Gjest mumsimis Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Når er det vanlig å begynne å bake til jul? Hvor lenge holder vanlig småkaker seg? (f eks. serinakaker, berlinerkranser ol) 0 Siter
laban Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Vanlige sprø, "gule" julekaker holder seg leeenge hvis de oppbevares i tett boks og du bruker relativt nyinnkjøpt fett. De blir ikke dårlige før de harskner, og det tar en evighet. Jeg fant noen jeg hadde glemt en gang, prøvesmakte og tok dem med på jobben, omtrent på denne tiden av året. Kakene var altså nesten ett år gamle. Alle skrøt av dem og av hvor flink jeg var som var så tidlig ute :-) 0 Siter
Gjest Iiiik Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Vanlige sprø, "gule" julekaker holder seg leeenge hvis de oppbevares i tett boks og du bruker relativt nyinnkjøpt fett. De blir ikke dårlige før de harskner, og det tar en evighet. Jeg fant noen jeg hadde glemt en gang, prøvesmakte og tok dem med på jobben, omtrent på denne tiden av året. Kakene var altså nesten ett år gamle. Alle skrøt av dem og av hvor flink jeg var som var så tidlig ute :-) Småkaker trenger ikke å smake vondt, selv om de ikke bør spises!! 0 Siter
Gjest begynner i morgen Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Faktisk et par stykker jeg har snakket med nå er HELT ferdige med julebaksten sin for i år. Tørre kaker holder seg lenge de. 0 Siter
Åsemor Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Jeg har såvidt tenkt tanken, og regner med det blir en pepperkake-boks fra Rimi, også får jeg sikkert en boks med litt av hvert når mamma har bakt. 0 Siter
laban Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Småkaker trenger ikke å smake vondt, selv om de ikke bør spises!! Det eneste som kan skje med dem (bortsett fra at de kanskje ikke er så lekre og sprø lenger), er at de harskner. Og det merker man. 0 Siter
Pappa Bjørn Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Jeg har begynt å prosjektere pepperkakehuset. Jeg har derfor også undersøkt priser på pynt og diverse elektriske artikler (rockenisser, lysende reinsdyr o.l.). Jeg må også komme frem til en finansieringsplan siden jeg av erfaring vet det blir mye svinn på nonstop og seigmenn når man bruker mindreårige i arbeidet. Det skal tross alt være ordentlig! 0 Siter
Gjest ikke pepperkakebaker Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Her i byen lager bakeren "verdens beste" pepperkakedeig! Spiser ikke så mye av det, så etpar pakker med dette er greit. Lettere enn å styre med deigen selv og smaker bedre enn ferdigkjøpte. Ellers så blir det bare kakemenn/damer til jul. De lager jeg selv og hjemmelaget marsipan da. Det får holde. Sper på med vanlig kake i tillegg..sjoko..oste..eller gulrotkake..det smaker bedre enn tørre julekaker. 0 Siter
Gjest uten signatur Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Jeg kjøper all julebakst jeg! Pluss en kransekake. Baker jeg blir det sjokoladekake eller daim-iskake eller en gulrotkake. De småkakene har jeg ikke tid til å rote med. Tar da heller et glass vin med ei venninne. Med kjøpte epperkaker til! Jul er bare blitt et skikkelig pes, så en må beskytte seg så godt en kan! 0 Siter
Gjest uten signatur Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Tørre kaker holder ihvertfall til påske! 0 Siter
Babette Skrevet 25. november 2003 Skrevet 25. november 2003 Jeg driter i de tradisjonelle julekakene. Jeg synes de er tørre og uinteressante. Har bestemt meg for å bake ett slag i år, og det blir nok brownies. Det er knallgodt. Med portvin til! Kjæresten min og jeg skal sprade halvnakne rundt hele jula og gumle brownies og supe vin. Innimellom pulinga. Og vi skal fyre i ovnen så det blir elskovsvarmt i stua. Juletre og pynt og dill og dall og sju slag gir vi blanke i. Vi er lykkelige med ett slag, vi. Som attpåtil ikke hører til julekakefamilien. Det er deilig å være ung. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.