Gjest Shira12 Skrevet 26. oktober 2005 Skrevet 26. oktober 2005 Jeg hadde salmonella som barn, måtte ligge på isolat på sykehus. Dette er min store skrekk! Aldri aldri aldri om jeg vil ha dette en gang til, unner ikke min verste fiende det engang. Tror ikke jeg har spist av denne kjøttdeigen, må innrømme at det nok ikke frister med kjøttdeig de neste dagene... http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=294783 0 Siter
Gjest togli Skrevet 26. oktober 2005 Skrevet 26. oktober 2005 Både mannen min og jeg fikk salmonella fra kylling for flere år tilbake. Han ble skikkelig syk, mens jeg nesten ikke hadde symptomer (spiste antagelig en mindre bit av det infiserte på kyllingen). Hvorfor ble du lagt på isolat? Det var aldri snakk om smitteoverføring fra menneske til menneske når vi hadde det. Huff, det må ha vært en fæl opplevelse, spesielt for et barn... Glemmer aldri hvor syk mannen min var. Han gikk ned syv kilo på en uke og var veldig redusert. Det var ikke snakk om sykehusinnleggelse og vi hadde også baby på 8 mnd som heldigvis slapp unna... 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 26. oktober 2005 Skrevet 26. oktober 2005 Både mannen min og jeg fikk salmonella fra kylling for flere år tilbake. Han ble skikkelig syk, mens jeg nesten ikke hadde symptomer (spiste antagelig en mindre bit av det infiserte på kyllingen). Hvorfor ble du lagt på isolat? Det var aldri snakk om smitteoverføring fra menneske til menneske når vi hadde det. Huff, det må ha vært en fæl opplevelse, spesielt for et barn... Glemmer aldri hvor syk mannen min var. Han gikk ned syv kilo på en uke og var veldig redusert. Det var ikke snakk om sykehusinnleggelse og vi hadde også baby på 8 mnd som heldigvis slapp unna... Jeg ble smittet av noe eggerøre på ett fly fra Spania, var da 5 år gammel, nesten 6. Jeg ble bare dårligere og dårligere, beholdt ikke mat eller væske. Ble lagt på isolat pga at jeg var smittefarlig, de første dagene måtte mamma gå med munnbind og hansker når hun var inne på rommet mitt. Jeg fikk ikke spise, bare intranavøst. Etter 14 dager fikk jeg hjem, med streng diettliste. Gikk over 6 mnd før jeg ble friskemeldt. Fikk ikke gå i barnehagen eller noe. Alt jeg tok i måtte kokes eller vaskes med klorin. Jeg hadde nok en kraftig salmonella-infeksjon. Etter så jeg har forstått, er det flere typer av salmonella. Men som sagt, det der vil jeg aller helst IKKE oppleve flere ganger. Så bra at babyen ikke fikk det da, det må være fælt, med tanke på væske osv. Og så er det aldri noe særlig når barna blir syke. 0 Siter
Gjest kveldstrøtt Skrevet 26. oktober 2005 Skrevet 26. oktober 2005 Enda en grunn til å være utenfor EU. Jeg tror den norske maten er tryggest. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 26. oktober 2005 Skrevet 26. oktober 2005 Enda en grunn til å være utenfor EU. Jeg tror den norske maten er tryggest. Den debatten vil jeg ikke begi meg innpå i kveld, trøtt jeg også... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Jeg ble smittet av noe eggerøre på ett fly fra Spania, var da 5 år gammel, nesten 6. Jeg ble bare dårligere og dårligere, beholdt ikke mat eller væske. Ble lagt på isolat pga at jeg var smittefarlig, de første dagene måtte mamma gå med munnbind og hansker når hun var inne på rommet mitt. Jeg fikk ikke spise, bare intranavøst. Etter 14 dager fikk jeg hjem, med streng diettliste. Gikk over 6 mnd før jeg ble friskemeldt. Fikk ikke gå i barnehagen eller noe. Alt jeg tok i måtte kokes eller vaskes med klorin. Jeg hadde nok en kraftig salmonella-infeksjon. Etter så jeg har forstått, er det flere typer av salmonella. Men som sagt, det der vil jeg aller helst IKKE oppleve flere ganger. Så bra at babyen ikke fikk det da, det må være fælt, med tanke på væske osv. Og så er det aldri noe særlig når barna blir syke. Huff, det hørtes ille ut! Skjønner godt du har fått skrekken etter dette barndomsminnet... Den gangen vi fikk salmonella fikk vi inntrykk av at det var ingenting vi kunne gjøre fra eller til. Mannen min fikk beskjed om å ta smertestillende og ellers bare vente på at det skulle gå over. Ingen andre forholdsregler. I ettertid ser vi at han nok har hatt endel magetrøbbel med mulig allergi for enkelte matvarer. Dette startet omtrent den tiden han fikk salmonella... Men du har sikkert rett i at det er ulike typer av salmonella. Noen er nok mer aggressive enn andre. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Jeg er også utrolig skeptisk til sånt, og kommer ikke til å spise taco på flere uker. