Gå til innhold

Hva er kesam?


Anbefalte innlegg

Gjest rappata
Skrevet

Kesam er en mager ferskost som erstatter smør, rømme, fløte og annet fett uten å redusere smak eller konsistens. Passer i de fleste matretter, spesielt paier, kalde sauser, dressinger og alle typer bakverk. Kesam kan ikke kokes, men passer ypperlig i varme retter som tilberedes i stekeovn. Iskrem med Kesam kan ikke unnværes.

http://www.melk.no/Article.aspx?artid=7086&mnu1id=6004&mnu2id=&mnu3id=&mnu4id=

Jeg sier bare Google!

http://images.google.com/images?hl=no&q=kesam&btnG=Google-s%C3%B8k&lr=lang_no&sa=N&tab=wi

http://www.google.com/search?hl=no&q=kesam&btnG=Google-s%C3%B8k&lr=lang_no

Neste gang søker du selv! ;D

Skrevet

Hvis svaret på alle spørsmål bare kan googles: Hvorfor finnes DOL da?

*rister på hodet*

Det er da mye enklere og morsommere å dol'e enn å google. Det må da vel hvemsomhelst skjønne?! ;o)

Gjest rappata
Skrevet

Hvis svaret på alle spørsmål bare kan googles: Hvorfor finnes DOL da?

*rister på hodet*

For de som ikke gidder Google sjæl? ;o)

Skrevet

Kesam er en mager ferskost som erstatter smør, rømme, fløte og annet fett uten å redusere smak eller konsistens. Passer i de fleste matretter, spesielt paier, kalde sauser, dressinger og alle typer bakverk. Kesam kan ikke kokes, men passer ypperlig i varme retter som tilberedes i stekeovn. Iskrem med Kesam kan ikke unnværes.

http://www.melk.no/Article.aspx?artid=7086&mnu1id=6004&mnu2id=&mnu3id=&mnu4id=

Jeg har prøvd å lage kesamis, den ble ikke noe god. Har du en god oppskrift?

Gjest rappata
Skrevet

Jeg har prøvd å lage kesamis, den ble ikke noe god. Har du en god oppskrift?

Prøv denne enkle:

http://melk.no/Article.aspx?artid=10242

Eller denne mer avanserte m/krem og diverse:

Safranert kesamis:

1 liter helmelk

1 dl kremfløte

1 dl Kesam

200 gr eggeplommer

60 gr glykosepulver

40 gr trimoline

60 gr melkepulver

6 gr safran

6 gr sorbetstabilisator

Safranert kesamis:

Kok opp melk, fløte og kesam. Ha litt av den varme melkeblandingen over eggeplommene slik at de blir temperert. Ha så i resten av melkeblandingen. Rør inn glykose, trimoline, melkepulver, safran og stabilisator. Varm smeten opp igjen til 45 grader C. Sil blandingen, avkjøl og frys ned.

Skrevet

Prøv denne enkle:

http://melk.no/Article.aspx?artid=10242

Eller denne mer avanserte m/krem og diverse:

Safranert kesamis:

1 liter helmelk

1 dl kremfløte

1 dl Kesam

200 gr eggeplommer

60 gr glykosepulver

40 gr trimoline

60 gr melkepulver

6 gr safran

6 gr sorbetstabilisator

Safranert kesamis:

Kok opp melk, fløte og kesam. Ha litt av den varme melkeblandingen over eggeplommene slik at de blir temperert. Ha så i resten av melkeblandingen. Rør inn glykose, trimoline, melkepulver, safran og stabilisator. Varm smeten opp igjen til 45 grader C. Sil blandingen, avkjøl og frys ned.

Takk, den vil jeg prøve en dag. Får man tak i goykosepulver, trimoline, melkepulver og sorbetstabilisator i matbutikk?

Hva er forresten trimoline?

Gjest Princess Peach
Skrevet

Takk, den vil jeg prøve en dag. Får man tak i goykosepulver, trimoline, melkepulver og sorbetstabilisator i matbutikk?

Hva er forresten trimoline?

Trimoline er en liten trampoline som man kan bruke innendørs, til trim. Derav navnet trimoline. Det er greit å ha den i isen, så blir man ikke så tjukk av å spise den. ;)

Skrevet

Trimoline er en liten trampoline som man kan bruke innendørs, til trim. Derav navnet trimoline. Det er greit å ha den i isen, så blir man ikke så tjukk av å spise den. ;)

Ahaa... veldig smart! Kanskje jeg skal begynne å bruke det i all maten jeg lager. :-)

Gjest Princess Peach
Skrevet

Ahaa... veldig smart! Kanskje jeg skal begynne å bruke det i all maten jeg lager. :-)

Hihi, det er ikke så veldig godt kjent ennå, men snart kommer det nok på forsiden av norsk ukeblad: Gå ned i vekt med trimoline! ;)

Skrevet

Hihi, det er ikke så veldig godt kjent ennå, men snart kommer det nok på forsiden av norsk ukeblad: Gå ned i vekt med trimoline! ;)

Kanskje vi skulle tipse dem. :-)

Gjest rappata
Skrevet

Takk, den vil jeg prøve en dag. Får man tak i goykosepulver, trimoline, melkepulver og sorbetstabilisator i matbutikk?

Hva er forresten trimoline?

Det skulle stå glykosepulver :)

En stor butikk med godt utvalg skulle ha det meste, spør betjeningen.

Skrevet

Det er da mye enklere og morsommere å dol'e enn å google. Det må da vel hvemsomhelst skjønne?! ;o)

Latsekk! Skjerp deg!

Skrevet

Trimoline er en liten trampoline som man kan bruke innendørs, til trim. Derav navnet trimoline. Det er greit å ha den i isen, så blir man ikke så tjukk av å spise den. ;)

Jeg pleier å ha gardintrapper i isen.

Gjest Princess Peach
Skrevet

Jeg pleier å ha gardintrapper i isen.

Blir du høy da?

Skrevet

Blir du høy da?

Jeg stiger opp til nye høyder.

En på TV spiste 8 liter is på 3 minutter.

Gjest Princess Peach
Skrevet

Jeg stiger opp til nye høyder.

En på TV spiste 8 liter is på 3 minutter.

Brainfreeze! :D

Skrevet

Det er da mye enklere og morsommere å dol'e enn å google. Det må da vel hvemsomhelst skjønne?! ;o)

Nemlig!;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...