Gjest Sectio Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Altså.... skal ikke vies før til neste år... men alkoholen koster så vi tenkte å begynne å handle inn litt etter litt. Noen gode viner å anbefale som ikke er dyre og som passer til koldtbord bestående av mye kjøtt, kylling og salater og lite fisk/sjømat? En spesiell type cognac å anbefale? Rimelig,- men god og som de fleste liker..? Skal selvsagt ta meg en tur på polet og spørre der også - men kanskje dere har egne erfaringer :-) Hvor mange flasker av de forskjellige sortene...beregnes til et bryllup med ca 100 gjester? God helg da! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
SierDuDet Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Jeg skal holde meg langt vinanbefalinger da jeg synes alt smaker mer eller mindre likt. Men cognacråd kan jeg derimot gi, og rådet er selvsagt Backe Gabrielsen XO. Det er, etter min og mange andres mening, den beste cognacen du får tak i. Den regelrett smelter på tungen. Det er godteri for voksne Cognac er jo forholdsvis dyrt, men akkurat denne er svært god på pris også, sett i forhold til andre cognacer. Tror den koster ca 430 på polet, og det er overhodet ikke galt i cognacsammenheng. I hvert fall ikke når det er en cognac de fleste er kjent med, og som de fleste liker! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684782 Del på andre sider Flere delingsvalg…
angelica2 Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Jeg skal holde meg langt vinanbefalinger da jeg synes alt smaker mer eller mindre likt. Men cognacråd kan jeg derimot gi, og rådet er selvsagt Backe Gabrielsen XO. Det er, etter min og mange andres mening, den beste cognacen du får tak i. Den regelrett smelter på tungen. Det er godteri for voksne Cognac er jo forholdsvis dyrt, men akkurat denne er svært god på pris også, sett i forhold til andre cognacer. Tror den koster ca 430 på polet, og det er overhodet ikke galt i cognacsammenheng. I hvert fall ikke når det er en cognac de fleste er kjent med, og som de fleste liker! Helt enig med SierDuDet! Bache Gabrielsen XO er helt konge, og likes av så vel damer som menn! - Når det gjelder vin, ville jeg satset på italiensk, da denne er "lett" og passer til all den maten du nevnte". Lykke til med forberedelsene! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684796 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grip Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Jeg skal holde meg langt vinanbefalinger da jeg synes alt smaker mer eller mindre likt. Men cognacråd kan jeg derimot gi, og rådet er selvsagt Backe Gabrielsen XO. Det er, etter min og mange andres mening, den beste cognacen du får tak i. Den regelrett smelter på tungen. Det er godteri for voksne Cognac er jo forholdsvis dyrt, men akkurat denne er svært god på pris også, sett i forhold til andre cognacer. Tror den koster ca 430 på polet, og det er overhodet ikke galt i cognacsammenheng. I hvert fall ikke når det er en cognac de fleste er kjent med, og som de fleste liker! Veel..man aner konturene av at cognac begynner å bli harry. Følgende kan forklare dette; Cognac har blitt en typisk norsk greie. Norge er det eneste landet hvor forbruket av denne type sprit, øker. Cognacforbruket er ellers over dobbelt så høyt i Finnmark som landet for øvrig. Som vi kjenner til, er fludiumet også standard taxfree-vare når den gemene hop har vært utenlands. Disse trendene taler sitt tydelige språk; Cognac er blitt harry. .... Dersom man ser bort fra dette, og kun betrakter produktets egenskap og karakter, vil efarne drikkere hevde at dagens cognac'er er blitt for søt og mild i smaken. Den er blitt "foredlet" for å tilfredstille stadig flere grupper, og den originale karakter er borte. Som alternativ kan foreslås en enkelt calvados, som jo smaker noe mer rent brennevin og kanskje også en grappa for de viderekomne. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684810 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SierDuDet Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Veel..man aner konturene av at cognac begynner å bli harry. Følgende kan forklare dette; Cognac har blitt en typisk norsk greie. Norge er det eneste landet hvor forbruket av denne type sprit, øker. Cognacforbruket er ellers over dobbelt så høyt i Finnmark som landet for øvrig. Som vi kjenner til, er fludiumet også standard taxfree-vare når den gemene hop har vært utenlands. Disse trendene taler sitt tydelige språk; Cognac er blitt harry. .... Dersom man ser bort fra dette, og kun betrakter produktets egenskap og karakter, vil efarne drikkere hevde at dagens cognac'er er blitt for søt og mild i smaken. Den er blitt "foredlet" for å tilfredstille stadig flere grupper, og den originale karakter er borte. Som alternativ kan foreslås en enkelt calvados, som jo smaker noe mer rent brennevin og kanskje også en grappa for de viderekomne. Det kommer nok av at "rike nordmenn" skal være litt fine på det. Cognac har jo tradisjonelt vært forbundet med velstående mennesker. Jeg har lite greie på cognac men vet hva jeg liker, og lurer derfor på om cognac, som vin, er avhengig av år og vær og druer for å bli god? