Åsemor Skrevet 24. mai 2005 Forfatter Skrevet 24. mai 2005 Spiser han honnikorn eller brød med Banos? Brød med jordbærsyltetøy. 0 Siter
Babette Skrevet 24. mai 2005 Skrevet 24. mai 2005 Brød med jordbærsyltetøy. Det er helt greit. Liker dere vårruller til middag? Det er jo bare å putte i ovnen. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Lurefisk og lutefisk er to veldig forskjellige ting. Å helsike! :-) Min vemmelse for lutefisk tok visst helt overhånd her, jeg var _så_ sikker på at det var lutefisk Elis31 hadde skrevet. :-D 0 Siter
Gjest lille rosinen Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Vi spiser gjerne strimlet kyllingfilet, med currysaus, kormasaus e.l. , og ris til. Gjerne nan-brød til. Godt! Flere jeg kommer på: -Tomatsuppe med egg og makaroni, med rundstykker til. -Fiskepinner i pitabrød, med salat og rømme. -Pai (kjøper gjerne bunn på pose) fylt med noe godt. Forslag: En boks mais og en finhakket løk legges oppi bunnen, over heller du en blanding av 3 egg og 2,5 dl melk, salt og pepper. Ost på toppen. Inn i ovnen på 200 grader, ferdig på 30 min. -pasta med en lys saus og reker. Jeg liker å lage purésupper med litt forskjellig, f.eks poteter og purre, eller av løk og paprika, med godt brød ved siden av. -Makaronigrateng med pølsebiter og ost på toppen, gjerne poteter og grønnsaker til. Mat av strimlet svin er jeg ikke flink til. Kommer bare på å wokke med grønnsaker og en eller annen woksaus, med ris til? Hvordan lager du sånn makaronigrateng? Prøvde meg for noen år siden, men det var ikke så veldig vellykket... Husker ikke helt hva som ikke ble så bra. Ble spiselig, men ikke så god som jeg husker fra jeg var lita. 0 Siter
Gjest lille rosinen Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Vi bruker mye kylling. Noen typiske middager for oss er: *Wok av kylling, gulrøtter, purre, paprika og feks sukkererter, servert med ris eller ferske nudler. Enten marinerer vi kyllingen på forhånd i soya/lime/chili/hvitløk/sambal oelek, eller vi bruker en Blue Dragon woksaus. * Pasta (gjerne fullkornspasta) med tunfisk, bacon eller kylling. God, enkel saus: Hvit saus med 1-2 ss tomatpure, champignon, rødløk og krydder. * Kylling/kalkunkjøttboller stekt med barbecuesaus, servert med salat * Fiskekaker med ris eller poteter, hollandaisesaus og en salat av revne gulrøtter, revne epler, litt yoghurt naturell, sitron og karri. * tomatsuppe med egg og makaroni * Stekte kalkunpølser med potetmos, løk og tomatbønner * Vesterålens fiskeboller med hvit saus, revne gulrøtter, poteter og bacondryss * kylling tikka masala (hvis du ikke vil lage den fra grunnen, er Toros på glass ganske ok) med ris og nanbrød * fiskepudding og blomkål i form med hvitsaus og bacondryss/reker. Gratiner med ost og serveres med makaroni/salat/brød. Jeg har mange gode fiskeretter som likes av fiskehatere, hvis det er interessant? Veldig interessant! Kom gjerne med masse tips! Vi har innført en fiskedag i uke, men kommer nok til å bli lei fiskepinner og fiskesuppe snart... 0 Siter
kaffepiken Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Hvordan lager du sånn makaronigrateng? Prøvde meg for noen år siden, men det var ikke så veldig vellykket... Husker ikke helt hva som ikke ble så bra. Ble spiselig, men ikke så god som jeg husker fra jeg var lita. Jeg koker makaroni, og legger i en ildfast form. Finhakker også en løk og blander i makaronien, sammen med kalkunpølser i biter. (Jeg liker best pølser med litt kryddersmak.) Hell over eggestand av tre egg og tre -fire dl melk, salt, pepper, muskatnøtt, evt knorr. Revet ost på toppen, stekes på 200 grader i tre kvarter - en time alt etter hvor stor gratengen er. Dette liker ungene mine veldig godt! 0 Siter
