Excelsion Skrevet 5. november 2005 Skrevet 5. november 2005 Hjelpe meg, det er jo umulig å lage! Skal marsipanen være kald eller temperert? Har prøvd litt nå, den bare sprikker jo! Hjelp hjelp hjelp! Noen som kan gi meg noen tips? Å kjøpe ferdig lokk er ikke aktuelt =) 0 Siter
Atene Skrevet 5. november 2005 Skrevet 5. november 2005 Det er enklest om marsipanen er temperert, og du bør ikke bruke dyr Odense marsipan. Landlord fra Rema er grei å kjevle. 0 Siter
Gjest kalendria Skrevet 6. november 2005 Skrevet 6. november 2005 Jeg bruker Odense-marsipan. Jeg gjør som følger: Tempererer marsipanen, knar sammen til "ball" og kjevler ballen til en tykk leiv, ca 15 cm i diameter (blir vel 3-5 cm tykk). Strør så masse melis på og under den, og legger den i kjøleskapet til den er kald. Tar den deretter ut og kjevler den "fra kaldt" til passende størrelse til kaken. Har aldri hatt problemer, fremgangsmåten kan sikkert benyttes til annen type marsipan også. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.