Storekatta Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Jeg koker tunge. Det er jo et helvete! Kokt siden 08.00, skinnet har ennå ikke løsna. Men når det gjør det, skal jeg dra av skinnet mens beistet ennå er varmt, eller skal jeg vente til det er kaldt? Anyone? 0 Siter
frosken Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Jeg så for meg at du skulle gjennomgå en eller annen obskur operasjon i munnen! *puster lettet ut* Lykke til med de småekle juleforberedelsene:-) 0 Siter
Petrine Eiffel Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Hvem er det som orker å holde på med noe så udelikat i det hele tatt? Æsj, nå ble jeg kvalm!! Hva skal du bruke den til da? 0 Siter
Katt-ja Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Jeg så for meg at du skulle gjennomgå en eller annen obskur operasjon i munnen! *puster lettet ut* Lykke til med de småekle juleforberedelsene:-) Hehe...selv i disse juletider, fikk jeg også noen ubehagelige assosiasjoner før jeg skjønte hva innlegget dreide seg om ;-) 0 Siter
carma Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Oi... har den ikke kokt alt for lenge!? Etter hva jeg kan se rundt omkring så skal den vel flås etter ca 45 minutter, og deretter koke i 3-4 timer, eller til den er mør (kommer an på størrelsen). Forresten.. regner med at det er oksetunge du koker...? 0 Siter
Atene Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Det tar tid, ja. Jeg har mest erfaring med sauetunge, og selv det tar flere timer. Du skal flå mens den er varm, ellers kan det feste seg igjen. 0 Siter
puttelull Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Hvem er det som orker å holde på med noe så udelikat i det hele tatt? Æsj, nå ble jeg kvalm!! Hva skal du bruke den til da? Mat, selvfølgelig! Tunge er faktisk kjempegodt! Syltelabber er også digg! 0 Siter
Storekatta Skrevet 16. desember 2005 Forfatter Skrevet 16. desember 2005 Oi... har den ikke kokt alt for lenge!? Etter hva jeg kan se rundt omkring så skal den vel flås etter ca 45 minutter, og deretter koke i 3-4 timer, eller til den er mør (kommer an på størrelsen). Forresten.. regner med at det er oksetunge du koker...? Oi - da må jeg snart flå'n? Det kom ut blodvann, men koking etter flåing rimer jo! 0 Siter
frosken Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Mat, selvfølgelig! Tunge er faktisk kjempegodt! Syltelabber er også digg! Hva med å skifte navn på matvarene så vi slipper å vite hva vi spiser?...*s* 0 Siter
carma Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Hva med å skifte navn på matvarene så vi slipper å vite hva vi spiser?...*s* Sånn som "pølser"? ;-p 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Sånn som "pølser"? ;-p Jupp! Hva hadde den korrekte betegnelsen på det vært egentlig? Lips&assholes og ekstra fett? :-) 0 Siter
carma Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Jupp! Hva hadde den korrekte betegnelsen på det vært egentlig? Lips&assholes og ekstra fett? :-) Godt krydret innvollsmølje i kabler :knegg: 0 Siter
Gjest prust Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Mat, selvfølgelig! Tunge er faktisk kjempegodt! Syltelabber er også digg! Tunge er knallgodt - men syltelabber er forferdelig! Har fått det én gang hos svogermor - og jeg kommer ALDRI til å spise det igjen! 0 Siter
puttelull Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Hva med å skifte navn på matvarene så vi slipper å vite hva vi spiser?...*s* For min del spiser jeg faktisk heller tunge av et eller annet dyr, enn pølser!;-( Pølsene aner man jo ikke hva inneholder! gubben vet det, sier han, og shan spiser _aldri_ annet enn pølser fra Gilde, hvis han _må_ spise det i det hele tatt! 0 Siter
fresja Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Det tar tid, ja. Jeg har mest erfaring med sauetunge, og selv det tar flere timer. Du skal flå mens den er varm, ellers kan det feste seg igjen. Hvor får du tak i sauetunge? Sammen med smalahåvet? Da jeg flådde saue- og geitehoder i min barndom, flådde vi de før de ble kokt. 0 Siter
Atene Skrevet 16. desember 2005 Skrevet 16. desember 2005 Hvor får du tak i sauetunge? Sammen med smalahåvet? Da jeg flådde saue- og geitehoder i min barndom, flådde vi de før de ble kokt. Pleide å kjøpe to hele, levende sauer hver høst, av familie som har gård. Det er nemlig ikke lov å selge slakt selv lenger - alt skal til slakteriet. Men levende dyr er lov, og så slaktet vi dem selv. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.