Gjest Guroen Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Min svigermor (som forøvrig er litt smågal) sier jeg kommer til å dø av kreft i leveren fordi jeg steker mat i teflon panna mi på full varme. Den er i tilegg ganske oppskrapt. Hun sier at jeg antagelig har fått i meg masse giftstoffer pga dette og at det er "for sent" å gjøre noe med det. Jeg kommer til å dø ungt uansett. Hvorfor er det lov å selge teflon panner hvis de er så giftige? Nå tar jeg jo ikke svigermor så veldig alvorlig, men kasta panna allikevel. Holder meg til jernpanner i framtiden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Hei, Dessuten vil du utvikle et ekstra hode på din venstre skulder! :-) Seriøst - teflon er ikke farlig, men limet de bruker for å feste teflon til selve pannen er ikke sunt. Derfor skal man ikke bruke oppskrapte teflon-panner, og kun bruke plast/tre-redskaper i dem. Og det der med at "det er for sent" er selvsagt vrøvl. Det eneste man kan si med sikkerhet er at du nok vil dø iløpet av de neste 200 årene! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850738 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 "Teflonbelagte stekepanner, panner dekket av polytetrafluoretylen, kan være farlige hvis de blir utsatt for sterk varme. Det kan skje hvis en slik panne settes på en svært varm plate uten at det er smør, fett, kjøtt e.l. på pannen. Smør, fett, kjøtt e.l. tar til seg varme og hindrer at temperaturen blir for høy. Anbefalt maksimal temperatur for teflon er ca. 250 oC. Kommer temperaturen over 300 oC, begynner teflonen å forandre seg, og ved ca. 400 oC dekomponerer stoffet til monomeren teflon er laget fra, gassen tetrafluoretylen (F2C=CF2). Denne gassen kan gi ubehag, og det er kjent at dyr som har vært utsatt for gassen, har dødd. Av forklaringen over går det fram at dekomponeringen er en reaksjon som skyldes varme (en termisk reaksjon). Den har ingenting med riper i teflonen å gjøre. Ripes teflonen opp, kan derimot biter av teflon løsne slik at du får det i deg. Slike biter er ikke noe å bekymre seg over." 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850741 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 "Teflonbelagte stekepanner, panner dekket av polytetrafluoretylen, kan være farlige hvis de blir utsatt for sterk varme. Det kan skje hvis en slik panne settes på en svært varm plate uten at det er smør, fett, kjøtt e.l. på pannen. Smør, fett, kjøtt e.l. tar til seg varme og hindrer at temperaturen blir for høy. Anbefalt maksimal temperatur for teflon er ca. 250 oC. Kommer temperaturen over 300 oC, begynner teflonen å forandre seg, og ved ca. 400 oC dekomponerer stoffet til monomeren teflon er laget fra, gassen tetrafluoretylen (F2C=CF2). Denne gassen kan gi ubehag, og det er kjent at dyr som har vært utsatt for gassen, har dødd. Av forklaringen over går det fram at dekomponeringen er en reaksjon som skyldes varme (en termisk reaksjon). Den har ingenting med riper i teflonen å gjøre. Ripes teflonen opp, kan derimot biter av teflon løsne slik at du får det i deg. Slike biter er ikke noe å bekymre seg over." Men tetrafluoretylenen vil jo forsvinne ut utsugningen over komfyren (uten noen fare), og jeg tviler uansett på at pannen blir 400 grader. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850746 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest tod Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 "Teflonbelagte stekepanner, panner dekket av polytetrafluoretylen, kan være farlige hvis de blir utsatt for sterk varme. Det kan skje hvis en slik panne settes på en svært varm plate uten at det er smør, fett, kjøtt e.l. på pannen. Smør, fett, kjøtt e.l. tar til seg varme og hindrer at temperaturen blir for høy. Anbefalt maksimal temperatur for teflon er ca. 250 oC. Kommer temperaturen over 300 oC, begynner teflonen å forandre seg, og ved ca. 400 oC dekomponerer stoffet til monomeren teflon er laget fra, gassen tetrafluoretylen (F2C=CF2). Denne gassen kan gi ubehag, og det er kjent at dyr som har vært utsatt for gassen, har dødd. Av forklaringen over går det fram at dekomponeringen er en reaksjon som skyldes varme (en termisk reaksjon). Den har ingenting med riper i teflonen å gjøre. Ripes teflonen opp, kan derimot biter av teflon løsne slik at du får det i deg. Slike biter er ikke noe å bekymre seg over." Ah, godt å lese for en hypokonder med teflonpanne etter å ha lest innlegget over. Faen ta den svigermora. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850756 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hilpe Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Men tetrafluoretylenen vil jo forsvinne ut utsugningen over komfyren (uten noen fare), og jeg tviler uansett på at pannen blir 400 grader. Med vennlig hilsen Du tar feil og forresten så kalles utsugningen over komfyren for en ventilator. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850793 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Du tar feil og forresten så kalles utsugningen over komfyren for en ventilator. Du tar feil, og det avhenger av systemet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850794 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hilpe Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Du tar feil, og det avhenger av systemet. ? Det får en si var velformulert, men du skjønte vel selv hva du mente. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850797 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rusle Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Hadde det vært _så_ farlig å steke i en oppskrapet teflonpanne, så ville vi ha hørt mer om det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850949 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. februar 2004 Del Skrevet 14. februar 2004 Hadde det vært _så_ farlig å steke i en oppskrapet teflonpanne, så ville vi ha hørt mer om det. Neida - alle de som har gjort det er jo døde av leverkreft, og kan selvsagt ikke fortelle noen! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-850951 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 15. februar 2004 Del Skrevet 15. februar 2004 Det skulle vært forbudt å behandle en god stekepanne på en sånn måte at den blir full av riper. *grøss* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/136519-d%C3%B8-av-kreft-i-leveren-pga-teflonpanne/#findComment-851581 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.