SierDuDet Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Hvor lenge før den skal stekes må jeg ta en 4,7 kilos kalkun ut av frysa for at den skal tine og bli i form? 0 Siter
Sør Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Jeg vil tippe minst 2 døgn i kjøleskap. Du kan tine den hurtigere i romtemperatur (eller til og med i vann) men da blir den tørrere. Lykke til! Med vennlig hilsen 0 Siter
punkyB Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Det tar ganske lang tid å tine den. ET døgn er litt for lite - så 1.5-2 døgn ca. Kanskje ha den i kjøleskap de første timene - så fremme de siste timene. Er den ikke helt tint så risikerer du at den blir ujevnt stekt. 0 Siter
Sør Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 http://www.prior.no/prior/invoke.cfm?objectid=170A87CC-41F2-11D4-8C7400010244FA63&method=oppskrift_display Alt du behøver å vite! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 2 døgn i kjøleskap, ikke glem innmatposen inni. 0 Siter
naiv Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Skal du være kokk og vert nyttårsaften? I år er det min tur til å være det. Liker best å være gjest og gå til ferdig dekket bord. :-/ PS. Ikke glem Waldorfsalaten. Den er et must. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 20. desember 2003 Forfatter Skrevet 20. desember 2003 Da sier vi ca 2 døgn i kjøleskapet! 0 Siter
Gjest språkfrik Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Da sier vi ca 2 døgn i kjøleskapet! - og husk å romtemperere den de siste timene, inni og utenpå. Et tips som sto i Aftenposten nylig, og som ga en tydelig bedre kalkun. (Har pleid å hive inn fugl som strengt tatt er veldig kald i midten¨:-)) 0 Siter
SierDuDet Skrevet 20. desember 2003 Forfatter Skrevet 20. desember 2003 - og husk å romtemperere den de siste timene, inni og utenpå. Et tips som sto i Aftenposten nylig, og som ga en tydelig bedre kalkun. (Har pleid å hive inn fugl som strengt tatt er veldig kald i midten¨:-)) Hvor lenge bør den romtempereres for at den skal bli bra på inn og utside? 0 Siter
Gjest språkfrik Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Hvor lenge bør den romtempereres for at den skal bli bra på inn og utside? Anslår etpar-tre timer fra den er gjennomtint. Husk å dra ut innmatposen såsnart du kan få den ut pga frosten, det speeder opp tiningen/tempereringen inni fuglen. Etter steking: husk å beregne minst 15 min til hvile av kjøttet, altså fra du tar den ut til du kutter og serverer. Men det visste du sikkert. Lykke til! Kalkun er nam! 0 Siter
Åsemor Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Anslår etpar-tre timer fra den er gjennomtint. Husk å dra ut innmatposen såsnart du kan få den ut pga frosten, det speeder opp tiningen/tempereringen inni fuglen. Etter steking: husk å beregne minst 15 min til hvile av kjøttet, altså fra du tar den ut til du kutter og serverer. Men det visste du sikkert. Lykke til! Kalkun er nam! Trodde det stod rompetrening av kalkun. Måtte gni meg litt i øynene nå ja 0 Siter
Sør Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Trodde det stod rompetrening av kalkun. Måtte gni meg litt i øynene nå ja Åsemor - your mind is like a Welsh railway.... ...one track and dirty! ;-) God jul til deg og dine! Alt godt. 0 Siter
Åsemor Skrevet 20. desember 2003 Skrevet 20. desember 2003 Åsemor - your mind is like a Welsh railway.... ...one track and dirty! ;-) God jul til deg og dine! Alt godt. Hehe... God jul til deg og 0 Siter
SierDuDet Skrevet 20. desember 2003 Forfatter Skrevet 20. desember 2003 Anslår etpar-tre timer fra den er gjennomtint. Husk å dra ut innmatposen såsnart du kan få den ut pga frosten, det speeder opp tiningen/tempereringen inni fuglen. Etter steking: husk å beregne minst 15 min til hvile av kjøttet, altså fra du tar den ut til du kutter og serverer. Men det visste du sikkert. Lykke til! Kalkun er nam! Takker! Nå skal den bli bra! Kalkun er godt, ja. Utrolig godt. Og fordelen med dette fjærkreet er at jeg stort sett bare spiser det i jula. Da blir det ekstra digg 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.