Gå til innhold

Meny-kommentarer ønskes


Anbefalte innlegg

Skrevet

Julens meny er for det meste klar, men jeg trenger noen kommentarer/innspill (lillejulaften og julaften er "låst", ellers kan alt forandres) (Antall personer varierer fra 8-18):

Lillejulaften: syltelabber

Julaften : Ribbe, medisterkaker, sossiser. Rødkål. Multekrem.

1. juledag: “Det store kolde”. Varmrett: Bacalao. Bløtkake og bokkøl.

2. juledag: Viltepaté, Honning-glassert laks, julienne, kokte poteter, jordbær/appelsin/triple sec.

3. juledag: Ristet paprika med ørretmousse, Kalvestek, sukkererter, hasselback poteter. Dronningpudding.

4. juledag: Kamskjell, Hjortefilét, julienne, blomkål, brekkbønner, kokte poteter, bringebærsorbet.

5. juledag: Sukkererter/røkt svin/reker, And, appelsinsaus, broccoli, friterte potetbåter, frisk frukt/fløteis/Mandarin Nap.

6. juledag: Gravet elgfilét, Saltbakt torsk med kalvesky, gulrot/purreløk salat, kokte poteter. Tilslørte bondepiker.

Nyttårsaften: Oksehalesuppe, Gås, julienne, brocolli, frisk frukt/champagnesorbet.

Videoannonse
Annonse
  • Svar 48
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Vincent

    19

  • annegunn

    5

  • serendipity

    4

  • Kinesermor

    2

Mest aktive i denne tråden

Gjest Tutleguri
Skrevet

Driver du restaurant, eller er du bare rett og slett stinn i gryn?

Skrevet

Driver du restaurant, eller er du bare rett og slett stinn i gryn?

Ingen av delene. Familetragedie hele jula. Mutter og fatter er vertskap, jeg er tilbreder.

Skrevet

Du ba om kommetarer - her er min; enten skryter du, eller så er då mega flink på kjøkkenet Jeg velger å kommentere det siste, du imponerer meg.

Hilsen en som kun skal servere ribbe, pinnekjøtt og kalkun, alle med nødvendig tilbehør.

Skrevet

Du ba om kommetarer - her er min; enten skryter du, eller så er då mega flink på kjøkkenet Jeg velger å kommentere det siste, du imponerer meg.

Hilsen en som kun skal servere ribbe, pinnekjøtt og kalkun, alle med nødvendig tilbehør.

Jeg er ikke mega-flink, men jeg vil påstå at jeg veit hva jeg gjør. Mat er moro, men menyen er jo ikke vanskelig da. Plankekjør nesten rett fra stekovnen.

Skrevet

Jeg er ikke mega-flink, men jeg vil påstå at jeg veit hva jeg gjør. Mat er moro, men menyen er jo ikke vanskelig da. Plankekjør nesten rett fra stekovnen.

Jeg iallefall veldig imponert!!

Gjest Tutleguri
Skrevet

Ingen av delene. Familetragedie hele jula. Mutter og fatter er vertskap, jeg er tilbreder.

Er du utdannet kokk? Høres jo ut som et kunstverk av tålmodighet, koordinasjon og godt med plass på kjøkkenbenken :)

Hørtes godt ut, i alle fall - jeg tar meg kanskje en tur..

Skrevet

Er du utdannet kokk? Høres jo ut som et kunstverk av tålmodighet, koordinasjon og godt med plass på kjøkkenbenken :)

Hørtes godt ut, i alle fall - jeg tar meg kanskje en tur..

....jeg slenger meg med, ja - bortsett fra på lillejuleaften da, de syltelabbene kan de ha alene ;-)

Skrevet

Er du utdannet kokk? Høres jo ut som et kunstverk av tålmodighet, koordinasjon og godt med plass på kjøkkenbenken :)

Hørtes godt ut, i alle fall - jeg tar meg kanskje en tur..

Nei, jeg er ikke utdannet kokk - men jeg tenkte på den retningen for mange år siden. Det handler om planlegging, forberedelser og godt verktøy på kjøkkenet. God stekovn og god kjøleplass. 99 % serveres på fat, som gjør ting mye enklere.

Skrevet

Jeg iallefall veldig imponert!!

Menyen er såvidt enkel at dette hadde alle klart - om man ikke har 90 sutreunger på kjøkkenet. :-)

Skrevet

Confit de canard er bedre enn and i appelsinsuas.

Andelår ja... (med appelsinsaus)

Skrevet

Min erfaring er at når man kommer så langt som til tredje- eller fjerdedag er folk så lei av festmat at de lengter etter seibiff med løk eller en kjapp wok. Dessuten må man ha pinnekjøtt på julaften, med kålrabistappe og poteter. Sånn er det bare :)

Skrevet

Hørtes godt ut !

Og takk for tipset ; jeg skal ha syltelabber i dag ;o)

Skrevet

Min erfaring er at når man kommer så langt som til tredje- eller fjerdedag er folk så lei av festmat at de lengter etter seibiff med løk eller en kjapp wok. Dessuten må man ha pinnekjøtt på julaften, med kålrabistappe og poteter. Sånn er det bare :)

Du har unektelig et poeng, men mutter er ikke lydhør for slike ting. Heller ikke pinnekjøtt.

Skrevet

Hørtes godt ut !

Og takk for tipset ; jeg skal ha syltelabber i dag ;o)

Syltelabber er sterkt undervurdert. :-)

Gjest Tutleguri
Skrevet

....jeg slenger meg med, ja - bortsett fra på lillejuleaften da, de syltelabbene kan de ha alene ;-)

Ja, lillejulaften tar vi rømmegrøt og spekeskinke hos meg. Så skåler vi med Grevinnen og hovmesteren.

Gjest Tutleguri
Skrevet

Min erfaring er at når man kommer så langt som til tredje- eller fjerdedag er folk så lei av festmat at de lengter etter seibiff med løk eller en kjapp wok. Dessuten må man ha pinnekjøtt på julaften, med kålrabistappe og poteter. Sånn er det bare :)

Forskjell på det vi vanligvis kaller festmat og det Vincent dekker opp med her, da...

*slafs*

Når jeg vinner Lotto'n på lørdag, skal jeg ansette Vincent som kokk. Begynner å bli litt smålei fiskeboller og spaghetti.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...