Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge før den skal stekes må jeg ta en 4,7 kilos kalkun ut av frysa for at den skal tine og bli i form?

Skrevet

Jeg vil tippe minst 2 døgn i kjøleskap.

Du kan tine den hurtigere i romtemperatur (eller til og med i vann) men da blir den tørrere.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Skrevet

Det tar ganske lang tid å tine den. ET døgn er litt for lite - så 1.5-2 døgn ca.

Kanskje ha den i kjøleskap de første timene - så fremme de siste timene.

Er den ikke helt tint så risikerer du at den blir ujevnt stekt.

Ulv I Faarikaal
Skrevet

2 døgn i kjøleskap, ikke glem innmatposen inni.

Skrevet

Skal du være kokk og vert nyttårsaften?

I år er det min tur til å være det.

Liker best å være gjest og gå til ferdig dekket bord. :-/

PS. Ikke glem Waldorfsalaten. Den er et must.

Gjest språkfrik
Skrevet

Da sier vi ca 2 døgn i kjøleskapet!

- og husk å romtemperere den de siste timene, inni og utenpå. Et tips som sto i Aftenposten nylig, og som ga en tydelig bedre kalkun.

(Har pleid å hive inn fugl som strengt tatt er veldig kald i midten¨:-))

Skrevet

- og husk å romtemperere den de siste timene, inni og utenpå. Et tips som sto i Aftenposten nylig, og som ga en tydelig bedre kalkun.

(Har pleid å hive inn fugl som strengt tatt er veldig kald i midten¨:-))

Hvor lenge bør den romtempereres for at den skal bli bra på inn og utside?

Gjest språkfrik
Skrevet

Hvor lenge bør den romtempereres for at den skal bli bra på inn og utside?

Anslår etpar-tre timer fra den er gjennomtint.

Husk å dra ut innmatposen såsnart du kan få den ut pga frosten, det speeder opp tiningen/tempereringen inni fuglen.

Etter steking: husk å beregne minst 15 min til hvile av kjøttet, altså fra du tar den ut til du kutter og serverer. Men det visste du sikkert.

Lykke til! Kalkun er nam!

Skrevet

Anslår etpar-tre timer fra den er gjennomtint.

Husk å dra ut innmatposen såsnart du kan få den ut pga frosten, det speeder opp tiningen/tempereringen inni fuglen.

Etter steking: husk å beregne minst 15 min til hvile av kjøttet, altså fra du tar den ut til du kutter og serverer. Men det visste du sikkert.

Lykke til! Kalkun er nam!

Trodde det stod rompetrening av kalkun.

Måtte gni meg litt i øynene nå ja :)

Skrevet

Trodde det stod rompetrening av kalkun.

Måtte gni meg litt i øynene nå ja :)

Åsemor - your mind is like a Welsh railway....

...one track and dirty! ;-)

God jul til deg og dine!

Alt godt.

Skrevet

Åsemor - your mind is like a Welsh railway....

...one track and dirty! ;-)

God jul til deg og dine!

Alt godt.

Hehe...

God jul til deg og :)

Skrevet

Anslår etpar-tre timer fra den er gjennomtint.

Husk å dra ut innmatposen såsnart du kan få den ut pga frosten, det speeder opp tiningen/tempereringen inni fuglen.

Etter steking: husk å beregne minst 15 min til hvile av kjøttet, altså fra du tar den ut til du kutter og serverer. Men det visste du sikkert.

Lykke til! Kalkun er nam!

Takker! Nå skal den bli bra!

Kalkun er godt, ja. Utrolig godt. Og fordelen med dette fjærkreet er at jeg stort sett bare spiser det i jula. Da blir det ekstra digg :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...