Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 8. august 2004 Skrevet 8. august 2004 her er en oppskrift .... men jeg lurer på om det er vanskelig. Noen tips?? Hva pisker man med? Stavmikser kanskje? Hjemmelaget majones....: Ingredienser: 1 eggeplomme - 3 ss sitronsaft - 1 ts Dijonsennep - 2 dl mild olje (mais eller soya) - noen dråper vann - salt og hvit pepper -Fremgangsmåte: Pisk eggeplommen med sitron og sennep og tilsett oljen dråpevis. Det er veldig viktig å være nøye med dette ellers mislykkes du garantert! Spe til slutt med noen dråper vann for å få en luftig kremaktig konsistens. Smak til med salt og hvit pepper. 0 Siter
loinen Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 Hei! Jeg har laget majones mange ganger. Bruk stavmikser eller foodprosessor så eller en annen mikser så får du sikkert et bra resultat. Veldig veldig veldig viktig å ikke spe med for mye olje om gangen. Lykke til! Dette blir sikkert godt :-) mvh 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 Hei! Jeg har laget majones mange ganger. Bruk stavmikser eller foodprosessor så eller en annen mikser så får du sikkert et bra resultat. Veldig veldig veldig viktig å ikke spe med for mye olje om gangen. Lykke til! Dette blir sikkert godt :-) mvh ...betyr det at man heller en tynn tynn stråle, eller at man heller litt, pisker til det ser fluffy ut, og heller litt til osv osv...? Hvor lang tid tar det tror du? 10 minutter? Bruker du olivenolje eller bare soya? Tusen takk for tips, jeg har lovet noen å lage en skikkelig sunn og god majones... så dette blir vel min nye hobby..hehe 0 Siter
flisa Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 ...betyr det at man heller en tynn tynn stråle, eller at man heller litt, pisker til det ser fluffy ut, og heller litt til osv osv...? Hvor lang tid tar det tror du? 10 minutter? Bruker du olivenolje eller bare soya? Tusen takk for tips, jeg har lovet noen å lage en skikkelig sunn og god majones... så dette blir vel min nye hobby..hehe hehe Hva er din Hobby? - "jeg lager majones" LOL 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 hehe Hva er din Hobby? - "jeg lager majones" LOL *lol*..... "Jeg produserer enkelte matvarer fra eget kjøkken, av utsøkte råvarer"..."og planlegger etterhvert en kokebok innen en ny nisje".. HØRES LITT BEDRE UT??? ;-) 0 Siter
flisa Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 *lol*..... "Jeg produserer enkelte matvarer fra eget kjøkken, av utsøkte råvarer"..."og planlegger etterhvert en kokebok innen en ny nisje".. HØRES LITT BEDRE UT??? ;-) Ja, helt klart! *snobb* 0 Siter
Gjest osiris Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 jada det har jeg. Godt ble det også. 0 Siter
Åsemor Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 ...betyr det at man heller en tynn tynn stråle, eller at man heller litt, pisker til det ser fluffy ut, og heller litt til osv osv...? Hvor lang tid tar det tror du? 10 minutter? Bruker du olivenolje eller bare soya? Tusen takk for tips, jeg har lovet noen å lage en skikkelig sunn og god majones... så dette blir vel min nye hobby..hehe Det står jo: "tilsett oljen dråpevis", noe som iallefall sier i mitt hode at det ikke skal helles verken på den ene eller den andre måten, bare dryppes oppi. Og det at en oppskrift sier at man må være nøye er mer enn nok til at jeg aldri hadde begitt meg ut på det. 0 Siter
Lurveline Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 Det står jo: "tilsett oljen dråpevis", noe som iallefall sier i mitt hode at det ikke skal helles verken på den ene eller den andre måten, bare dryppes oppi. Og det at en oppskrift sier at man må være nøye er mer enn nok til at jeg aldri hadde begitt meg ut på det. Jeg tilsetter oljen i en tynn tynn stråle jeg.Blir bra det. 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 Ja, helt klart! *snobb* hehe.."snobb"... TAKK ;p 0 Siter
