puttelull Skrevet 30. oktober 2004 Del Skrevet 30. oktober 2004 rakfisk med til spekesild! Tradisjonelt er det kun erterbrød, flatbrød eller lefser med godt smør som er tilbehøret. Senere har kokte poteter kommet til i enkelte bygder og i urbane strøk har det dukket opp purreløk, rømme og nå også rødbeter......... Blir omtrent som om vi skulle tilføyd ertestuing til svineribba eller surkål til julekalkunen! Muli gdet er tradisjon i Hdmark, men der jeg kommer fra er tilbehøret: mandelpoteter, purre, rømme, noen bruker kokt egg, flatbrød/lefse (personlig liker jeg best flatbrød). Man må ta høyde for at det er like mange ulike tradisjoner på eting av rakfisk, som det er etere, tror jeg!:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1057444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 30. oktober 2004 Del Skrevet 30. oktober 2004 rakfisk med til spekesild! Tradisjonelt er det kun erterbrød, flatbrød eller lefser med godt smør som er tilbehøret. Senere har kokte poteter kommet til i enkelte bygder og i urbane strøk har det dukket opp purreløk, rømme og nå også rødbeter......... Blir omtrent som om vi skulle tilføyd ertestuing til svineribba eller surkål til julekalkunen! Ja Gud hjelpe, DET skulle tatt seg ut! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1057498 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 30. oktober 2004 Del Skrevet 30. oktober 2004 Vi spiser den med lefse, grov sennep og rødløk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1057499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dame52 Skrevet 30. oktober 2004 Del Skrevet 30. oktober 2004 rakfisk med til spekesild! Tradisjonelt er det kun erterbrød, flatbrød eller lefser med godt smør som er tilbehøret. Senere har kokte poteter kommet til i enkelte bygder og i urbane strøk har det dukket opp purreløk, rømme og nå også rødbeter......... Blir omtrent som om vi skulle tilføyd ertestuing til svineribba eller surkål til julekalkunen! nå også rødbeter...skriver du. Dette brukte mine foreldre og deres venner som tilbehør for 40 år siden. Har også fått det i andre vennekretser i årenes løp så for noen er nok dette vanlig. Synes det er godt ved siden av jeg. Men, spekesild og rakfisk sammen, nei, det høres ikke noe godt ut. Er nok slik at det er mange tradisjoner her, ja. Vi får spise det vi liker. Selve rakfisk er godt uansett!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1057830 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IngenLurerDenneGutten Skrevet 30. oktober 2004 Del Skrevet 30. oktober 2004 nå også rødbeter...skriver du. Dette brukte mine foreldre og deres venner som tilbehør for 40 år siden. Har også fått det i andre vennekretser i årenes løp så for noen er nok dette vanlig. Synes det er godt ved siden av jeg. Men, spekesild og rakfisk sammen, nei, det høres ikke noe godt ut. Er nok slik at det er mange tradisjoner her, ja. Vi får spise det vi liker. Selve rakfisk er godt uansett!! "Selve rakfisk er godt uansett" Den lages av ørret, ja? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1057836 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dame55 Skrevet 31. oktober 2004 Del Skrevet 31. oktober 2004 "Selve rakfisk er godt uansett" Den lages av ørret, ja? Kan være f.eks. sik også det, det var det mine foreldre la ned da vi var på ferier ved Sølensjøen på 60-tallet. Men, regner med at ørret er det mest vanlige. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1058153 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 1. november 2004 Del Skrevet 1. november 2004 Der jeg kommer fra er det veldig populært med rakfisklag, men heldigvis er dette ikke noe jeg utsettes for der jeg bor nå! For en barbarisk skikk!!! *LOL* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1059224 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 1. november 2004 Del Skrevet 1. november 2004 Aldri smakt men ble litt fristet til å prøve Jeg gjorde det da jeg var gravid i 7 uke (hadde faktisk ikke fått med meg at jeg ikke burde det). MEN jeg ville ikke gjort det om jeg hadde visst det. Rå fisk kan inneholde bakterier og parasitter. Man frarådes dette. Vent til neste jul :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/page/2/#findComment-1059231 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.