Vincent Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Julens meny er for det meste klar, men jeg trenger noen kommentarer/innspill (lillejulaften og julaften er "låst", ellers kan alt forandres) (Antall personer varierer fra 8-18): Lillejulaften: syltelabber Julaften : Ribbe, medisterkaker, sossiser. Rødkål. Multekrem. 1. juledag: “Det store kolde”. Varmrett: Bacalao. Bløtkake og bokkøl. 2. juledag: Viltepaté, Honning-glassert laks, julienne, kokte poteter, jordbær/appelsin/triple sec. 3. juledag: Ristet paprika med ørretmousse, Kalvestek, sukkererter, hasselback poteter. Dronningpudding. 4. juledag: Kamskjell, Hjortefilét, julienne, blomkål, brekkbønner, kokte poteter, bringebærsorbet. 5. juledag: Sukkererter/røkt svin/reker, And, appelsinsaus, broccoli, friterte potetbåter, frisk frukt/fløteis/Mandarin Nap. 6. juledag: Gravet elgfilét, Saltbakt torsk med kalvesky, gulrot/purreløk salat, kokte poteter. Tilslørte bondepiker. Nyttårsaften: Oksehalesuppe, Gås, julienne, brocolli, frisk frukt/champagnesorbet. 0 Siter
Gjest Tutleguri Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Driver du restaurant, eller er du bare rett og slett stinn i gryn? 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Driver du restaurant, eller er du bare rett og slett stinn i gryn? Ingen av delene. Familetragedie hele jula. Mutter og fatter er vertskap, jeg er tilbreder. 0 Siter
Kinesermor Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Du ba om kommetarer - her er min; enten skryter du, eller så er då mega flink på kjøkkenet Jeg velger å kommentere det siste, du imponerer meg. Hilsen en som kun skal servere ribbe, pinnekjøtt og kalkun, alle med nødvendig tilbehør. 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Du ba om kommetarer - her er min; enten skryter du, eller så er då mega flink på kjøkkenet Jeg velger å kommentere det siste, du imponerer meg. Hilsen en som kun skal servere ribbe, pinnekjøtt og kalkun, alle med nødvendig tilbehør. Jeg er ikke mega-flink, men jeg vil påstå at jeg veit hva jeg gjør. Mat er moro, men menyen er jo ikke vanskelig da. Plankekjør nesten rett fra stekovnen. 0 Siter
Kinesermor Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Jeg er ikke mega-flink, men jeg vil påstå at jeg veit hva jeg gjør. Mat er moro, men menyen er jo ikke vanskelig da. Plankekjør nesten rett fra stekovnen. Jeg iallefall veldig imponert!! 0 Siter
Gjest Tutleguri Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Ingen av delene. Familetragedie hele jula. Mutter og fatter er vertskap, jeg er tilbreder. Er du utdannet kokk? Høres jo ut som et kunstverk av tålmodighet, koordinasjon og godt med plass på kjøkkenbenken Hørtes godt ut, i alle fall - jeg tar meg kanskje en tur.. 0 Siter
MsSophie Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Er du utdannet kokk? Høres jo ut som et kunstverk av tålmodighet, koordinasjon og godt med plass på kjøkkenbenken Hørtes godt ut, i alle fall - jeg tar meg kanskje en tur.. ....jeg slenger meg med, ja - bortsett fra på lillejuleaften da, de syltelabbene kan de ha alene ;-) 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Er du utdannet kokk? Høres jo ut som et kunstverk av tålmodighet, koordinasjon og godt med plass på kjøkkenbenken Hørtes godt ut, i alle fall - jeg tar meg kanskje en tur.. Nei, jeg er ikke utdannet kokk - men jeg tenkte på den retningen for mange år siden. Det handler om planlegging, forberedelser og godt verktøy på kjøkkenet. God stekovn og god kjøleplass. 99 % serveres på fat, som gjør ting mye enklere. 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Jeg iallefall veldig imponert!! Menyen er såvidt enkel at dette hadde alle klart - om man ikke har 90 sutreunger på kjøkkenet. :-) 0 Siter
annegunn Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Confit de canard er bedre enn and i appelsinsuas. 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Confit de canard er bedre enn and i appelsinsuas. Andelår ja... (med appelsinsaus) 0 Siter
citoyen Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Min erfaring er at når man kommer så langt som til tredje- eller fjerdedag er folk så lei av festmat at de lengter etter seibiff med løk eller en kjapp wok. Dessuten må man ha pinnekjøtt på julaften, med kålrabistappe og poteter. Sånn er det bare 0 Siter
vin Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Hørtes godt ut ! Og takk for tipset ; jeg skal ha syltelabber i dag ;o) 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Min erfaring er at når man kommer så langt som til tredje- eller fjerdedag er folk så lei av festmat at de lengter etter seibiff med løk eller en kjapp wok. Dessuten må man ha pinnekjøtt på julaften, med kålrabistappe og poteter. Sånn er det bare Du har unektelig et poeng, men mutter er ikke lydhør for slike ting. Heller ikke pinnekjøtt. 0 Siter
Vincent Skrevet 16. desember 2003 Forfatter Skrevet 16. desember 2003 Hørtes godt ut ! Og takk for tipset ; jeg skal ha syltelabber i dag ;o) Syltelabber er sterkt undervurdert. :-) 0 Siter
Gjest Tutleguri Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 ....jeg slenger meg med, ja - bortsett fra på lillejuleaften da, de syltelabbene kan de ha alene ;-) Ja, lillejulaften tar vi rømmegrøt og spekeskinke hos meg. Så skåler vi med Grevinnen og hovmesteren. 0 Siter
annegunn Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Andelår ja... (med appelsinsaus) Og vinlisten? 0 Siter
Gjest Tutleguri Skrevet 16. desember 2003 Skrevet 16. desember 2003 Min erfaring er at når man kommer så langt som til tredje- eller fjerdedag er folk så lei av festmat at de lengter etter seibiff med løk eller en kjapp wok. Dessuten må man ha pinnekjøtt på julaften, med kålrabistappe og poteter. Sånn er det bare Forskjell på det vi vanligvis kaller festmat og det Vincent dekker opp med her, da... *slafs* Når jeg vinner Lotto'n på lørdag, skal jeg ansette Vincent som kokk. Begynner å bli litt smålei fiskeboller og spaghetti. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.