Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

250 g Digestive kjeks

115 g smør

1 pakke sitrongele

2 pakker naturell gourmetost (Tine)

1/3 l fløte

3 dl lettrømme

115 g melis

1 ts vaniljesukker

******

225 g digestive-kjeks

115 g smør

2 pk sitrongele

250 g. naturell smørost (philadelphia, gorumet- eller annen ost)

1 pk fløte

1 pk lettrømme

115 g melis

********

Jeg er helt kakeblind her. Mistet oppskriften på denne vanlige ostekaken, og har lett opp to fra nett. Men hvilken har riktig forhold mellom ingrediensene, hvilken er den 'riktige'?

Noen sverger til Bixit-kjeks istedet for Digestive. Er de bra?

Gjest girasol
Skrevet

Bixit er best! Og bortsett fra at det høres uhorvelig mye ut med to pakker gelé i sistnevnte oppskrift, så vil jeg tro at det går bra med begge oppskriftene! Det finnes jo mange forskjellige typer ostekake :-)

Skrevet

Bixit er best! Og bortsett fra at det høres uhorvelig mye ut med to pakker gelé i sistnevnte oppskrift, så vil jeg tro at det går bra med begge oppskriftene! Det finnes jo mange forskjellige typer ostekake :-)

Jaaaaa, altfor mye gele. Takk for svar :-)

Gjest ex-bridget
Skrevet

Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør.

Og så bruker jeg:

1 beger med lettrømme

1 fløtehus (1/3 liter)

2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp)

75 gr. Melis

2 ts vaniljesukker

Sitrongele 3 dl vann

Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god.

Skrevet

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

fei1365380229
Skrevet

Ha en pakke bringebær gele oppå kaken når den har stivnet, det blir supergodt og pent :o)

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Jeg skriver under på at din ostekake er knallgod!!!

Fikk oppskriften her på Dol, den henger på kjøleskapet mitt.

Tidligere har jeg ikke hatt noe suksess med og lage ostekake, men denne var enkel og resultat var kjempebra!

Skrevet

Jeg skriver under på at din ostekake er knallgod!!!

Fikk oppskriften her på Dol, den henger på kjøleskapet mitt.

Tidligere har jeg ikke hatt noe suksess med og lage ostekake, men denne var enkel og resultat var kjempebra!

Takk, veldig koselig med sånne tilbakemeldinger :-)

Skrevet

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre?

Takk svar!

Skrevet

Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør.

Og så bruker jeg:

1 beger med lettrømme

1 fløtehus (1/3 liter)

2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp)

75 gr. Melis

2 ts vaniljesukker

Sitrongele 3 dl vann

Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god.

Takk for svar.

Skrevet

Ha en pakke bringebær gele oppå kaken når den har stivnet, det blir supergodt og pent :o)

Ja, da skulle også ungene bli fornøyde. Takk for svar.

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre?

Takk svar!

Jeg synes creme fraiche var mye bedre, ble en mer rund og god smak.

Skrevet

Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre?

Takk svar!

Jeg aner ikke, har bare brukt creme fraiche. Men rømme går sikkert fint det også :-)

Skrevet

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Så morsomt... jeg tok kopi av oppskriften og skulle lagre den i Mat-mappa mi. Gjett da, den var der fra før :-)

Skrevet

Så morsomt... jeg tok kopi av oppskriften og skulle lagre den i Mat-mappa mi. Gjett da, den var der fra før :-)

hehe - sånn gjør jeg stadig vekk også... Mister helt oversikten over hva jeg har lagret... :-)

Skrevet

Jeg synes creme fraiche var mye bedre, ble en mer rund og god smak.

Da prøver jeg det.

kakki1365380609
Skrevet

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Herved sent som mail til min mann slik at han kan skrive den ut for meg.

Se veldig god ut og skal prøves snart :-)

Gjest engel 49+
Skrevet

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Står det ikke på gelépakken at geléen ikke blir stiv hvis man har kiwi oppi/oppå?

Skrevet

Står det ikke på gelépakken at geléen ikke blir stiv hvis man har kiwi oppi/oppå?

Jo.

Og for å sitere meg selv:

"Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!"

Det er et vesentlig IKKE der.

Gjest engel 49+
Skrevet

Jaaaaa, altfor mye gele. Takk for svar :-)

I min ostekake er det ikke gelé i selve 'ostemassen'. Bare som 'lokk', og til voksne bruker jeg enda mindre gelé enn 1 pakke. Dessuten bruker jeg stikkelsbærgelé eller sitrongelé, synes det ser pent ut.

Synes det kan bli for søtt med gelé i selve nam-nam-fyllet.

Har oxo fått veldig mye skryt.

(Men ble lei kaken selv, liker å variere, tross skryt.)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...