vår2004 Skrevet 24. april 2004 Del Skrevet 24. april 2004 Har i flere år hatt diagnosen Irritabel tarmsyndrom. Har vært kjempedårlig i perioder, og sykehusopphold har vært påkrevd. Erfaring hjelper, og ved å redusere fett, krydder og gluten, fungerer ting sånn noenlunde. Det er nå aktuelt å ta blodprøver for å sjekke glutenintolerans. Hvor lenge må en utsette seg for gluten, for at blodprøver skal være reelle. Har nå spist "normal" mat i en uke, resultat: diare oppkast, pløset og hoven i hender, fjes og mage. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144588-glutenintolerans/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Immunologi Skrevet 25. april 2004 Del Skrevet 25. april 2004 Kjære vår2004 Det er et kjempeproblem at så mange slutter med glutenholdig mat før det er stilt en diagnose - da kommer man opp i en slik situasjon som du er i nå. Men det er veldig viktig å få stilt en ordentlig diagnose hvis det skulle være cøliaki du lider av så det er nødvendig å provosere deg selv litt lenger. Det er individuelt hvor lenge man må gå på glutenholdig kost for at blodprøvene eller tarmbiopsien skal bli til å stole på. En uke er nok i korteste laget, men det er ikke nødvendig å spise bare glutenholdig kost - det holder med et par brødskiver om dagen av vanlig mel. Noen ganger kan blodprøven slå ut relativt raskt etter at gluten er introdusert i kosten hos en som har cøliaki - mens det andre ganger kan ta lengre tid, opptil 3-5 uker. Men igjen, en sikker diagnose er så viktig at det gjelder å holde ut. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144588-glutenintolerans/#findComment-915076 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.