Gå til innhold

brente mandler!


Gjest stressa julekokk

Anbefalte innlegg

Gjest stressa julekokk
Skrevet

HASTER! brente mandler

PLEASE! noen som kan hjelpe meg med oppskrift på brnte mandler nå ganske kjapt? er vel ikke bare å steke i sukker. hørte noe om vann og koking osv som tar tid, og jeg må lage det idag!!! takker for alle svar!!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Brente mandler

Den raskeste veien til julelukt og julestemning. Varm panne, masse sukker og en pose mandler er det som skal til.

Publisert 29.11.2000 16:39. Oppdatert 29.11.2000 19:39.

Ingredienser

- 500 g mandler

- 0,5 dl vann

- 150 g sukker

- 1 ss smør

Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.

Bland vann og sukker i en kjele.

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.

Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .

Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.

Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.

Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.

Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.

Gjest glad kokk nå!
Skrevet

Brente mandler

Den raskeste veien til julelukt og julestemning. Varm panne, masse sukker og en pose mandler er det som skal til.

Publisert 29.11.2000 16:39. Oppdatert 29.11.2000 19:39.

Ingredienser

- 500 g mandler

- 0,5 dl vann

- 150 g sukker

- 1 ss smør

Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.

Bland vann og sukker i en kjele.

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.

Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .

Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.

Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.

Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.

Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.

TUSEN TAKK! nå blir det jul i denne stua og...:)

Skrevet

Vet du om brente mandler er norsk eller? Skal lage noe enklet norsk til folka her borte til helga, men vet ikke hva jeg skal lage.. Brente mandler hoertes jo saa enkelt ut!

Skrevet

Vet du om brente mandler er norsk eller? Skal lage noe enklet norsk til folka her borte til helga, men vet ikke hva jeg skal lage.. Brente mandler hoertes jo saa enkelt ut!

...

Skrevet

TUSEN TAKK! nå blir det jul i denne stua og...:)

Jeg brenner dem i gryte.

Da er det mandler, mye sukker og litt vann.

Når det begynner å sukkre seg, rører du som bare det, til alt sukkeret har smeltet og lagt seg rundt mandlene.

Ta mandlene fort opp av gryten og fordel dem utover et bakepapir.

Vil tro denne er kjappere. :)

Gjest Pricilla
Skrevet

Spurte om det samme for litt siden, og fikk en super oppskrift.. Kan bli vanskelig å skille dem hvis du tar 5 dl mandler, i oppskriften jeg fikk skulle man "brenne" 2 dl av gangen...

Søk så finner du det nok..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...