bb71 Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Etter å ha lest om en viss families middag i går; laks i fløte, fikke jeg lyst på fiskemiddag. Her i området finnes lite fersk fisk å få tak i, men jeg har en del fisk i fryseren. Jeg vil gjerne ha forslag til former o.l. Ellers tar jeg gjerne imot "the Adams" sin ovnsbakte fiskerett også! Og gjerne noe fett med rømme og fløte osv. Her slankes det IKKE! 0 Siter
....AV Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Denne skal vi ha i dag, den er veldig god: Svampbakad fisk 4 port 600 g torskfilé 1 tsk salt 250 g färska kantareller, blandsvamp eller champinjoner 1 purjolök smör 1 dl hackad persilja 1 dl rivet dagsgammalt vitt bröd eller ströbröd 2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Gör så här: Sätt på ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar. Salta och lägg den på ett ugnssäkert fat. Hacka svampen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs svamp och purjolök i smör i en stekpanna tills all vätska är borta. Ta den från plattan och rör i persilja, bröd, grädde, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med bröd, ratatouille och potatis. Tips: Rätten kan förberedas fram tills den ska in i ugnen. 0 Siter
bb71 Skrevet 14. april 2005 Forfatter Skrevet 14. april 2005 Denne skal vi ha i dag, den er veldig god: Svampbakad fisk 4 port 600 g torskfilé 1 tsk salt 250 g färska kantareller, blandsvamp eller champinjoner 1 purjolök smör 1 dl hackad persilja 1 dl rivet dagsgammalt vitt bröd eller ströbröd 2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Gör så här: Sätt på ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar. Salta och lägg den på ett ugnssäkert fat. Hacka svampen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs svamp och purjolök i smör i en stekpanna tills all vätska är borta. Ta den från plattan och rör i persilja, bröd, grädde, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med bröd, ratatouille och potatis. Tips: Rätten kan förberedas fram tills den ska in i ugnen. Takk! Siden det var eneste tipset, så tror jeg at jeg prøver meg på denne idag. Med litt variasjon da...Må nok droppe den ferske kantarellen f.eks.! Har du bare poteter til? 0 Siter
skorpionfisken Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 www.godfisk.no Mange flotte middagstips med oppskrifter. 0 Siter
....AV Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Takk! Siden det var eneste tipset, så tror jeg at jeg prøver meg på denne idag. Med litt variasjon da...Må nok droppe den ferske kantarellen f.eks.! Har du bare poteter til? Vi pleier ha ris til ettersom vi ikke er så glad i poteter. I tilleg gjerne en salat. 0 Siter
Gemini Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Laksefilet m/pesto oppå, og pastasalat m/masse dressing på som tilbehør :-) 0 Siter
Gjest ex-bridget Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Jeg pleier å lage laks i leirgryten (den med lokk). Men da er det skikkelig fet saus altså.... Jeg tar litt smør (ekte meierismør) i bunnen av formen, og heller på fløte til bunnen er dekket, så har jeg oppi sjallottløk, purreløk, gressløk og dill. Så tar jeg laksefileer og gnir de inn med salt og pepper og legger de oppå dette. Så strør jeg over resten av purreløken, sjalottløken, gressløken og dillen. Samt resten av en 3/4 putt med fløte. Inn i ovnen i ca. 35 minutter. Serveres med kokte poteter til. Kjempedeilig ! Til to/tre personer bruker jeg ca. 1 hel purreløk, 4-5 sjalottløk, litt gressløk og dill, samt en 3/4 putt med fløte. Og noen "klatter" med smør i bunnen. 0 Siter
Celia Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Noe som er kjempegodt å enkelt er Smilende laks: 1 pose frossen grønnsaksblanding 2 poser Lofoten fiskesaus 4-500 gr ben og skinnfri laksefilet. Revet ost Ha grønnsakene i en ildfastform, legg laksen i porsjonsbilet over. Krydre med salt og pepper. kok sausen etter anvisning og hell over laks og grønnsaker. Dryss evt. ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200-220 grader i ca 20-25 minutter, til fisken er gjennomstekt. Kjempelett og godt! Nam! Lykke til! 0 Siter
Gjest krepsa Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Noe som er kjempegodt å enkelt er Smilende laks: 1 pose frossen grønnsaksblanding 2 poser Lofoten fiskesaus 4-500 gr ben og skinnfri laksefilet. Revet ost Ha grønnsakene i en ildfastform, legg laksen i porsjonsbilet over. Krydre med salt og pepper. kok sausen etter anvisning og hell over laks og grønnsaker. Dryss evt. ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200-220 grader i ca 20-25 minutter, til fisken er gjennomstekt. Kjempelett og godt! Nam! Lykke til! Mmmm, hørtes kjempegodt ut. Skal prøves med det første. 0 Siter
bb71 Skrevet 14. april 2005 Forfatter Skrevet 14. april 2005 Her må jeg nok bare ta for meg rettene en etter en.... Må innrømme at det ble tomatsuppe i dag, ble for lat!!!! 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. april 2005 Skrevet 14. april 2005 Jeg pleier å lage laks i leirgryten (den med lokk). Men da er det skikkelig fet saus altså.... Jeg tar litt smør (ekte meierismør) i bunnen av formen, og heller på fløte til bunnen er dekket, så har jeg oppi sjallottløk, purreløk, gressløk og dill. Så tar jeg laksefileer og gnir de inn med salt og pepper og legger de oppå dette. Så strør jeg over resten av purreløken, sjalottløken, gressløken og dillen. Samt resten av en 3/4 putt med fløte. Inn i ovnen i ca. 35 minutter. Serveres med kokte poteter til. Kjempedeilig ! Til to/tre personer bruker jeg ca. 1 hel purreløk, 4-5 sjalottløk, litt gressløk og dill, samt en 3/4 putt med fløte. Og noen "klatter" med smør i bunnen. Du mener ikke en 3/4 liter fløte? Altså 7,5 dl? Du mener en liten boks, 1/3 liter? 0 Siter
Gjest ex-bridget Skrevet 15. april 2005 Skrevet 15. april 2005 Du mener ikke en 3/4 liter fløte? Altså 7,5 dl? Du mener en liten boks, 1/3 liter? Oi, ja en liten glipp der, beklager! 0 Siter
Gjest M.Angelica Skrevet 18. april 2005 Skrevet 18. april 2005 Noe som er kjempegodt å enkelt er Smilende laks: 1 pose frossen grønnsaksblanding 2 poser Lofoten fiskesaus 4-500 gr ben og skinnfri laksefilet. Revet ost Ha grønnsakene i en ildfastform, legg laksen i porsjonsbilet over. Krydre med salt og pepper. kok sausen etter anvisning og hell over laks og grønnsaker. Dryss evt. ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200-220 grader i ca 20-25 minutter, til fisken er gjennomstekt. Kjempelett og godt! Nam! Lykke til! Har lagd fiskeretten din til middag! Det var sinnsykt godt! =) 0 Siter
Celia Skrevet 22. april 2005 Skrevet 22. april 2005 Har lagd fiskeretten din til middag! Det var sinnsykt godt! =) Ikke sant? Vi hadde det selv for et par dager siden, og. det er bare nydelig! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.