Gemini Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Jeg koker makaroni, og legger i en ildfast form. Finhakker også en løk og blander i makaronien, sammen med kalkunpølser i biter. (Jeg liker best pølser med litt kryddersmak.) Hell over eggestand av tre egg og tre -fire dl melk, salt, pepper, muskatnøtt, evt knorr. Revet ost på toppen, stekes på 200 grader i tre kvarter - en time alt etter hvor stor gratengen er. Dette liker ungene mine veldig godt! Hva meter du med knorr? Knorr er et merke på linje med Toro, ikke et spesifikt produkt... 0 Siter
kaffepiken Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Hva meter du med knorr? Knorr er et merke på linje med Toro, ikke et spesifikt produkt... Jøss, det har du sikkert rett i.. *flau* Jeg mener det buljongaktige pulveret på gul boks med rødt lokk, vet ikke hva det heter. Her i huset heter det knorr... Det går sikkert fint med vanlig buljongpulver 0 Siter
Babette Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Jeg koker makaroni, og legger i en ildfast form. Finhakker også en løk og blander i makaronien, sammen med kalkunpølser i biter. (Jeg liker best pølser med litt kryddersmak.) Hell over eggestand av tre egg og tre -fire dl melk, salt, pepper, muskatnøtt, evt knorr. Revet ost på toppen, stekes på 200 grader i tre kvarter - en time alt etter hvor stor gratengen er. Dette liker ungene mine veldig godt! Jeg lager makaronigrateng på en litt annerledes måte - antakelig mere gammeldags. Koker makaroni i H- melk i 20-25 minutter og lar denne smørja kjøle seg helt ned. Nesten all melka vil da være kokt inn i makaronien. Så skiller jeg noen egg og rører inn plommene i smørja, sammen med salt og pepper, revet muskat og skinke fra boks i små biter. Eggehvitene stivpiskes og vendes forsiktig inn. Stekes i ca. 45 minutter. Den blir veldig stiv og fin. 0 Siter
Gemini Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Jøss, det har du sikkert rett i.. *flau* Jeg mener det buljongaktige pulveret på gul boks med rødt lokk, vet ikke hva det heter. Her i huset heter det knorr... Det går sikkert fint med vanlig buljongpulver Det er vel Aromat du mener? hehe 0 Siter
kaffepiken Skrevet 25. mai 2005 Skrevet 25. mai 2005 Det er vel Aromat du mener? hehe Eh, ja det var det visst.. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 26. mai 2005 Skrevet 26. mai 2005 Veldig interessant! Kom gjerne med masse tips! Vi har innført en fiskedag i uke, men kommer nok til å bli lei fiskepinner og fiskesuppe snart... Denne er god, selv om det ikke er utpreget helsekost. Den slår an også hos såkalte fiskehatere. ;o) Del opp 1 liten, rød paprika og 1 liten purre i biter/ringer, og surr det i panna. Løs opp 1 fiskebuljonterning i 1/2 liter vann og hell over. Ha i 1/2 beger crème fraîche. Tilsett 3 ss sweet chili-saus (sånn fra flaske, ta evt mer etter smak), litt sitron, ingefær, salt og pepper. Ha i 400-500 gram torskefilet og la det trekke til fisken er ferdig. Serveres med ris. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 26. mai 2005 Skrevet 26. mai 2005 Ta 1 stk fiskepudding og 1 blomkål. Del fiskepuddingen i terninger og blomkålen i mindre buketter. Legg dem blandet i en ildfast form. Lag hvit saus (6-7 dl), enten selv eller fra pose. Krydre sausen med litt kajennepepper, salt og karri, og gjerne en liten skvis sitron. Hell sausen over bitene i formen. Hvis du vil, kan du tilsette hakket, stekt bacon eller noen reker. Ha over litt revet ost, og sett midt i ovnen på ca 200 grader i omlag 15 minutter. Veldig godt! Det må jeg lage en dag! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 26. mai 2005 Skrevet 26. mai 2005 ÅÅ, komler er godt!!! Tror jammen meg at jeg skal lage det til middag en dag! Komler er kjempegodt! Og det er det lenge siden jeg har spist! (Og nå har jeg lyst på komle....) 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 26. mai 2005 Skrevet 26. mai 2005 Kanskje litt sent for i dag, men dette er min svinefavoritt: svinekjøtt i strimler brokkoli rødløk rød paprika stekes i panna spaghetti med grønn pesto (ellers bruker jeg ofte fisk i wok) Pasta med pesto og skinkebiter er godt! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.