Gå til innhold

Anbefalte innlegg

250 g Digestive kjeks

115 g smør

1 pakke sitrongele

2 pakker naturell gourmetost (Tine)

1/3 l fløte

3 dl lettrømme

115 g melis

1 ts vaniljesukker

******

225 g digestive-kjeks

115 g smør

2 pk sitrongele

250 g. naturell smørost (philadelphia, gorumet- eller annen ost)

1 pk fløte

1 pk lettrømme

115 g melis

********

Jeg er helt kakeblind her. Mistet oppskriften på denne vanlige ostekaken, og har lett opp to fra nett. Men hvilken har riktig forhold mellom ingrediensene, hvilken er den 'riktige'?

Noen sverger til Bixit-kjeks istedet for Digestive. Er de bra?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ex-bridget

Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør.

Og så bruker jeg:

1 beger med lettrømme

1 fløtehus (1/3 liter)

2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp)

75 gr. Melis

2 ts vaniljesukker

Sitrongele 3 dl vann

Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255369
Del på andre sider

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255370
Del på andre sider

Annonse

Gjest Shira12

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Jeg skriver under på at din ostekake er knallgod!!!

Fikk oppskriften her på Dol, den henger på kjøleskapet mitt.

Tidligere har jeg ikke hatt noe suksess med og lage ostekake, men denne var enkel og resultat var kjempebra!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255376
Del på andre sider

Jeg skriver under på at din ostekake er knallgod!!!

Fikk oppskriften her på Dol, den henger på kjøleskapet mitt.

Tidligere har jeg ikke hatt noe suksess med og lage ostekake, men denne var enkel og resultat var kjempebra!

Takk, veldig koselig med sånne tilbakemeldinger :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255380
Del på andre sider

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Jeg har alltid brukt rømme, kanskje creme freche er bedre?

Takk svar!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255388
Del på andre sider

Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør.

Og så bruker jeg:

1 beger med lettrømme

1 fløtehus (1/3 liter)

2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp)

75 gr. Melis

2 ts vaniljesukker

Sitrongele 3 dl vann

Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god.

Takk for svar.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255390
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Så morsomt... jeg tok kopi av oppskriften og skulle lagre den i Mat-mappa mi. Gjett da, den var der fra før :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255400
Del på andre sider

kakki1365380609

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Herved sent som mail til min mann slik at han kan skrive den ut for meg.

Se veldig god ut og skal prøves snart :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255408
Del på andre sider

Gjest engel 49+

Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for.

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser

1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks)

125-150gr romtemperert smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraiche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

2,5 dl kremfløte

***********************

Gelelokk (om ønskelig):

1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele)

***********************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet.

Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går.

Fløten piskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Står det ikke på gelépakken at geléen ikke blir stiv hvis man har kiwi oppi/oppå?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255666
Del på andre sider

Gjest engel 49+

Jaaaaa, altfor mye gele. Takk for svar :-)

I min ostekake er det ikke gelé i selve 'ostemassen'. Bare som 'lokk', og til voksne bruker jeg enda mindre gelé enn 1 pakke. Dessuten bruker jeg stikkelsbærgelé eller sitrongelé, synes det ser pent ut.

Synes det kan bli for søtt med gelé i selve nam-nam-fyllet.

Har oxo fått veldig mye skryt.

(Men ble lei kaken selv, liker å variere, tross skryt.)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/#findComment-1255677
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...