Gjest blue cucumber Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Har en mistanke om at jeg ikke får nok jern i kosten min. Jeg kan ikke spise jerntabletter og lurer da på hva jeg kan spise for å få i meg min daglige dose. Så hva kan jeg spise for å få jern i meg?. 0 Siter
Gjest datakrøll Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Brokkoli, leverpostei, ja..... grønnsaker tror jeg inneholder jern. Kjøtt. Rødbeter. 0 Siter
Gjest GTM Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Grønne grønsaker, brunost og leverpostei er gode jernkilder. Kanskje også prim - i alle fall litago sin tror jeg. Visstnok skal også brød, kornprodukter, storfekjøtt, fjærfe og skalldyr inneholde bra med jern. 0 Siter
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Produkter med blod i. Blodklubb er vel ikke så veldig godt, men en jernbombe. Spiker, skruer og muttere er det jern i :-) "Hvad man kan spise og drikke for at få mere jern gennem kosten? • Kød – der er meget jern i kød og mest i rødt kød som okse, kalv, and, struds og vildt. • Indmad – lever og hjerter. F.eks. er leverpostej en god kilde. • Brød og andre kornprodukter, især brød, der er groft, langtidshævet eller lavet på surdej (eksempelvis ciabattabrød og rugbrød). Bager du selv, kan du tilsætte f.eks. sesamfrø eller hvedeklid, der også indeholder meget jern. • Rosiner, svesker, dadler, figner samt mandler og nødder er jernholdige. En nem måde at få lidt mere jern på er at blande f.eks. mandler og rosiner som en lille snack. • Bønner og linser er et godt supplement til kosten. De er gode at blande i salat, og er man vegetar, er de også en god erstatning for kød, da de både er meget jernholdige og indeholder meget protein. • Rødvin indeholder jern, og et glas i ny og næ er en dejlig måde at få mere jern på." 0 Siter
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Produkter med blod i. Blodklubb er vel ikke så veldig godt, men en jernbombe. Spiker, skruer og muttere er det jern i :-) "Hvad man kan spise og drikke for at få mere jern gennem kosten? • Kød – der er meget jern i kød og mest i rødt kød som okse, kalv, and, struds og vildt. • Indmad – lever og hjerter. F.eks. er leverpostej en god kilde. • Brød og andre kornprodukter, især brød, der er groft, langtidshævet eller lavet på surdej (eksempelvis ciabattabrød og rugbrød). Bager du selv, kan du tilsætte f.eks. sesamfrø eller hvedeklid, der også indeholder meget jern. • Rosiner, svesker, dadler, figner samt mandler og nødder er jernholdige. En nem måde at få lidt mere jern på er at blande f.eks. mandler og rosiner som en lille snack. • Bønner og linser er et godt supplement til kosten. De er gode at blande i salat, og er man vegetar, er de også en god erstatning for kød, da de både er meget jernholdige og indeholder meget protein. • Rødvin indeholder jern, og et glas i ny og næ er en dejlig måde at få mere jern på." Rødvin er godt. 0 Siter
Gjest rødvinelsker:o) Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Rødvin er godt. Bra!!! Da tror jeg at jeg får i meg nok jern. 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Hei! Spesielt gode jernkilder er kjøtt, lever/leverpostei og blodpudding. Jernberikningen av vanlig brunost er tatt bort, bare Litagos ost berikes fortsatt. Grønne bladgrønnsaker og korn inneholder en del jern, men jern i vegetabilier tas ikke like lett opp i kroppen som jern fra animalier. Vil du maksimere kroppens jernopptak, spiser du en matvare rik på C-vitamin (appelsinjuice f.eks.) sammen med den jernholdige. Melk/kalcium, kaffe og te hemmer derimot jernopptaket. 0 Siter
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Bra!!! Da tror jeg at jeg får i meg nok jern. Du kommer sikkert til å bli en skrue - eller mutter. 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Brokkoli, leverpostei, ja..... grønnsaker tror jeg inneholder jern. Kjøtt. Rødbeter. Da jeg var gravid, spurte jeg legen om jeg ikke kunne spise persille i stedet for å ta jerntabletter. Da svarte han at ok, men da må du spise et trillebårlass om dagen med persille, da. Poenget mitt er at man skal spise MYE av jernholdige matvarer om det skal monne. Blodpudding er godt, det. 0 Siter