Gjest Den opprinnelige m&m Skrevet 9. august 2004 Skrevet 9. august 2004 ...betyr det at man heller en tynn tynn stråle, eller at man heller litt, pisker til det ser fluffy ut, og heller litt til osv osv...? Hvor lang tid tar det tror du? 10 minutter? Bruker du olivenolje eller bare soya? Tusen takk for tips, jeg har lovet noen å lage en skikkelig sunn og god majones... så dette blir vel min nye hobby..hehe Jeg har sett det laget på TV. Kokken helte i tynn stråle mens han pisket. Du skal ikke ta en klunk om gangen. Hvis den skiller seg kan du tilsette en skje med kaldt vann og piske. 0 Siter
Zarine Skrevet 13. august 2004 Skrevet 13. august 2004 Ja det er enkelt å lage majones. Ting å hugse på: 1) ALT må ha same temperatur. Egg rett frå kjøleskapet og olje frå kjøkkenbenken kan fort bli fadese. Set alt på kjøkkenbenken i GOD TID før du skal lage. Da er det forresten mykje lettere å skilje egga også. 2) Ikkje bruk olivenolje med mindre du liker olivenoljesmak. Eg skal personleg ALDRI lage majo med olivenolje meir. Blærgh! 3) Første halvdelen av olja pisker du inn i ein tynn, tynn stråle. Når du har piska inn ca halvparten kan du dæsje i meir om gongen. Jo meir olje du bruker, jo tjukkare blir majonesen. Det er vanskeleg å piske inn all olja med handkraft. 4) Viss du bruker stavmikser, kan du faktisk blande alt på ein gong utan å bry deg om å ta litt olje om gongen. Har ikkje gjort det sjølv, men har sett ein hybelkamerat gjere det utan problem, og da blir det majo på 1-2-3. Men som sagt, uhyre viktig at alt er av same temp. Etter kvart kan du variere smaken med å ta meir eller mindre krydder, sennep, sitronsaft o.l. Mange oppskrifter bruker eddik i staden for sitronsaft. Viss du prøver dét vil eg råde deg til å vere forsiktig med eddiken til å begynne med. Det er ikkje godt om det blir for surt No har du kanskje prøvd deg på kokkeleringa? Vart du nøgd? Heimelaga majo er også FLOTT som basis i kalde sausar og salatar. 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 13. august 2004 Skrevet 13. august 2004 Ja det er enkelt å lage majones. Ting å hugse på: 1) ALT må ha same temperatur. Egg rett frå kjøleskapet og olje frå kjøkkenbenken kan fort bli fadese. Set alt på kjøkkenbenken i GOD TID før du skal lage. Da er det forresten mykje lettere å skilje egga også. 2) Ikkje bruk olivenolje med mindre du liker olivenoljesmak. Eg skal personleg ALDRI lage majo med olivenolje meir. Blærgh! 3) Første halvdelen av olja pisker du inn i ein tynn, tynn stråle. Når du har piska inn ca halvparten kan du dæsje i meir om gongen. Jo meir olje du bruker, jo tjukkare blir majonesen. Det er vanskeleg å piske inn all olja med handkraft. 4) Viss du bruker stavmikser, kan du faktisk blande alt på ein gong utan å bry deg om å ta litt olje om gongen. Har ikkje gjort det sjølv, men har sett ein hybelkamerat gjere det utan problem, og da blir det majo på 1-2-3. Men som sagt, uhyre viktig at alt er av same temp. Etter kvart kan du variere smaken med å ta meir eller mindre krydder, sennep, sitronsaft o.l. Mange oppskrifter bruker eddik i staden for sitronsaft. Viss du prøver dét vil eg råde deg til å vere forsiktig med eddiken til å begynne med. Det er ikkje godt om det blir for surt No har du kanskje prøvd deg på kokkeleringa? Vart du nøgd? Heimelaga majo er også FLOTT som basis i kalde sausar og salatar. ÅÅÅÅå tusen takk! Heldigvis har jeg utsatt det - det har vært så varmt osv... Og jeg visste ikke det om lik temperatur på råvarene, hadde stilt med varm olje og kalde egg! Og så hadde det gått til h#¤%ete, og jeg haddde gitt opp og følt meg mislykket og ALDRI prøvd igjen. Så du har reddet meg Nå har jeg printet ut oppskriften, med alle tips, så nå er resultatet forhåndgarantert, så godt som ))))) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.