Gjest middager Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Ser at slike jerngryter i svindyre. De er også veldig tunge. Hva er egentlig vitsen med å ha slike jerngryter? Er det riktig at det også blir mere jern i maten ved bruk av slike gryter? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 ja, det stemmer! Det er veldig sunt å koke i jerngryte. Og så har du den for livet, den går i arv! Supersolid 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Hvis de ruster, blir det mye jern i maten. ellers ikke så mye. Støpejern tåler veldig mye varme, og slitasje. Metallet er ikke giftig, slik som aluminium, og tåler mye juling fra redskaper. Tåler også hundre år i stekeovn. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 ja, det stemmer! Det er veldig sunt å koke i jerngryte. Og så har du den for livet, den går i arv! Supersolid Jeg har en som er nesten 100 år. Har fått dreid bunnen flat. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Jeg har en som er nesten 100 år. Har fått dreid bunnen flat. kult! Jeg har brukt teflonbelegg, titan, alt mulig, men DET blir dyre panner det! De holder jo ikke lenge. Bra å investere i en skikkelig jerngryte og en jernpanne. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 en til fordel, jern leder varme, slik at du ikke trenger å bruke en plate med samme diameter som plata. Steker jevnt. Og så holder maten seg varm oppi gryta. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 en til fordel, jern leder varme, slik at du ikke trenger å bruke en plate med samme diameter som plata. Steker jevnt. Og så holder maten seg varm oppi gryta. -"plate med samme diameter som plata" oissann! En GRYTE med samme diameter som plata 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 kult! Jeg har brukt teflonbelegg, titan, alt mulig, men DET blir dyre panner det! De holder jo ikke lenge. Bra å investere i en skikkelig jerngryte og en jernpanne. Kjæresten har en stekepanne i støpjern og den er så tung at jeg knapt klarer å løfte den. Skal jeg helle av f.eks. stekt kjøttdeig så må han komme og hjelpe meg, ikke faen om jeg klarer å holde panna med en hånd og skrape utav med den andre. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Man må være veldig forsiktig med å bruke jernpanner/-gryter på keramisk topp. Jerngryter kan ripe opp overflaten. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Kjæresten har en stekepanne i støpjern og den er så tung at jeg knapt klarer å løfte den. Skal jeg helle av f.eks. stekt kjøttdeig så må han komme og hjelpe meg, ikke faen om jeg klarer å holde panna med en hånd og skrape utav med den andre. Ja, de er tunge, du skal ikke hive pannekakene i taket hvis du har jernpanne :-D samboern min var elendig til å steke biff, helt til jeg kjøpte en grillpanne i jern. Men nå blir biffen bra! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Ja, de er tunge, du skal ikke hive pannekakene i taket hvis du har jernpanne :-D samboern min var elendig til å steke biff, helt til jeg kjøpte en grillpanne i jern. Men nå blir biffen bra! Den jernpanna han har er fullstendig uegnet til pannekaker. De bare setter seg fast og den er for dyp til at man kommer nedi med stekespade for å få snudd pannekaka. Derfor bruker vi en billig teflonpanne til det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Man må være veldig forsiktig med å bruke jernpanner/-gryter på keramisk topp. Jerngryter kan ripe opp overflaten. oissann! Det gjør vi. Men vi er ikke så nøye på det da. Egentlig synes jeg ikke om arbeidsredskaper som ikke tåler en støyt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 oissann! Det gjør vi. Men vi er ikke så nøye på det da. Egentlig synes jeg ikke om arbeidsredskaper som ikke tåler en støyt. Det blir dyrt da, om du må kjøpe ny koketopp fordi den du har blir ødelagt? Eller blir den ikke ødelagt, bare stygg av alle ripene? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sirikat Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Ville ikke kjøpt en jerngryte, men en jernpanne er kjekt til visse ting. Biff blir best i jernpanna, da den tåler høye temperaturer uten å bli ødelagt. Pannekaker er blir også luftigere i jernpanne. Men bortsett fra kjøtt og pannekaker, så ser jeg ingen fordeler med jernpanne kontra titan. Forresten, det er nesten ingen som mangler jern mer, så det er ingen grunn til å bruke jerngryter/panner. Mange får faktisk for mye jern via kosten nå (det er derfor det ikke er jern i brunost mer) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Det blir dyrt da, om du må kjøpe ny koketopp fordi den du har blir ødelagt? Eller blir den ikke ødelagt, bare stygg av alle ripene? jernpanna mi har et slags belegg under da, jeg har ikke oppdaget noe riper etter den. Men så kjører jeg den ikke rundt på toppen heller da 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 jernpanna mi har et slags belegg under da, jeg har ikke oppdaget noe riper etter den. Men så kjører jeg den ikke rundt på toppen heller da Kjører vel ikke panner rundt jeg heller, men det er jo ikke så lett å unngå at de flyttes litt innimellom. Men kanskje nyere jernpanner har det belegget under som du nevner, og ikke eldre jernpanner. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest middager Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Hvis de ruster, blir det mye jern i maten. ellers ikke så mye. Støpejern tåler veldig mye varme, og slitasje. Metallet er ikke giftig, slik som aluminium, og tåler mye juling fra redskaper. Tåler også hundre år i stekeovn. Tåler den oppvaskemaskin? Vet dere om man kan bruke zalo når man vasker den? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baremei Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Ville ikke kjøpt en jerngryte, men en jernpanne er kjekt til visse ting. Biff blir best i jernpanna, da den tåler høye temperaturer uten å bli ødelagt. Pannekaker er blir også luftigere i jernpanne. Men bortsett fra kjøtt og pannekaker, så ser jeg ingen fordeler med jernpanne kontra titan. Forresten, det er nesten ingen som mangler jern mer, så det er ingen grunn til å bruke jerngryter/panner. Mange får faktisk for mye jern via kosten nå (det er derfor det ikke er jern i brunost mer) Mange jenter/fertile kvinner mangler faktisk jern... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Kjører vel ikke panner rundt jeg heller, men det er jo ikke så lett å unngå at de flyttes litt innimellom. Men kanskje nyere jernpanner har det belegget under som du nevner, og ikke eldre jernpanner. det er godt mulig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 kult! Jeg har brukt teflonbelegg, titan, alt mulig, men DET blir dyre panner det! De holder jo ikke lenge. Bra å investere i en skikkelig jerngryte og en jernpanne. Ikke vaske med såpe, kun varmt vann og skrubb, ellers sitter maten som skrudd fast i den, og den ruster. Ingen bakterier overlever på/i en jerngryte likevel. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.