Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Jeg og guttungen har laget sjokoladekake idag, men kaka ble så liten, at vi har lyst og fylle den, så den ser litt større ut. Jeg fant en pakke med Piano vaniljekrem i skapet, sånn ferdiglaget. Men den er jo såklart gått ut på dato! Gikk ut den 25.09.05. Nå er det jo slik at noen ting er holdbar mye lengre enn hva det står. Men jeg er så pysete på slike ting :-/ Skal jeg bare kaste den, eller er den brukendes? Og om jeg ikke kan bruke den, hva kan jeg da fylle med? 0 Siter
Gjest bruk den Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Du kan godt bruke den. Ellers kan du ha på vanlig krem? 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Du kan godt bruke den. Ellers kan du ha på vanlig krem? Jeg tåler ikke vanlig krem, så det uaktuelt dessverre. Så jeg kan bruke den altså. Du lover??????? Er ekstremt pysete på dette dato styret *dukker* 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Kast. Kast ja. Da gjør jeg det. 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Jeg tåler ikke vanlig krem, så det uaktuelt dessverre. Så jeg kan bruke den altså. Du lover??????? Er ekstremt pysete på dette dato styret *dukker* Den datoen sikrer bare smaken. Det vil si at spist etter den datoen (lenge etter, tror jeg) er ikke kremen like deilig som den var da den var ny! Vi har suppeposer og sånt på hytta, og noe blir veldig gammelt, fordi vi på vei dit ikke husker at vi har det fra før (kålrotstappe, tomatsuppepose, potetmos/syltetøy på åpnet glass osv)og kjøper stadig nytt. (Jada, vet det kan skrives opp og tas med hjem hva man har, men det glemmer jeg alltid). Vi har aldri blitt syke når vi har spist det gamle. Men noen ganger ser det åpenbart uspiselig ut eller lukter vondt, og da spiser vi det selvsagt ikke. Det jeg vet ikke er bra, er potetmel/melkblanding (som i hjemmelagde fruktgrøter) når den blir noen dager gammel i kjøleskapet. Hermetikkbokser med bulker. Stort sett alt annet ser du og smaker om det er dårlig. Tror at Pianoserien tåler l-a-n-g lagring. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Den datoen sikrer bare smaken. Det vil si at spist etter den datoen (lenge etter, tror jeg) er ikke kremen like deilig som den var da den var ny! Vi har suppeposer og sånt på hytta, og noe blir veldig gammelt, fordi vi på vei dit ikke husker at vi har det fra før (kålrotstappe, tomatsuppepose, potetmos/syltetøy på åpnet glass osv)og kjøper stadig nytt. (Jada, vet det kan skrives opp og tas med hjem hva man har, men det glemmer jeg alltid). Vi har aldri blitt syke når vi har spist det gamle. Men noen ganger ser det åpenbart uspiselig ut eller lukter vondt, og da spiser vi det selvsagt ikke. Det jeg vet ikke er bra, er potetmel/melkblanding (som i hjemmelagde fruktgrøter) når den blir noen dager gammel i kjøleskapet. Hermetikkbokser med bulker. Stort sett alt annet ser du og smaker om det er dårlig. Tror at Pianoserien tåler l-a-n-g lagring. Hm, ja jo... Nå ble jeg veldig i tvil her. Men jeg kan jo åpne den og smake, smaker den normalt, er det vel iorden eller? 0 Siter
petter smart Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Lukter den surt og/eller har muglet? Hvis ikke så kan du godt bruke den. Datoen er bare en garanti, en minstetid, det aller meste er spiselig langt over denne datoen. Selv har jeg spist yoghurt 2 måneder over dato uten å dø av den grunn. 0 Siter
Osiris Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Hm, ja jo... Nå ble jeg veldig i tvil her. Men jeg kan jo åpne den og smake, smaker den normalt, er det vel iorden eller? Når den er uåpnet så er den holdbar lenge etter best før dato 0 Siter
