Gå til innhold

Barn - Brune flekker på tennene


Elisabeth_W

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har en datter på 1 1/2 år som har de siste månende fått brunt belegg på tennene. Begynte som en prikk og har bare utviklet seg, nå er nedre del av tennene nede mot tannkjøttet helt brunt. Pusser tennene hennes 2 ganger daglig grundig, men det lar seg ikke fjerne, derimot kommer det bare mer. Hva er dette? Venninnen hennes på samme alder har samme problem og foreldrene hennes har vært i kontakt med tannlege og fått beskjed om at dette er noe enkelte barn får. Stemmer dette?

mvh Bekymret mor!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Fant dette på nett for deg: "Dental fluorose er utviklingsforstyrrelser i tannemaljen som skyldes for høy fluortilførsel den tiden tennene mineraliseres (forkalkes). Dental fluorose viser seg i form av hvite eller brune flekker på tennene."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tanntroll1365380781

Hei! Dental flourose har nok ikke ditt barn, spør heller om barnebelegg eller andre muligheter.Barne belegg er et mørkebrunt eller sort belegg som går som et bånd rundt melketenner hos barn.Det sorte fargestiffet anta å være dannet av bakteriene, men mekanisen og den kjemiske sammensetningen av det kjenner man ikke til. Er barnet mye plaget kan dette pusses bort profesjonel, men kommer ofte tilbake, inntil det etter hvert forsvinner når barnet blir eldre. detter er ofte arvelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik Johannessen, Tannlege

Hei.

Svaret fra tanntrollet her er utfyllende. Dette dreier seg høyst sansynlig om "barnebelegg". Det er rett og slett misfarget belegg. Det er ikke farlig eller skadelig. Hvis du gir barnet ditt regelmessige måltider, har god hygiene og bruker fluor er det usansynlig at dette kan være karies.

Du kan jo ta med småen neste gang du skal til tannlegen. Han/hun kan avgjøre dette med en kort titt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...