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Grønne grønsaker, brunost og leverpostei er gode jernkilder. Kanskje også prim - i alle fall litago sin tror jeg. Visstnok skal også brød, kornprodukter, storfekjøtt, fjærfe og skalldyr inneholde bra med jern. Grønne grønnsaker? Jajajaja. 0 Siter
fresja Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Kanskje du skal sjekke på legesenteret eller f.eks hos biopat om du har for lite jern, eller om det kanskje er andre mineraler du trenger. Det er jo ikke bra å ha for mye jern, har jeg hørt. 0 Siter
org Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Produkter med blod i. Blodklubb er vel ikke så veldig godt, men en jernbombe. Spiker, skruer og muttere er det jern i :-) "Hvad man kan spise og drikke for at få mere jern gennem kosten? • Kød – der er meget jern i kød og mest i rødt kød som okse, kalv, and, struds og vildt. • Indmad – lever og hjerter. F.eks. er leverpostej en god kilde. • Brød og andre kornprodukter, især brød, der er groft, langtidshævet eller lavet på surdej (eksempelvis ciabattabrød og rugbrød). Bager du selv, kan du tilsætte f.eks. sesamfrø eller hvedeklid, der også indeholder meget jern. • Rosiner, svesker, dadler, figner samt mandler og nødder er jernholdige. En nem måde at få lidt mere jern på er at blande f.eks. mandler og rosiner som en lille snack. • Bønner og linser er et godt supplement til kosten. De er gode at blande i salat, og er man vegetar, er de også en god erstatning for kød, da de både er meget jernholdige og indeholder meget protein. • Rødvin indeholder jern, og et glas i ny og næ er en dejlig måde at få mere jern på." Jøss, visste ikke at rosiner og mandler var så jernholdige? Det var gode nyheter for barna mine! 0 Siter
org Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Grønne grønnsaker? Jajajaja. Brokkoli. Men ikke den du kjøper på kafeen på Ikea. Den smaker bløtt viskelær, og det er nok noen timer siden den inneholdt mer enn lunkent vann. 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Grønne grønsaker, brunost og leverpostei er gode jernkilder. Kanskje også prim - i alle fall litago sin tror jeg. Visstnok skal også brød, kornprodukter, storfekjøtt, fjærfe og skalldyr inneholde bra med jern. kun litago-brunost inneholder jern. De har sluttet å tilsette jern i andre brunoster 0 Siter
Gjest også hatt jernmangel... Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 spinatsuppe av frisk spinat! Da er det mulig å få i seg en stor dose spinatblader, uten at man føler seg som en ku. grove kornprodukter gjerne rug havregryn hvetekli bønner! avokado blåskjell fenalår kjøttdeig (faktisk mer jern her enn i karbonadedeig) storfekjøtt, helst stekt/kokt i jerngryte 0 Siter
Gjest blue cucumber Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 spinatsuppe av frisk spinat! Da er det mulig å få i seg en stor dose spinatblader, uten at man føler seg som en ku. grove kornprodukter gjerne rug havregryn hvetekli bønner! avokado blåskjell fenalår kjøttdeig (faktisk mer jern her enn i karbonadedeig) storfekjøtt, helst stekt/kokt i jerngryte Får jeg kjøpt spinatsuppe noe sted? Eller må jeg lage det selv? 0 Siter
Gjest også hatt jernmangel Skrevet 20. mai 2006 Skrevet 20. mai 2006 Får jeg kjøpt spinatsuppe noe sted? Eller må jeg lage det selv? det er ikke vanskelig å lage selv. Frisk spinat har mest næringsstoffer. Jeg bruker en pose spinat. koker opp jevning av 3ss mel, 1dl melk, 2ss margarin. Så koker jeg opp en liter kjøttbuljong. Tilsetter buljongen i jevningen, og har i spinaten. Så kjører jeg hele suppa i en blender, og koker opp igjen etterpå. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.