Gjest Hvordan lage? Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 Kan jeg få til å lage en kaffe mocca selv om jeg ikke har kaffemaskin, kun vanlig kaffetrakter? Hvordan i såfall? 0 Siter
Prozak Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 Kaffe Mocca er jo sjokolade og espresso. Om du bytter ut espressoen med sterk kaffe (ordentlig sterk), så blir det nok fortsatt ganske "kaffe mocca". "..........................................." 0 Siter
Gjest nøffnøff Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 ikke en skikkelig kaffe mocca nei. kaffen må presses m et trykk på ca 20 kilo,og det må renne igjennom riktig mengde vann. + du må ha melkestimer. men du kan jo lage en liksommocca: lag en porsjon kaffe(litt sterk), hell oppi glass, ca 1/4 del. så stimer du melk(når den lukter grøt er den alt for varm og skummet blir stivt og ekkelt. ) så slenger du litt sjokolade(moccabønner, eller litt lysere). hold skummet igjen når du heller melken oppi, og så legger heller du skummet på til sist. slik får du en lekemocca:) 0 Siter
Gjest ibro Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 ikke en skikkelig kaffe mocca nei. kaffen må presses m et trykk på ca 20 kilo,og det må renne igjennom riktig mengde vann. + du må ha melkestimer. men du kan jo lage en liksommocca: lag en porsjon kaffe(litt sterk), hell oppi glass, ca 1/4 del. så stimer du melk(når den lukter grøt er den alt for varm og skummet blir stivt og ekkelt. ) så slenger du litt sjokolade(moccabønner, eller litt lysere). hold skummet igjen når du heller melken oppi, og så legger heller du skummet på til sist. slik får du en lekemocca:) Som sjokolade går det fint å bruke flytende sjokolade, slik vi bruker til iskrem. 0 Siter
Prozak Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 ikke en skikkelig kaffe mocca nei. kaffen må presses m et trykk på ca 20 kilo,og det må renne igjennom riktig mengde vann. + du må ha melkestimer. men du kan jo lage en liksommocca: lag en porsjon kaffe(litt sterk), hell oppi glass, ca 1/4 del. så stimer du melk(når den lukter grøt er den alt for varm og skummet blir stivt og ekkelt. ) så slenger du litt sjokolade(moccabønner, eller litt lysere). hold skummet igjen når du heller melken oppi, og så legger heller du skummet på til sist. slik får du en lekemocca:) Jeg vil nå ikke akkurat kalle det en "liksommokka" når den eneste forskjellen er sterk kaffe i stedet for espresso :-) Men det er klart - drinken med navnet "Kafe Mocca" blir det ikke, bare en etterlikning. Men den inneholder kaffe og mokka (sjokolade). ".........................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 Som sjokolade går det fint å bruke flytende sjokolade, slik vi bruker til iskrem. Der er vel det man bruker i kaffe mocca, er det ikke? "........................................" 0 Siter
lalala1365380457 Skrevet 23. september 2005 Skrevet 23. september 2005 du får kjøpt Nescaffe espresso, som blandes ut i kokende vann. Samme form på glasset som pulverkaffen deres, men glasset er helt svart. Ta 3tsk espresso, nok vann til å blande ut. Varm opp melk (ca2-3dl), tilsett flytende sjokolade (sånn til is) og hell kaffen over. Tilsett suketter eller sukker om den ikke er søt nok. Du kan også lage deg en kjempegod iscaffe mocca med dette. Da tar du 3tsk og blander ut med varmt vann, tilsett 3suketter, tilsett 1tsk sjokopulver(sånn til sjokomelk), og hell over 2-3dl melk, tilsett isbiter. Denne blir kjempegod, lager meg hver dag og har med på skolen i termos til forelesningene =) Sånn ps, har espressomaskin, men synes dette er mye enklere og faktisk like godt 0 Siter
Gjest Hvordan lage? Skrevet 24. september 2005 Skrevet 24. september 2005 ikke en skikkelig kaffe mocca nei. kaffen må presses m et trykk på ca 20 kilo,og det må renne igjennom riktig mengde vann. + du må ha melkestimer. men du kan jo lage en liksommocca: lag en porsjon kaffe(litt sterk), hell oppi glass, ca 1/4 del. så stimer du melk(når den lukter grøt er den alt for varm og skummet blir stivt og ekkelt. ) så slenger du litt sjokolade(moccabønner, eller litt lysere). hold skummet igjen når du heller melken oppi, og så legger heller du skummet på til sist. slik får du en lekemocca:) Hvordan stimer du melk? 0 Siter
tiliti Skrevet 24. september 2005 Skrevet 24. september 2005 Der er vel det man bruker i kaffe mocca, er det ikke? "........................................" Den smaker absolutt best med revet. mørk "kokesjokolade". 0 Siter
tiliti Skrevet 24. september 2005 Skrevet 24. september 2005 Hvordan stimer du melk? Hvis du ikke vil kjøpe en melkesteamer (kaffemaskingreie, damp-dings), så finnes det altså melkeskummere. Enten batteridrevne visper, eller min favoritt som er en høy kasserollelignende dings med doble filter ala kaffepresskanne, som du pumper opp og ned. Blir så fint atte. Slik har jeg: http://teaandcoffee.no/presenter.asp?idKategori=34&idProdukt=311&idRotKategori=17 0 Siter