favn Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Kast ja. Da gjør jeg det. Når jeg tenker meg om... det er forskjell på 'Holdbar til...' og 'Best før...'. 'Holdbar til' er endelig deadline (med litt margin antagelig). 'Best før' garanterer smak, kvalitet etc. Men hvorfor ikke lage en topp vaniljekrem selv? Ikke vanskelig i det hele tatt. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Når den er uåpnet så er den holdbar lenge etter best før dato Den er ikke åpnet. Har stått uåpnet i kjøkkenskapet. 0 Siter
fru Burlefot Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Den er helt sikkert fremdeles like god! Uansett så både ser og lukter du jo det når du åpner den! Ferdiglaget vaniljekrem består jo av så mye konserveringsstoffer at det skal godt gjøres at den blir dårlig i uåpnet tilstand. Hadde så klart vært annerledes om pakken var åpnet. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Lukter den surt og/eller har muglet? Hvis ikke så kan du godt bruke den. Datoen er bare en garanti, en minstetid, det aller meste er spiselig langt over denne datoen. Selv har jeg spist yoghurt 2 måneder over dato uten å dø av den grunn. 2 måneder!!?? Da hadde jeg fått matforgiftning, innbilt om ikke noe annet ;-) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Når jeg tenker meg om... det er forskjell på 'Holdbar til...' og 'Best før...'. 'Holdbar til' er endelig deadline (med litt margin antagelig). 'Best før' garanterer smak, kvalitet etc. Men hvorfor ikke lage en topp vaniljekrem selv? Ikke vanskelig i det hele tatt. Ikke vanskelig sier du, da må du nok komme med oppskrift til meg. :-) Spørs om jeg har alle tingene som skal i, har ikke tenkt meg utenfor huset i dag, skal bare kose meg inne. 0 Siter
favn Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Ikke vanskelig sier du, da må du nok komme med oppskrift til meg. :-) Spørs om jeg har alle tingene som skal i, har ikke tenkt meg utenfor huset i dag, skal bare kose meg inne. Nei, det orker jeg ikke Gjør et søk, det vrimler av mat-nettsteder. Aperitif.no feks. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Nei, det orker jeg ikke Gjør et søk, det vrimler av mat-nettsteder. Aperitif.no feks. Ok. jeg får søke litt da. Tenkte du hadde en sånn super favnoppskrift jeg som var ekstra god :-) 0 Siter
favn Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Ok. jeg får søke litt da. Tenkte du hadde en sånn super favnoppskrift jeg som var ekstra god :-) Du trenger vaniljestang, kremfløte, egg og sukker. 0 Siter
Mirabell Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Vaniljekrem (og sjokopudding etc.) har normalt lang holdbarhetsdato og kan oppbevares i romtemperatur. Da er den helt sikkert OK hvis embalasjen er hel og den ser og lukter OK. Det er jo bare et par uker over datoen. Ferske melkeprodukter som du kjøper fra kjøledisk og som har reltativt kort holdbarhetsdato, er ikke holdbar lenge over dato. 0 Siter
lex Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 2 måneder!!?? Da hadde jeg fått matforgiftning, innbilt om ikke noe annet ;-) Hvorfor det? Lukt og smak advarer oss dersom noe er bedervet. (Gjelder selvsagt ikke ting som er sterkt krydret el. smaken er kamuflert på annen måte.) Uåpnete surmelksprodukter oppbevart riktig holder seg ofte laaaangt over minstedato. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 11. oktober 2005 Skrevet 11. oktober 2005 Hvorfor det? Lukt og smak advarer oss dersom noe er bedervet. (Gjelder selvsagt ikke ting som er sterkt krydret el. smaken er kamuflert på annen måte.) Uåpnete surmelksprodukter oppbevart riktig holder seg ofte laaaangt over minstedato. Jeg har jo innrømmet at jeg er ekstremt pysete på slikt, har også innrømmet at det sikkert er veldig teit av meg, men sånn er jeg bare. Men jeg brukte den pakken idag. Er blitt flinkere til og lukte og smake på om det kan brukes eller ei. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.