Gå til innhold

Julemat i andre land


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er litt varierende hva islendinge spiser juleaften, men ryper er tradisjonelle og populære. I den senere tid er røkt svinekam også meget populær. Første juledag spiser bortimot alle røkt lammekjøtt med kokte poteter, hvit saus, erter og nordpå er det gammel tradisjon å lage laufabraud, tynne kaker som er dekorert og pyntet med utskårne løv. De hører til det kjøttet og dette har spredt seg over hele Island i senere tid. Islendinge drikker aldri alkhol i julen, men alkoholfritt maltøl blandet med appelsinbrus.

Danskene spiser and, gås eller fleskesteg med sukkerbrunede poteter, rødkål og brun saus juleaften, og selvfølgelig rødvin til. Første juledag spiser de julefrokost med alle de fantastiske deilige smårettene som f.eks. sild, leverpostei, frikadeller, rugbrød osv., bare for å nevne en brøkdel av det som står på bordet. Og selvfølgelig drikker de øl og akevitt til.

De andre land har jeg ikke førstehåndskjennskap til.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130525-julemat-i-andre-land/#findComment-799975
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...