Gå til innhold

Troikakake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har en oppskrift på denne kaka?

Jeg har en oppskrift og der står det at gelen skal helles over mandelbunnen og så skal sjokolademousse helles over gelen.

Men skal ikke gelen helles over til sist?

På forhånd tusen takk.

Skrevet

Troika er den største svakheten jeg har, den er helt uimotståelig. Så dersom noen har en kakeoppskrift som minner om Troika så vil jeg også gjerne ha den.

Skrevet

Heisann!

Har ikke prøvd denne selv men her har du en oppskrift. Fant flere oppskrifter ved å søke på google.no. (Inne på detsoteliv.no, har de bl.a oppskrift på troikakonfektkake og brownies med troika..).

Troika-kake

Bunn:

200 g. malte mandler

200 g. melis

1 ts. bakepulver

3 eggehviter - Stivpiskes, bland det øvrige i denne.

Trøffelkrem:

75 g. melis

1 dl. vann - kokes til en seig masse (ca. 8 min.)

3 eggeplommer - piskes - melissemassen has i litt etter litt

150 g. romtemperert smør - røres inn litt etter litt

1 ss. kakao - tilsettes til slutt.

Smør halvparten av kremen på nederste lag av kaken. Sett kaken kjølig før Gelèen has på.

-

1 pk. jordbær/bringebærgelè lages av 3 dl. vann.

La den halvstivne og ha den over trøffelkremen. Når den har stivnet, legg over resten av trøffelkremen.

-

250 g. marsipan kjevles ut og legges på trøffelkremen.

-

Glasur:

1 plate kokesjokolade

1/2 plate lys kokesjokolade

2 ss. delfiafett

Smeltes på svak varme, avkjøles noe og ha det over kaka. Pynt med troikabiter!

Skrevet

Heisann!

Har ikke prøvd denne selv men her har du en oppskrift. Fant flere oppskrifter ved å søke på google.no. (Inne på detsoteliv.no, har de bl.a oppskrift på troikakonfektkake og brownies med troika..).

Troika-kake

Bunn:

200 g. malte mandler

200 g. melis

1 ts. bakepulver

3 eggehviter - Stivpiskes, bland det øvrige i denne.

Trøffelkrem:

75 g. melis

1 dl. vann - kokes til en seig masse (ca. 8 min.)

3 eggeplommer - piskes - melissemassen has i litt etter litt

150 g. romtemperert smør - røres inn litt etter litt

1 ss. kakao - tilsettes til slutt.

Smør halvparten av kremen på nederste lag av kaken. Sett kaken kjølig før Gelèen has på.

-

1 pk. jordbær/bringebærgelè lages av 3 dl. vann.

La den halvstivne og ha den over trøffelkremen. Når den har stivnet, legg over resten av trøffelkremen.

-

250 g. marsipan kjevles ut og legges på trøffelkremen.

-

Glasur:

1 plate kokesjokolade

1/2 plate lys kokesjokolade

2 ss. delfiafett

Smeltes på svak varme, avkjøles noe og ha det over kaka. Pynt med troikabiter!

Hmmm, mulig det er oppskriften til denne kaken som ligger på kakemonsen.no

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...