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684814 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sectio Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Jeg skal holde meg langt vinanbefalinger da jeg synes alt smaker mer eller mindre likt. Men cognacråd kan jeg derimot gi, og rådet er selvsagt Backe Gabrielsen XO. Det er, etter min og mange andres mening, den beste cognacen du får tak i. Den regelrett smelter på tungen. Det er godteri for voksne Cognac er jo forholdsvis dyrt, men akkurat denne er svært god på pris også, sett i forhold til andre cognacer. Tror den koster ca 430 på polet, og det er overhodet ikke galt i cognacsammenheng. I hvert fall ikke når det er en cognac de fleste er kjent med, og som de fleste liker! Hei Takk for svar :-) Var innom vinmonopolet sine sider og så på prislista: Bache-Gabrielsen XO kr. 533,- pr. liter Bache-Gabrielsen VSOP kr. 423,- pr. liter Kommer vi unna med VSOPèn tror du? Er den "god nok"? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684817 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SierDuDet Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Hei Takk for svar :-) Var innom vinmonopolet sine sider og så på prislista: Bache-Gabrielsen XO kr. 533,- pr. liter Bache-Gabrielsen VSOP kr. 423,- pr. liter Kommer vi unna med VSOPèn tror du? Er den "god nok"? Ja, du kommer unna med VSOP. Den er god den også, dog smaker man forskjell på den. Den mangler noe i forhold til Backen. Men samma det. Cognacen drikkes etter middagen og etter middagen har alle gjester over 18 år fråtset i vin, så de smaker vel knapt forskjell på heimkok som er farget brunt og BG XO 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grip Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Det kommer nok av at "rike nordmenn" skal være litt fine på det. Cognac har jo tradisjonelt vært forbundet med velstående mennesker. Jeg har lite greie på cognac men vet hva jeg liker, og lurer derfor på om cognac, som vin, er avhengig av år og vær og druer for å bli god? Det er mulig snobbefaktoren er til stede, selv om alternativene til cognac gjerne er billigere. For mange, meg selv inkludert, er det blitt for lite skikkelig spritsmak, og for mye sukkersmak og pregløshet. Men for all del, en cognac er ikke å forakte. Jeg kan anbefale å prøve en calvados som avslutning på et tyngre taffel neste gang, altså i stedet for cogncac. .... Her er litt om fremstillingen av cognac; http://www.franskeviner.com/tillcognac.htm De store cognacmerkene er for øvrig mikset av brennevin fra mange produsenter, slik at man kan bevare et tilnærmet identisk produkt uavhengig av årganger etc. ... Det finnes en del cognac'er som selges fra enkeltprodusenter. Det er jo en sjansespill, men man kan finne de rene gudedrikker hvis man er heldig. Jeg tror slikt finnes på polet, men er ikke sikker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SierDuDet Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Det er mulig snobbefaktoren er til stede, selv om alternativene til cognac gjerne er billigere. For mange, meg selv inkludert, er det blitt for lite skikkelig spritsmak, og for mye sukkersmak og pregløshet. Men for all del, en cognac er ikke å forakte. Jeg kan anbefale å prøve en calvados som avslutning på et tyngre taffel neste gang, altså i stedet for cogncac. .... Her er litt om fremstillingen av cognac; http://www.franskeviner.com/tillcognac.htm De store cognacmerkene er for øvrig mikset av brennevin fra mange produsenter, slik at man kan bevare et tilnærmet identisk produkt uavhengig av årganger etc. ... Det finnes en del cognac'er som selges fra enkeltprodusenter. Det er jo en sjansespill, men man kan finne de rene gudedrikker hvis man er heldig. Jeg tror slikt finnes på polet, men er ikke sikker. Thanks! Tror jeg har smakt Calvados. Den er ganske søt og kan virke litt "tykk", ikke sant? