Gå til innhold

Kanaripoteter - saus?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Hobbygourmet

Og hvordan lager man kanaripoteter?

Slik lager du potetene: (Det er oppskriften på mojosaus jeg er ute etter. Gørrgodt!)

Ingredienser:

25-30 små poteter med skall

½ l vann

½ liter grovt salt

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15. minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

De kan serveres som de er, men gjerne med en eller flere gode sauser, eksempelvis en tomatsaus, mojosaus eller en aiolisaus. Da er det bare å dyppe de små potetene i saus og spise dem fra hånd.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/181928-kanaripoteter-saus/#findComment-1230109
Del på andre sider

Slik lager du potetene: (Det er oppskriften på mojosaus jeg er ute etter. Gørrgodt!)

Ingredienser:

25-30 små poteter med skall

½ l vann

½ liter grovt salt

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15. minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

De kan serveres som de er, men gjerne med en eller flere gode sauser, eksempelvis en tomatsaus, mojosaus eller en aiolisaus. Da er det bare å dyppe de små potetene i saus og spise dem fra hånd.

mmmm nå fikk jeg vann i munnen... :)

Mojosausen er såååå god!

Kunne spise mange sånne poteter dyppet i den sausen...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/181928-kanaripoteter-saus/#findComment-1230115
Del på andre sider

Gjest ikke testet ut ennå

Mojopoteter

4-5 små poteter pr. person

grovt salt, gjerne havsalt

litt vann

kjøkkenhåndkle

Mojo-saus:

1 pose majones, gjerne lettmajones

1-2 finhakkede hvitløkbåter

saft av ½ sitron

2-3 ss lettrømme

finhakket rød eller gul paprika

litt paprikapulver

Vask og skrubb potetene veldig godt. Legg dem over i en kjele. Hell et par dl vann i bunnen av kjelen. Strø rikelig med grovt salt over potetene. På toppen legges et kjøkkenhåndkle og lokket settes på. Sett gjerne noe tungt oppå, slik at ikke dampen siver ut. Kok opp og skru litt ned underveis, men ikke ta av lokket. Det tar ca. 1 time før de er ferdige. Hell av resterende vann og sett kjelen tilbake på platen uten håndkle og lokk, for å ”tørke” potetene. Server med mojo-saus. Rør majonesen godt med hvitløk, sitronsaft og lettrømme. Tilsett finhakket paprika og litt paprikapulver. Lag sausen et par timer før den serveres.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/181928-kanaripoteter-saus/#findComment-1230124
Del på andre sider

Annonse

Gjest ikke testet ut ennå

Mojopoteter

4-5 små poteter pr. person

grovt salt, gjerne havsalt

litt vann

kjøkkenhåndkle

Mojo-saus:

1 pose majones, gjerne lettmajones

1-2 finhakkede hvitløkbåter

saft av ½ sitron

2-3 ss lettrømme

finhakket rød eller gul paprika

litt paprikapulver

Vask og skrubb potetene veldig godt. Legg dem over i en kjele. Hell et par dl vann i bunnen av kjelen. Strø rikelig med grovt salt over potetene. På toppen legges et kjøkkenhåndkle og lokket settes på. Sett gjerne noe tungt oppå, slik at ikke dampen siver ut. Kok opp og skru litt ned underveis, men ikke ta av lokket. Det tar ca. 1 time før de er ferdige. Hell av resterende vann og sett kjelen tilbake på platen uten håndkle og lokk, for å ”tørke” potetene. Server med mojo-saus. Rør majonesen godt med hvitløk, sitronsaft og lettrømme. Tilsett finhakket paprika og litt paprikapulver. Lag sausen et par timer før den serveres.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/181928-kanaripoteter-saus/#findComment-1230125
Del på andre sider

fei1365380229

Slik lager du potetene: (Det er oppskriften på mojosaus jeg er ute etter. Gørrgodt!)

Ingredienser:

25-30 små poteter med skall

½ l vann

½ liter grovt salt

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15. minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

De kan serveres som de er, men gjerne med en eller flere gode sauser, eksempelvis en tomatsaus, mojosaus eller en aiolisaus. Da er det bare å dyppe de små potetene i saus og spise dem fra hånd.

Takk.

Spiste sånne på Gran Canaria og de var kjempegode.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/181928-kanaripoteter-saus/#findComment-1230182
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...