Gå til innhold

Hvordan lage smør?


Anbefalte innlegg

Gjest noen som vet?
Skrevet

Godt setersmør...hvordan gjør man det?

Fortsetter under...

Skrevet

Du tar kremfløte i et glass med tett lokk, og rister glasset så hardt du kan, til det blir smør! :-)

Gjest smørklatt
Skrevet

6 dl seterrømme

1 ts salt, eller mer

Visp rømmen i en miksmaster. Pass på at miksmasteren står godt. La den stå og vispe i omtrent tjue minutter, til rømmen har skilt seg. Det gjør ikke noe om den blir stående litt for lenge (bare den ikke går varm og smelter). Press ut så mye av væsken du kan med hendene. Kjernemelka som blir igjen er fin og feit. Bruk den i bakverk der du normalt hadde brukt melk, den smaker mer og bedre.

Skru på krana og skyll smørklatten under kaldt vann. Poenget med dette er å få ut en del av den resterende kjernemelka. Det er den som kan gå harsk. Gjør et lite forsøk, men bruk ikke mer enn et minutt eller to på operasjonen, for du vil ha litt av den gode kjernemelksmaken igjen. Tilsett salt. Spis. Smøret burde holde seg i ei ukes tid i kjøleskapet. Lager du mer enn du trenger med en gang, kan du fryse resten.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...