Gjest mij Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Nå skulle jeg sette på brødbakemaskina her, men så har sambo kjøpt feil mel, istedetfor rent hvetemel har han kjøpt sammelt hvete. Bruker ikke mye hvetemel totalt i et brød, men går det like greit med sammalt hvete? 0 Siter
Sofline Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Brød bør ha litt siktet hvetemel, det er glutenet i det som får deigen til å heve. Jeg er rimelig sikker på at brød som bakes uten siktet hvetemel bakes med surdeig. 0 Siter
Gjest mij Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Brød bør ha litt siktet hvetemel, det er glutenet i det som får deigen til å heve. Jeg er rimelig sikker på at brød som bakes uten siktet hvetemel bakes med surdeig. Ja, det er visst noe med det der.. Jaja, da blir det havregryn og tørr kneipp i morra. ;o) Takk for svar! 0 Siter
Excelsion Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Ja, det er visst noe med det der.. Jaja, da blir det havregryn og tørr kneipp i morra. ;o) Takk for svar! Jeg hadde prøvd jeg. Det skal jo gå ann å lage forskjellige oppskrifter i de maskinene. Og man MÅ jo ikke ha hvetemel i. 0 Siter
HelgeM Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Du kan bruke sammalt hvetemel istedenfor siktet hvetemel i brød. Brødet blir bare litt løsere. 0 Siter
Sofline Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Ja, det er visst noe med det der.. Jaja, da blir det havregryn og tørr kneipp i morra. ;o) Takk for svar! Som de andre sier her: du kan jo prøve (det er jo også litt gluten i sammalt mel), men sannsynligvis blir det ikke særlig luftig. 0 Siter
Sofline Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Du kan bruke sammalt hvetemel istedenfor siktet hvetemel i brød. Brødet blir bare litt løsere. Løsere? Det blir visst mer kompakt. 0 Siter
Gjest mij Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Som de andre sier her: du kan jo prøve (det er jo også litt gluten i sammalt mel), men sannsynligvis blir det ikke særlig luftig. Da tar jeg sjangsen, så ser vi. :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Da tar jeg sjangsen, så ser vi. :-) Fortell hvordan det går da... :-) går det bra vil jeg bake brød med bare sammalt mel selv. 0 Siter
Gjest mij Skrevet 27. mai 2006 Skrevet 27. mai 2006 Fortell hvordan det går da... :-) går det bra vil jeg bake brød med bare sammalt mel selv. Skal jeg gjøre :-) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 28. mai 2006 Skrevet 28. mai 2006 Selvsagt. Brødet blir bare grovere og myyyye bedre! 0 Siter
Gjest mij Skrevet 28. mai 2006 Skrevet 28. mai 2006 Selvsagt. Brødet blir bare grovere og myyyye bedre! Det ble veldig bra :-) 0 Siter
Gjest mij Skrevet 28. mai 2006 Skrevet 28. mai 2006 Fortell hvordan det går da... :-) går det bra vil jeg bake brød med bare sammalt mel selv. Brødet ble veldig bra, av den totale melmengden var det 3 dl havregryn, 3 dl siktet spelt og 3,5 dl sammalt hvete. Så den oppskriften kommer vi til å bruke fler ganger! :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 28. mai 2006 Skrevet 28. mai 2006 Brødet ble veldig bra, av den totale melmengden var det 3 dl havregryn, 3 dl siktet spelt og 3,5 dl sammalt hvete. Så den oppskriften kommer vi til å bruke fler ganger! :-) Høres bra ut. Tror jeg vil prøve den melsammensetningen selv en gang. :-) 0 Siter
Gemini Skrevet 28. mai 2006 Skrevet 28. mai 2006 Brødet ble veldig bra, av den totale melmengden var det 3 dl havregryn, 3 dl siktet spelt og 3,5 dl sammalt hvete. Så den oppskriften kommer vi til å bruke fler ganger! :-) Siktet spelt fungerte nok fint som "siktet hvetemel-erstatning" med tanke på å få et ikke altfor tungt brød. Spiser stadig oftere speltbrød selv, men har foreløpig enten kjøpt i butikken, eller brukt sånn ferdig speltbrød-melblanding. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.