Gå til innhold

Vet du dette?


Gjest rosa73

Anbefalte innlegg

Gjest rosa73

Har hørt ulike synspunkter på bruk av antibiotika og skade på tennene. Hva er det egentlig som er sant? Kan hyppige antibiotika-kurer som barn føre til at tennene blir misfargete og svake? Og i hvilken aldersgruppe er det "farligst" å bli utsatt for antibiotika? Hvor stor er risikoen for skade?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest tannhelse

Penicillin er en gruppe bakteriedrepende midler, antibiotika, som brukes ofte ved infeksjoner som forekommer hyppig blant barn. Under veksten med utvikling av tenner, og andre typer vev i kroppen, kan avleiringer av medikamenter eller nedbrytingsstoffer fra disse, binde seg til stoffene som utgjør byggesteinene. Byggesteinene av vevet er for eksempel kalk i knokler og emalje.

Sammensatte årsaker

Penicillin er ikke blant de medikamentene som er mest kjent for å binde seg på denne måten. Det er sjelden noe problem ved vanlige kurer. Men andre typer antibiotika, blant annet "doksycyklin", som mange voksne bruker ved luftveisinfeksjoner, frarådes brukt til barn mens tenner utvikles. Likevel er det verdt å merke seg at mange barn med kroniske eller hyppige infeksjoner får penicillin samtidig med at de er syke med feber. For å unngå uttørring ved feber, får en råd om ekstra væskeinntak. Her kan saft og brus øke misfarging av tenner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...