Prozak Skrevet 24. september 2005 Skrevet 24. september 2005 Den smaker absolutt best med revet. mørk "kokesjokolade". Men det er litt mer omstendig :-) "....................................." 0 Siter
Gjest modific Skrevet 25. september 2005 Skrevet 25. september 2005 Synes de posene fra nescafe er veldig gode jeg da, Blandes bare ut med kokt vann, blir tilogmed skum på toppen:) Snadder. Blitt godt mottatt av de jeg har servert de til ialelfall. Men de koster litt da. 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 25. september 2005 Skrevet 25. september 2005 Synes de posene fra nescafe er veldig gode jeg da, Blandes bare ut med kokt vann, blir tilogmed skum på toppen:) Snadder. Blitt godt mottatt av de jeg har servert de til ialelfall. Men de koster litt da. Mm, de er veldig gode. Men vet ikke om jeg ville servert dette til gjester. 0 Siter
Gjest modific Skrevet 25. september 2005 Skrevet 25. september 2005 Mm, de er veldig gode. Men vet ikke om jeg ville servert dette til gjester. Hvorfor ikke? Fordi de kommer i en pose? Kan jo blande de på kjøkkenet da. Smaken er det ingentimg i veien med iallefall:) 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 25. september 2005 Skrevet 25. september 2005 Hvorfor ikke? Fordi de kommer i en pose? Kan jo blande de på kjøkkenet da. Smaken er det ingentimg i veien med iallefall:) De er gode, men man smaker godt at det ikke er skikkelig kaffe mocca. 0 Siter
Kvinna Skrevet 25. september 2005 Skrevet 25. september 2005 Trakt sterk kaffe, helst av nykvernet kaffe, men bruk det du har. Ta ca dobbelt så mye kaffe som du ville brukt til vanlig. Ha en dæsj Freia sjokoladesaus i et stort varmefast glass/kopp Varm opp melk (h-melk er lettest å få til)i en kjele (hvis du ikek har en visper). Bruk en vanlig spiralvisp, og pisk som faen, sånn at det blir en del skum på toppen. Kjør melka opp til kokepunktet, ikke lenger. Hell melk over sjokolade og ha kaffen oppå der. Ha på litt melkeskum til slutt. Putt en skje oppi, sånn at du kan røre ut sjokoladen. 0 Siter
Gjest nøffnøff Skrevet 28. september 2005 Skrevet 28. september 2005 Hvordan stimer du melk? du kjøper en sånn lliten sak. trenger ikke koste særlig, godt under en hundrelapp. spør på en butikk hvor de selger kjøkkenredskaper og slikt, og holdt den sånn halvveis nedi:) blir ikke luksusskum, men allikevel....it will do. 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 28. september 2005 Skrevet 28. september 2005 Kaffe Mocca er jo sjokolade og espresso. Om du bytter ut espressoen med sterk kaffe (ordentlig sterk), så blir det nok fortsatt ganske "kaffe mocca". "..........................................." Hva med espressokanne, det koster ikke så mye og er såå mye bedre enn traktekaffe. Jeg forstår ikke at folk styrer med de trakterne nå som vi har presskanner og espressokanner. Jeg synes absolutt ikke espresso kan sammenliknes med sterk traktekaffe. Den smaker ofte surt og med en anelse kafferens. 0 Siter
Prozak Skrevet 28. september 2005 Skrevet 28. september 2005 Hva med espressokanne, det koster ikke så mye og er såå mye bedre enn traktekaffe. Jeg forstår ikke at folk styrer med de trakterne nå som vi har presskanner og espressokanner. Jeg synes absolutt ikke espresso kan sammenliknes med sterk traktekaffe. Den smaker ofte surt og med en anelse kafferens. "Jeg forstår ikke at folk styrer med de trakterne nå som vi har presskanner og espressokanner." Espresso er annerledes enn vanlig kaffe, ja. Men det er ingen erstatning man kan bruke i stedet for vanlig kaffe til vanlig. Man drikker ikke en 3-4 krus med espresso :-) Personlig er jeg ikke spesiellt begeistret for espresso. Men i latte eller mocca er det selvfølgelig best. "............................................" 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 28. september 2005 Skrevet 28. september 2005 "Jeg forstår ikke at folk styrer med de trakterne nå som vi har presskanner og espressokanner." Espresso er annerledes enn vanlig kaffe, ja. Men det er ingen erstatning man kan bruke i stedet for vanlig kaffe til vanlig. Man drikker ikke en 3-4 krus med espresso :-) Personlig er jeg ikke spesiellt begeistret for espresso. Men i latte eller mocca er det selvfølgelig best. "............................................" Ikke alle espressokaffer er sterke. Du kan jo drikke americano. (espresso uttynnet i vann) Presskannekaffe er akkurat samme kaffe som til trakter, men grovere malt og du slipper unna den sure smaken. Skjønner at fire fem moccaer kan bli i meste laget :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.