favn Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 250 g Digestive kjeks 115 g smør 1 pakke sitrongele 2 pakker naturell gourmetost (Tine) 1/3 l fløte 3 dl lettrømme 115 g melis 1 ts vaniljesukker ****** 225 g digestive-kjeks 115 g smør 2 pk sitrongele 250 g. naturell smørost (philadelphia, gorumet- eller annen ost) 1 pk fløte 1 pk lettrømme 115 g melis ******** Jeg er helt kakeblind her. Mistet oppskriften på denne vanlige ostekaken, og har lett opp to fra nett. Men hvilken har riktig forhold mellom ingrediensene, hvilken er den 'riktige'? Noen sverger til Bixit-kjeks istedet for Digestive. Er de bra? 0 Siter
Gjest girasol Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Bixit er best! Og bortsett fra at det høres uhorvelig mye ut med to pakker gelé i sistnevnte oppskrift, så vil jeg tro at det går bra med begge oppskriftene! Det finnes jo mange forskjellige typer ostekake :-) 0 Siter
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Skrevet 13. mai 2005 Bixit er best! Og bortsett fra at det høres uhorvelig mye ut med to pakker gelé i sistnevnte oppskrift, så vil jeg tro at det går bra med begge oppskriftene! Det finnes jo mange forskjellige typer ostekake :-) Jaaaaa, altfor mye gele. Takk for svar :-) 0 Siter
Gjest ex-bridget Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør. Og så bruker jeg: 1 beger med lettrømme 1 fløtehus (1/3 liter) 2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp) 75 gr. Melis 2 ts vaniljesukker Sitrongele 3 dl vann Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god. 0 Siter
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! 0 Siter
fei1365380229 Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Ha en pakke bringebær gele oppå kaken når den har stivnet, det blir supergodt og pent ) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! Jeg skriver under på at din ostekake er knallgod!!! Fikk oppskriften her på Dol, den henger på kjøleskapet mitt. Tidligere har jeg ikke hatt noe suksess med og lage ostekake, men denne var enkel og resultat var kjempebra! 0 Siter
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg skriver under på at din ostekake er knallgod!!! Fikk oppskriften her på Dol, den henger på kjøleskapet mitt. Tidligere har jeg ikke hatt noe suksess med og lage ostekake, men denne var enkel og resultat var kjempebra! Takk, veldig koselig med sånne tilbakemeldinger :-) 0 Siter
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Skrevet 13. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre? Takk svar! 0 Siter
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Skrevet 13. mai 2005 Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør. Og så bruker jeg: 1 beger med lettrømme 1 fløtehus (1/3 liter) 2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp) 75 gr. Melis 2 ts vaniljesukker Sitrongele 3 dl vann Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god. Takk for svar. 0 Siter
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Skrevet 13. mai 2005 Ha en pakke bringebær gele oppå kaken når den har stivnet, det blir supergodt og pent ) Ja, da skulle også ungene bli fornøyde. Takk for svar. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre? Takk svar! Jeg synes creme fraiche var mye bedre, ble en mer rund og god smak. 0 Siter
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre? Takk svar! Jeg aner ikke, har bare brukt creme fraiche. Men rømme går sikkert fint det også :-) 0 Siter
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Skrevet 13. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! Så morsomt... jeg tok kopi av oppskriften og skulle lagre den i Mat-mappa mi. Gjett da, den var der fra før :-) 0 Siter
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Så morsomt... jeg tok kopi av oppskriften og skulle lagre den i Mat-mappa mi. Gjett da, den var der fra før :-) hehe - sånn gjør jeg stadig vekk også... Mister helt oversikten over hva jeg har lagret... :-) 0 Siter
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Skrevet 13. mai 2005 Jeg synes creme fraiche var mye bedre, ble en mer rund og god smak. Da prøver jeg det. 0 Siter
kakki1365380609 Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! Herved sent som mail til min mann slik at han kan skrive den ut for meg. Se veldig god ut og skal prøves snart :-) 0 Siter
Gjest engel 49+ Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! Står det ikke på gelépakken at geléen ikke blir stiv hvis man har kiwi oppi/oppå? 0 Siter
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Står det ikke på gelépakken at geléen ikke blir stiv hvis man har kiwi oppi/oppå? Jo. Og for å sitere meg selv: "Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!" Det er et vesentlig IKKE der. 0 Siter
Gjest engel 49+ Skrevet 13. mai 2005 Skrevet 13. mai 2005 Jaaaaa, altfor mye gele. Takk for svar :-) I min ostekake er det ikke gelé i selve 'ostemassen'. Bare som 'lokk', og til voksne bruker jeg enda mindre gelé enn 1 pakke. Dessuten bruker jeg stikkelsbærgelé eller sitrongelé, synes det ser pent ut. Synes det kan bli for søtt med gelé i selve nam-nam-fyllet. Har oxo fått veldig mye skryt. (Men ble lei kaken selv, liker å variere, tross skryt.) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.