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grip Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Thanks! Tror jeg har smakt Calvados. Den er ganske søt og kan virke litt "tykk", ikke sant? Det finnes mange typer og det finnes sikker de som har utpreget søt karakter. Selv synes jeg de fleste calvados smaker noe mindre søtt, og mer sprit enn cognac..med en anelse eple, som jo er basisen. Men jeg har altså ikke vært innom den alle. Jeg er blitt mer og mer glad i grappa etterhvert. Man kan fort komme borti saker som minner om ren fusel, mens andre igjen er noe mildere og har bevart sin distinkte spritsmak. Dette er fint når magen skal "settes" etter måltidet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684838 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sectio Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Ja, du kommer unna med VSOP. Den er god den også, dog smaker man forskjell på den. Den mangler noe i forhold til Backen. Men samma det. Cognacen drikkes etter middagen og etter middagen har alle gjester over 18 år fråtset i vin, så de smaker vel knapt forskjell på heimkok som er farget brunt og BG XO Hverken jeg eller forloveden drikker no særlig alkohol og er derfor veldig grønn.. men vil jo gjerne gjøre våre gjester fornøyde. Takker så meget :-) - da er cognacèn herved bestemt til BG VSOP. God helg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684842 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SierDuDet Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Det finnes mange typer og det finnes sikker de som har utpreget søt karakter. Selv synes jeg de fleste calvados smaker noe mindre søtt, og mer sprit enn cognac..med en anelse eple, som jo er basisen. Men jeg har altså ikke vært innom den alle. Jeg er blitt mer og mer glad i grappa etterhvert. Man kan fort komme borti saker som minner om ren fusel, mens andre igjen er noe mildere og har bevart sin distinkte spritsmak. Dette er fint når magen skal "settes" etter måltidet. Skal se om jeg kan få kjøpt meg en flaske en dag. Hadde vært greit å ha litt forskjellig. Det har stort sett blitt til at det er BG XO som blir kjøpt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grip Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Hei Takk for svar :-) Var innom vinmonopolet sine sider og så på prislista: Bache-Gabrielsen XO kr. 533,- pr. liter Bache-Gabrielsen VSOP kr. 423,- pr. liter Kommer vi unna med VSOPèn tror du? Er den "god nok"? BG har jo minst tre typer cognac; XO, VSOP og Tre Kors. Selv har jeg flittig tydd til Tre Kors når man alene på hoteller skal nyte en sigarett og dagens avis. Tre Kors er relativt rimelig, og er etter mitt syn, en meget fin cognac. Det er selvsagt lagringstidene som skiller produktene. Fra typisk 5 år for de billigste, ca 10 år for VSOP og ca. 20 år for XO. Fatlagring påvirker produktet naturligvis. ... Jeg kan også nevne at jeg en gang forfrisket meg med 100 år gammel cognac, riktignok ikke på egen regning, og etter et lengre måltid med plenty drikke. Det mest nærliggende er "perler for svin". Dessuten blir langlagret cognac så jævli smakskraftig at man må være ekspert for å skjønne hva man heller i seg. Ola og Kari ville ikke likt så gammel cognac. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684845 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SierDuDet Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Hverken jeg eller forloveden drikker no særlig alkohol og er derfor veldig grønn.. men vil jo gjerne gjøre våre gjester fornøyde. Takker så meget :-) - da er cognacèn herved bestemt til BG VSOP. God helg! Ettet annet triks er selvsagt at dere kjøper litt dersom dere er i utlandet det neste året. Cognac er nesten halve prisen på taxfree. Tror en liter BG XO koster rundt 260 kroner (om jeg ikke husker helt feil). Jupp, god helg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684849 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sectio Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 BG har jo minst tre typer cognac; XO, VSOP og Tre Kors. Selv har jeg flittig tydd til Tre Kors når man alene på hoteller skal nyte en sigarett og dagens avis. Tre Kors er relativt rimelig, og er etter mitt syn, en meget fin cognac. Det er selvsagt lagringstidene som skiller produktene. Fra typisk 5 år for de billigste, ca 10 år for VSOP og ca. 20 år for XO. Fatlagring påvirker produktet naturligvis. ... Jeg kan også nevne at jeg en gang forfrisket meg med 100 år gammel cognac, riktignok ikke på egen regning, og etter et lengre måltid med plenty drikke. Det mest nærliggende er "perler for svin". Dessuten blir langlagret cognac så jævli smakskraftig at man må være ekspert for å skjønne hva man heller i seg. Ola og Kari ville ikke likt så gammel cognac. Forskjellen i pris mellom 3 kors og VSOP var ikke så stor så da satser vi på VSOP hvis folk flest oppfatter det sånn at den er bedre. Det er nok mange i bryllup som ikke har greie på Cognac og da blir det jo gjerne sånn at opplevelsen er større hvis man TROR man får noe bedre... :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684893 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grip Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Forskjellen i pris mellom 3 kors og VSOP var ikke så stor så da satser vi på VSOP hvis folk flest oppfatter det sånn at den er bedre. Det er nok mange i bryllup som ikke har greie på Cognac og da blir det jo gjerne sånn at opplevelsen er større hvis man TROR man får noe bedre... :-) Det er jeg enig i. