Gjest Ny på kjøkkenet Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Jeg vet det er skrvet om det før, men jeg er ikke flink til å søke, så jeg klarte ikke å finne det. Jeg skal lage fiskeboller til to personer. Lager en boks tenker jeg. PÅ boksen står det så merkelig oppskrift, fløte og mye rart. Sånn lagde jeg ikke sist. Kan noen fortelle meg hvordan man lager hvitsausen og alt? Fra grunnen av. Takk! 0 Siter
morsan Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Smelt litt smør i en kjele - kanskje en spiseskje eller to? Ha oppi litt mel og visp inn. Spe med melk og kraft fra fiskebollboksen (kan også lages uten kraft - bare melk). Det må koke "lenge nok" for å unngå melsmak, men smatidig er det fort gjort at det svir seg i bunnen, så rør godt! Ha oppi bollene først når sausen er ferdiggkokt. Du kan også smakssette den med revet muskat, pepper etc, men til fiskeboller bruker jeg den "naturelle"! 0 Siter
Gjest Ny på kjøkkenet Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Smelt litt smør i en kjele - kanskje en spiseskje eller to? Ha oppi litt mel og visp inn. Spe med melk og kraft fra fiskebollboksen (kan også lages uten kraft - bare melk). Det må koke "lenge nok" for å unngå melsmak, men smatidig er det fort gjort at det svir seg i bunnen, så rør godt! Ha oppi bollene først når sausen er ferdiggkokt. Du kan også smakssette den med revet muskat, pepper etc, men til fiskeboller bruker jeg den "naturelle"! Takk for svar! Skal jeg ha mye melk oppi? 0 Siter
morsan Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Takk for svar! Skal jeg ha mye melk oppi? Kommer an på hvor mye saus du vil ha! ;-) Spe annenhver gang med melk og kraft. Hvis sausen blir for tykk, kan du alltids spe med mer. Om man vil bruke mest kraft eller mest melk eller fifty-fifty er en smakssak. Personlig bruker jeg vel ikke all kraften som er i en boks, mens jeg bruker grovt antatt 20-50% mer melk enn kraft. 0 Siter
Gjest 4 dl pr 2 ss mel Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Takk for svar! Skal jeg ha mye melk oppi? 2 ss smør, 2 ss mel, 4 dl væske (ca) Doble gjerne porsjonen. 0 Siter
Gjest et par tips til Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Det er en fordel om du bruker matolje istedenfor smør/margarin(feks solsikkeolje eller maisolje, men ikke olivenolje). Smaker like godt, og er mye sunnere! Det er også en fordel om du bruker teflon-kjele el.lign. Da setter det seg ikke fast. Jeg klarer ikke lage hvit saus i vanlig kjele, for det blir så lett brent fast i bunnen syns jeg... 0 Siter
morsan Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Det er en fordel om du bruker matolje istedenfor smør/margarin(feks solsikkeolje eller maisolje, men ikke olivenolje). Smaker like godt, og er mye sunnere! Det er også en fordel om du bruker teflon-kjele el.lign. Da setter det seg ikke fast. Jeg klarer ikke lage hvit saus i vanlig kjele, for det blir så lett brent fast i bunnen syns jeg... *S* Her har vi ulike erfaringer, gitt! ;-) Min erfaring med matolje er at det blir lett FOR varmt, slik at melet svir seg når man har det oppi. Og den store fordelen med stålkjel e at den kan skrubbes hskikkelig vis uhellet først er ute og man har svidd sausen! ;-) 0 Siter
naiv Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Hvor var du i heimstadlære-timene på skolen? 0 Siter
Matthea Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Hjemme hos meg har vi alltid hatt masse karry oppi sausen og det er jo helt _sinnsykt_ godt!! Men hvis noen ikke liker det er det jo greit å la folk velge sjøl hvor gul de vil ha sausen 0 Siter
Gjest Ny på kjøkkenet Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Hvor var du i heimstadlære-timene på skolen? vi lagde faktisk aldri fiskeboller i heimkunnskap! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Godt med muskatnøtt (revet) i sausen! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Hjemme hos meg har vi alltid hatt masse karry oppi sausen og det er jo helt _sinnsykt_ godt!! Men hvis noen ikke liker det er det jo greit å la folk velge sjøl hvor gul de vil ha sausen Vi drysser av og til karry rett oppå maten. 0 Siter
nick Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Hjemme hos meg har vi alltid hatt masse karry oppi sausen og det er jo helt _sinnsykt_ godt!! Men hvis noen ikke liker det er det jo greit å la folk velge sjøl hvor gul de vil ha sausen Stek svinekoteletter med karry, det er digg. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 31. januar 2005 Skrevet 31. januar 2005 Stek svinekoteletter med karry, det er digg. Og eple! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.