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Huff, det hørtes ille ut! Skjønner godt du har fått skrekken etter dette barndomsminnet... Den gangen vi fikk salmonella fikk vi inntrykk av at det var ingenting vi kunne gjøre fra eller til. Mannen min fikk beskjed om å ta smertestillende og ellers bare vente på at det skulle gå over. Ingen andre forholdsregler. I ettertid ser vi at han nok har hatt endel magetrøbbel med mulig allergi for enkelte matvarer. Dette startet omtrent den tiden han fikk salmonella... Men du har sikkert rett i at det er ulike typer av salmonella. Noen er nok mer aggressive enn andre. Jeg utviklet litt allergi for melkeprodukter etter jeg hadde salmonella. Kan spise mat med melk i som er kokt i små mengder, men ikke drikke ren melk. Kan spise litt iskrem, men ikke mye. Har aldri tatt noen tester, men det begynte etter den infeksjonen, så jeg tror det er en sammenheng. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Jeg er også utrolig skeptisk til sånt, og kommer ikke til å spise taco på flere uker. Tror jeg står over tacoen en stund jeg også. Men jeg prøver og ikke bli helt hysterisk, noe jeg har en tendens til og gjøre når det gjelder mat. 0 Siter
Patsi Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 *springer og sjekker kjøttdeigen i kjøleskapet, og blir lettet siden det er av en annen fabrikat enn de som ble nevnt* 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Jeg utviklet litt allergi for melkeprodukter etter jeg hadde salmonella. Kan spise mat med melk i som er kokt i små mengder, men ikke drikke ren melk. Kan spise litt iskrem, men ikke mye. Har aldri tatt noen tester, men det begynte etter den infeksjonen, så jeg tror det er en sammenheng. Mannen min fikk også problemer med melk etter salmonellainfeksjonen. Muligens har han i tillegg litt hveteallergi. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Jeg utviklet litt allergi for melkeprodukter etter jeg hadde salmonella. Kan spise mat med melk i som er kokt i små mengder, men ikke drikke ren melk. Kan spise litt iskrem, men ikke mye. Har aldri tatt noen tester, men det begynte etter den infeksjonen, så jeg tror det er en sammenheng. Kan nok ikke kalles en allergi, men laktoseintoleranse. Altså en mangel på enzymet laktase, som trengs for å spalte melkesukkeret. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Kan nok ikke kalles en allergi, men laktoseintoleranse. Altså en mangel på enzymet laktase, som trengs for å spalte melkesukkeret. Du har nok rett :-) Har aldri sjekket det opp, men vet at jeg bør ikke få i meg mye melk og fløte. Er ikke noe hinder i hverdagen, men jeg spiser ikke en stor porsjon grøt f.eks hvis jeg skal noe etterpå, for da får jeg ett par timers opphold på badet ;-) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 *springer og sjekker kjøttdeigen i kjøleskapet, og blir lettet siden det er av en annen fabrikat enn de som ble nevnt* He he, bra det var ett annet merke du hadde da :-) Nå var det jo ikke sikkert at denne kjøttdeigen det var snakk om, var salmonella i, de hadde også produsert noe polsk kjøtt samtidig. Men uansett så kjøper ikke jeg det kjøttdeigsmerket akkurat idag ;-) 0 Siter
kaffepiken Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Du har nok rett :-) Har aldri sjekket det opp, men vet at jeg bør ikke få i meg mye melk og fløte. Er ikke noe hinder i hverdagen, men jeg spiser ikke en stor porsjon grøt f.eks hvis jeg skal noe etterpå, for da får jeg ett par timers opphold på badet ;-) Har en liten tass i huset som ikke tåler laktose. Det er ikke noe problem, faktisk. Vi kjøper soyaprodukter og lever godt på det. Melk er best for kalver ;o) 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 *springer og sjekker kjøttdeigen i kjøleskapet, og blir lettet siden det er av en annen fabrikat enn de som ble nevnt* Kjøpte kjøttdeig i dag jeg, etterpå leste jeg hvilke merker som var utsatt. Men ettersom jeg ikke kjøper annet enn Gilde kjøttdeig så gikk det bra. ) 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 30. oktober 2005 Skrevet 30. oktober 2005 http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/10/29/447852.html 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 30. oktober 2005 Skrevet 30. oktober 2005 http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/10/29/447852.html Så det, og pustet lettet ut! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.