Gjest LucySky Skrevet 30. september 2005 Skrevet 30. september 2005 Kan man bake Fru Ingers brød eller hva det heter sjøl? Jeg mener, fins det oppskrifter, eller er de "mønsterbeskyttet"? 0 Siter
Gemini Skrevet 30. september 2005 Skrevet 30. september 2005 Det er mange oppskrifter på Ingers Rugbrød på nettet: http://www.google.com/search?sourceid=navclient&hl=no&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%22ingers+rugbr%C3%B8d%22+oppskrift 0 Siter
Gjest HRK Skrevet 30. september 2005 Skrevet 30. september 2005 Er det dette du leter etter? Fant ikke oppskrifta på nettsiden idag, men hadde oppskrifta lagret på pc`n. Ingers rugbrød 1,3 kg sammalt hvete 200 g fint sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær 2 str ts salt 9 dl hvetekli 1,8 liter vann 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø Du kan godt bruke 1 liter skummet melk, søt eller sur og resten vann Dette gir 3 brød i 2 liters former eller 4 brød i 1,5 liters former. Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt enten med kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen er veldig løs og det er riktig. Den kan ikke eltes på bord. Hev deigen i underkant av en time i bakerbollen, slå lufta ut av deigen og la den heve en gang til i bakerbollen, ca. en halv time. Slå lufta ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former, sett deretter brødene inn i varm ovn, 220 grader på over/undervarme eller 200 grader på varmluft ca. 1 time. Brødene er litt fuktige inni og henger på kniven når du skjærer i dem. Sånn skal de være. Lykke til ! 0 Siter
Gjest ikke-bakemester Skrevet 30. september 2005 Skrevet 30. september 2005 Tusen takk! Å husk for all del !!!! BAKEPAPIR i brødformene !!!! Jeg bakte brødet for første gang her, totalt misslykket (, måtte skrape brødet ut av formene, og det var teflonformer, så formene gikk i søpla etterpå pga at jeg skrapet opp teflonen .... En ting til, det finnes FIN sammalt hvete og GROV sammalt hvete .... jeg brukte den grove typen, lurer på om det ble litt grovt, at jeg heller skulle brukt den fine typen ???? 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 30. september 2005 Skrevet 30. september 2005 Å husk for all del !!!! BAKEPAPIR i brødformene !!!! Jeg bakte brødet for første gang her, totalt misslykket (, måtte skrape brødet ut av formene, og det var teflonformer, så formene gikk i søpla etterpå pga at jeg skrapet opp teflonen .... En ting til, det finnes FIN sammalt hvete og GROV sammalt hvete .... jeg brukte den grove typen, lurer på om det ble litt grovt, at jeg heller skulle brukt den fine typen ???? Bakepapir skal bli. Jeg var overrasket (sjekket kjempemange oppskrifter) over at det var mest hvete i brødet, og etter måten lite rug. Jeg trodde det var et "slankebrød" ... Jeg er så lei av de mørke rugbrødene (Fedons og det danske) at jeg spyr, enda så gode jeg syns de var i starten. Så jeg håper Ingers også er bra for slankingen, sjøl om det er mest hvete. Jeg spiser ikke mye brød uansett, fire skiver tilsammen daglig, og tjukke skiver liker jeg ikke. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.