig ingrediens: hvitløk! Alle tomatsauser med respekt for seg selv inneholder masse fersk hvitløk. :-)

Skrevet

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Du mangler en meget viktig ingrediens: hvitløk! Alle tomatsauser med respekt for seg selv inneholder masse fersk hvitløk. :-)

tut og kjør
Skrevet

Du mangler en meget viktig ingrediens: hvitløk! Alle tomatsauser med respekt for seg selv inneholder masse fersk hvitløk. :-)

Det var jammen godt du så!!! Det har gått meg hus forbi :-)

Hjertlig takk

Skrevet

Du mangler en meget viktig ingrediens: hvitløk! Alle tomatsauser med respekt for seg selv inneholder masse fersk hvitløk. :-)

du har rett :) Når jeg skal ta ting rett ut fra hodet, blir det som oftest feil :)

Skrevet

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Obs, husk at ferske urter tilsettes like før servering. Tørkede skal koke med sausen.

Jeg tror dessuten jeg vil føye til olivenolje, ei finhakket gulrot samt ditto 'den-grønnsaken-jeg-ikke-husker-hva-heter-akkurat-nå'. En soltørket tomat eller to gjør sausen enda fyldigere.

Skrevet

Jeg glemmer visst en masse i dag...

Hvitløk stekes sammen med løken. Pass på å ikke bruke for sterk varme, slik at hvitløken blir brent. Ingenting smaker verre enn brent hvitløk.

,.... og hele greia stekes selvsagt i olivenolje. vanligvis er Extra Virgin litt for råflott å steke i, men til denne oppskriften er det å foretrekke.

Skrevet

Obs, husk at ferske urter tilsettes like før servering. Tørkede skal koke med sausen.

Jeg tror dessuten jeg vil føye til olivenolje, ei finhakket gulrot samt ditto 'den-grønnsaken-jeg-ikke-husker-hva-heter-akkurat-nå'. En soltørket tomat eller to gjør sausen enda fyldigere.

soltørket tomat er digg å blande inn :)

hare1365380455
Skrevet

soltørket tomat er digg å blande inn :)

Skal si dere kan mye:) Jeg er sååå lei sausen på glass; må visst prøve å lage den helt fra bunn en dag.. Men skal som regel lage middagen raskt, og da blir det ferdigsaus..

Skrevet

du har rett :) Når jeg skal ta ting rett ut fra hodet, blir det som oftest feil :)

En klype sukker er alltid godt og ha i tomatbaserte sauser.

Skrevet

En klype sukker er alltid godt og ha i tomatbaserte sauser.

Ja, men DET husket jeg :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...