Gå til innhold

Tomatsaus


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678491
Del på andre sider

tut og kjør

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Høres deilig ut!!! Prøver i morgen ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678502
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Du mangler en meget viktig ingrediens: hvitløk! Alle tomatsauser med respekt for seg selv inneholder masse fersk hvitløk. :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678509
Del på andre sider

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Du mangler en meget viktig ingrediens: hvitløk! Alle tomatsauser med respekt for seg selv inneholder masse fersk hvitløk. :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678510
Del på andre sider

Jeg har en bra, en.

Finhakk en løk og stek den i pannen en liten stund (ikke til den blir brun). Hell over en boks knuste tomater (eller to, hvis du vil ha mer). Hiv oppi basilikum, oregano (bruk godt med krydder, ellers så blir sausen "dau")+ evt. estragon hvis du har, samt 2-4 blader laubærblader. La dette koke rundt 15-20 min, og tilsett ett par teskjeer sukker cirka halvveis i koketiden.

Sausen blir absolutt best hvis du maler opp oliven og fetaost og blander denne inn i sausen, etter ca. halve koketiden.

Obs, husk at ferske urter tilsettes like før servering. Tørkede skal koke med sausen.

Jeg tror dessuten jeg vil føye til olivenolje, ei finhakket gulrot samt ditto 'den-grønnsaken-jeg-ikke-husker-hva-heter-akkurat-nå'. En soltørket tomat eller to gjør sausen enda fyldigere.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678545
Del på andre sider

Jeg glemmer visst en masse i dag...

Hvitløk stekes sammen med løken. Pass på å ikke bruke for sterk varme, slik at hvitløken blir brent. Ingenting smaker verre enn brent hvitløk.

,.... og hele greia stekes selvsagt i olivenolje. vanligvis er Extra Virgin litt for råflott å steke i, men til denne oppskriften er det å foretrekke.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678547
Del på andre sider

Obs, husk at ferske urter tilsettes like før servering. Tørkede skal koke med sausen.

Jeg tror dessuten jeg vil føye til olivenolje, ei finhakket gulrot samt ditto 'den-grønnsaken-jeg-ikke-husker-hva-heter-akkurat-nå'. En soltørket tomat eller to gjør sausen enda fyldigere.

soltørket tomat er digg å blande inn :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/113647-tomatsaus/#findComment-678548
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...