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684908 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prozak Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 BG har jo minst tre typer cognac; XO, VSOP og Tre Kors. Selv har jeg flittig tydd til Tre Kors når man alene på hoteller skal nyte en sigarett og dagens avis. Tre Kors er relativt rimelig, og er etter mitt syn, en meget fin cognac. Det er selvsagt lagringstidene som skiller produktene. Fra typisk 5 år for de billigste, ca 10 år for VSOP og ca. 20 år for XO. Fatlagring påvirker produktet naturligvis. ... Jeg kan også nevne at jeg en gang forfrisket meg med 100 år gammel cognac, riktignok ikke på egen regning, og etter et lengre måltid med plenty drikke. Det mest nærliggende er "perler for svin". Dessuten blir langlagret cognac så jævli smakskraftig at man må være ekspert for å skjønne hva man heller i seg. Ola og Kari ville ikke likt så gammel cognac. Må bare komme med litt nøyaktige fakta om en av mine favorittemaer: V.S / tre stjerner: minimum 2 år, vanligvis 3-7 år V.S.O.P / V.O / Reserve: minimum 4 år, vanligvis 5-15 år. X.O / Napoléon / Extra / V.V.S.O.P: minimum 5 år, vanligvis 7-20 år. Vieille Reserve / Vieux: minimum 6 år, vanligvis 7-40 år. ".............." 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684913 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prozak Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Veel..man aner konturene av at cognac begynner å bli harry. Følgende kan forklare dette; Cognac har blitt en typisk norsk greie. Norge er det eneste landet hvor forbruket av denne type sprit, øker. Cognacforbruket er ellers over dobbelt så høyt i Finnmark som landet for øvrig. Som vi kjenner til, er fludiumet også standard taxfree-vare når den gemene hop har vært utenlands. Disse trendene taler sitt tydelige språk; Cognac er blitt harry. .... Dersom man ser bort fra dette, og kun betrakter produktets egenskap og karakter, vil efarne drikkere hevde at dagens cognac'er er blitt for søt og mild i smaken. Den er blitt "foredlet" for å tilfredstille stadig flere grupper, og den originale karakter er borte. Som alternativ kan foreslås en enkelt calvados, som jo smaker noe mer rent brennevin og kanskje også en grappa for de viderekomne. Grappa for de viderekomne?? Heller for de med lamme smaksløker, spør du meg. Det er jo nærmest søppelbrennevin, brent på skall, steiner og fruktkjøttrester. ".................." 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684920 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappa Bjørn Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Røde viner er jeg ikke spesielt god på siden jeg er allergisk, men jeg husker da jeg drev med innkjøp hvilke som var rimelige og svære populære. Finner du en Marques eller en Canepa er dette rimelige viner som de fleste liker. Av hvitvin har vi en absolutt favoritt som er rimelig, men aldeles nydelig, nemlig Piesporter Michelsberg. Når det gjelder velkomstdrink serverte vi Delapierre Seco. En frisk og god musserende som passer til det meste. Den kan drikkes bare som det er eller til dessert eller sjømat. Et tips til deg som vi fant ut var bra er når det gjelder konjakken. Vi har noen tørste slektninger som godt kunne finnet på å drikke dyr konjakk i store mengder hele kvelden. Derfor serverte vi konjakken til kaffen, dvs. når kake og kafe kom frem hadde vi helt opp konjakk i glassene og tok dem ut på et brett. Dette var for at alle skulle få konjakk uten at vi måtte kjøpe altfor mye, pluss at vi ikke så det nødvendig at noen skulle sitte og bælme dette hele kvelden i en bar som allerede var bra fyllt opp. Men øl derimot, det kjøpte jeg inn store mengder av. Det var i grunnen det viktigste at det var nok kaldt øl på en fin sommerkveld også. Men jeg fikk leveringsavtale slik at jeg kunne komme tilbake med hele kasser igjen. Lykke til med alle forberedelser. Det er verdt det.*S* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-684972 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anki Skrevet 1. august 2003 Del Skrevet 1. august 2003 Til vårt bryllup hadde vi Santa Rita 120 elns (rødvin) og ..hmm.. en eller annen mild hvitvin... husker ikke navnet på den Så hadde vi Bache Gabrielsen XO, og øl, cider og mineralvann 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/114489-r%C3%B8d-hvit-cognac-osv/#findComment-685135 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.