Gå til innhold

mye fett


Anbefalte innlegg

Gjest (Anonymous)

er dte farlig å spise mye fett??

er veldig tynn, og redd for å gå nedd i vekt. Samtidig er jeg småspist og orker lite mat....derfor prøver jeg å få i meg en del fett..som da gir mye kalorier og metter lite. Så lurer jeg på om det er farlig?

Fettet jeg snakker om er: olivenolje, softflora margarin uten melk og salt, nøtter, noe peanøttsmør, ...disse for det meste. Så det er jo snakk om sunt fett da.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege

Kjære anonymus.

Det er særlig mettet og industrifremstilt fett rikt på transfettsyrer som er ugunstig. Så lenge du spiser olivenolje, rapsolje, fet fisk og nøtter regnes dette for å være sunne fettsorter. Bruken av margarin er litt mere diskutabel, men så lenge du holder deg til inntak av normale mengder er dette ikke noe problem.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/#findComment-76030
Del på andre sider

Gjest motisaz

Kjære anonymus.

Det er særlig mettet og industrifremstilt fett rikt på transfettsyrer som er ugunstig. Så lenge du spiser olivenolje, rapsolje, fet fisk og nøtter regnes dette for å være sunne fettsorter. Bruken av margarin er litt mere diskutabel, men så lenge du holder deg til inntak av normale mengder er dette ikke noe problem.

hva er ikke bra med soft flora melkefri margarin? det er størst prosent del med umetta fett, men det er kanskje noe annet som spiller inn?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/#findComment-76302
Del på andre sider

Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege

hva er ikke bra med soft flora melkefri margarin? det er størst prosent del med umetta fett, men det er kanskje noe annet som spiller inn?

Kjære motisaz.

Det er ikke noe alvorlig galt med soft flora margarin (som er en av de beste), men jeg er litt tilbakeholden overfor margariner generelt. Gjennom industribearbeidingen øker inneholdet av såkalte "trans-fettsyrer" som vi bør ha i oss lite av. Med normalt bruk av margarin (på brød) skulle dette være ok. Ved bruk til baking og steking i tillegg kan det bli for mye. Der bør man bruker olje (oliven, raps) syne jeg.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/#findComment-77413
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...