Gjest noen som vet? Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Godt setersmør...hvordan gjør man det? 0 Siter
flowy Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 Du tar kremfløte i et glass med tett lokk, og rister glasset så hardt du kan, til det blir smør! :-) 0 Siter
Gjest smørklatt Skrevet 27. oktober 2005 Skrevet 27. oktober 2005 6 dl seterrømme 1 ts salt, eller mer Visp rømmen i en miksmaster. Pass på at miksmasteren står godt. La den stå og vispe i omtrent tjue minutter, til rømmen har skilt seg. Det gjør ikke noe om den blir stående litt for lenge (bare den ikke går varm og smelter). Press ut så mye av væsken du kan med hendene. Kjernemelka som blir igjen er fin og feit. Bruk den i bakverk der du normalt hadde brukt melk, den smaker mer og bedre. Skru på krana og skyll smørklatten under kaldt vann. Poenget med dette er å få ut en del av den resterende kjernemelka. Det er den som kan gå harsk. Gjør et lite forsøk, men bruk ikke mer enn et minutt eller to på operasjonen, for du vil ha litt av den gode kjernemelksmaken igjen. Tilsett salt. Spis. Smøret burde holde seg i ei ukes tid i kjøleskapet. Lager du mer enn du trenger med en gang, kan du fryse resten. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.