Gjest uff og atter uff Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Grøt med melk har brent seg fast i bunnen av kjelen, for mange dager siden. Jeg får det ikke løs. Noen gode råd? Har mest lyst å hive hele greia... Dette er ikke første gang det skjer meg...vanligvis koker jeg grøten i teflonkjele, det er mye greiere å vaske, men denne gangen skulle jeg koke så mye at jeg måtte bruke en stor kjele. 0 Siter
Dorthe Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Klorin i bånn av kjele og la den stå til det har løsnet. 0 Siter
mil1365380270 Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Du kan forsøke å sette den i bløt med maskinoppvaskmiddel. Og skure den med stålull. Eller kjøpe ovnsrens. 0 Siter
mil1365380270 Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Klorin i bånn av kjele og la den stå til det har løsnet. Løsner det av klorin? Sterkt klorinvann da eller? 0 Siter
Dorthe Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Løsner det av klorin? Sterkt klorinvann da eller? rein klorin 0 Siter
Champagne Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Dette skjedde meg, og jeg kasta hele dritten i søpla! Fin, stor kjele, men når han ikke vil bli rein får han ha det så godt! 0 Siter
mil1365380270 Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 rein klorin Åh, det skal jeg prøve neste gang :-) 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 rein klorin Jeg pleier (etter at kjelen har stått i vann over natta) å skyfle den brente "sålen" av med en vanlig stekespade holdt motsatt vei. (Neida, ikke bruke håndtaket, bare snu den flate "kniven". Pleier alltid å gå bra. Men klorin har jeg aldri prøvd. Er jo enklere. Skal prøve neste gang. 0 Siter
fyrlykt Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Jeg bruker la den stå i bløt natten over med litt vann og oppvaskmiddel for maskin. Så bruker jeg slikkepott eller noe annet for å skrape, og til slutt en sånn ståldott (gryteskrubb i stål). Det har virket ¨håpløst mange ganger, men jeg har ennå til gode å ikke komme til mål. Å kaste kommer ikke på tale, ikke hvis kjelen ellers er god. 0 Siter
ariadne Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Jeg bruker la den stå i bløt natten over med litt vann og oppvaskmiddel for maskin. Så bruker jeg slikkepott eller noe annet for å skrape, og til slutt en sånn ståldott (gryteskrubb i stål). Det har virket ¨håpløst mange ganger, men jeg har ennå til gode å ikke komme til mål. Å kaste kommer ikke på tale, ikke hvis kjelen ellers er god. Dette funker! Jeg vasker opp for hånd men har oppvaskmaskinpulver for slike ting. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Jeg bruker la den stå i bløt natten over med litt vann og oppvaskmiddel for maskin. Så bruker jeg slikkepott eller noe annet for å skrape, og til slutt en sånn ståldott (gryteskrubb i stål). Det har virket ¨håpløst mange ganger, men jeg har ennå til gode å ikke komme til mål. Å kaste kommer ikke på tale, ikke hvis kjelen ellers er god. Bløtsetting med oppvaskpulver fungerer her også! 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Bakepulver tar alt. Også genial til å vaske vannkokere med. 0 Siter
Gjest marp Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Ovnsrens. Har også hørt at plumbo funker, men det har jeg aldri forsøkt ). NB - ikke prøv noen av disse på aluminiumskjeler. 0 Siter
Gjest ikke uff og atter uff lenger Skrevet 12. desember 2004 Skrevet 12. desember 2004 Jeg sprøytet ovnsrens i bunnen og satte kjelen på verandaen i en time (pga lukten). Så skrapte jeg av mesteparten med en stekespade, og resten med stålull. Gikk greit. Tusen takk for rådene! 0 Siter
Lucretia Skrevet 13. desember 2004 Skrevet 13. desember 2004 Jeg sprøytet ovnsrens i bunnen og satte kjelen på verandaen i en time (pga lukten). Så skrapte jeg av mesteparten med en stekespade, og resten med stålull. Gikk greit. Tusen takk for rådene! Ser du har fått det til, men jeg kommer med et råd likevel (til en eventuell senere anledning?)... Så på tv en gang, at du kan bruke en sukkebit til å skure med... Har aldri prøvd da. 0 Siter
Gjest anonym for anledningen Skrevet 13. desember 2004 Skrevet 13. desember 2004 Mitt råd, som jeg bruker ofte er strø et godt lag med bakepulver i bunn av kjelen. Hell over litt varmt vann, så det dekker bakepulveret. La det stå noen timer, og du kan bare skrape løs det brente lett som bare det. Veklent triks som jeg har lært av min mor. 0 Siter
lalala1365380457 Skrevet 13. desember 2004 Skrevet 13. desember 2004 hvis du bruker aliminiums kjeler når du tilbreder retter med melk i, så slipper du at det brenner seg i bunnen! (innenfor rimelighetens grenser såklart, må jo fortsatt røre litt og sånt da) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.