Gjest (Anonymous) Skrevet 21. januar 2001 Del Skrevet 21. januar 2001 er dte farlig å spise mye fett?? er veldig tynn, og redd for å gå nedd i vekt. Samtidig er jeg småspist og orker lite mat....derfor prøver jeg å få i meg en del fett..som da gir mye kalorier og metter lite. Så lurer jeg på om det er farlig? Fettet jeg snakker om er: olivenolje, softflora margarin uten melk og salt, nøtter, noe peanøttsmør, ...disse for det meste. Så det er jo snakk om sunt fett da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege Skrevet 23. januar 2001 Del Skrevet 23. januar 2001 Kjære anonymus. Det er særlig mettet og industrifremstilt fett rikt på transfettsyrer som er ugunstig. Så lenge du spiser olivenolje, rapsolje, fet fisk og nøtter regnes dette for å være sunne fettsorter. Bruken av margarin er litt mere diskutabel, men så lenge du holder deg til inntak av normale mengder er dette ikke noe problem. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/#findComment-76030 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest motisaz Skrevet 23. januar 2001 Del Skrevet 23. januar 2001 Kjære anonymus. Det er særlig mettet og industrifremstilt fett rikt på transfettsyrer som er ugunstig. Så lenge du spiser olivenolje, rapsolje, fet fisk og nøtter regnes dette for å være sunne fettsorter. Bruken av margarin er litt mere diskutabel, men så lenge du holder deg til inntak av normale mengder er dette ikke noe problem. hva er ikke bra med soft flora melkefri margarin? det er størst prosent del med umetta fett, men det er kanskje noe annet som spiller inn? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/#findComment-76302 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege Skrevet 26. januar 2001 Del Skrevet 26. januar 2001 hva er ikke bra med soft flora melkefri margarin? det er størst prosent del med umetta fett, men det er kanskje noe annet som spiller inn? Kjære motisaz. Det er ikke noe alvorlig galt med soft flora margarin (som er en av de beste), men jeg er litt tilbakeholden overfor margariner generelt. Gjennom industribearbeidingen øker inneholdet av såkalte "trans-fettsyrer" som vi bør ha i oss lite av. Med normalt bruk av margarin (på brød) skulle dette være ok. Ved bruk til baking og steking i tillegg kan det bli for mye. Der bør man bruker olje (oliven, raps) syne jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/16211-mye-fett/#findComment-77413 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.